LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Ιουλίου 2020 12:40

Συλλήψεις για απόπειρες διάρρηξης ΑΤΜ

Η περιπετειώδης καταδίωξη που κατέληξε σε συλλήψεις.

ΑΤΜ - έκρηξη

Για απόπειρες διάρρηξης τεσσάρων ΑΤΜ σε περιοχές της Χαλκιδικής με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς συνελήφθησαν τρεις άνδρες.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν χθες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, το τελευταίο δίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με κύριο στόχο την αφαίρεση χρημάτων από ΑΤΜ, με την πρόκληση έκρηξης με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούσαν στη θυρίδα παραλαβής χρημάτων.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, οι δύο από τους συλληφθέντες, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, πήγαν σε ΑΤΜ που ήταν τοποθετημένο έξω από κατάστημα και προσπάθησαν να το διαρρήξουν τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα να επιβαίνουν στην κλεμμένη μοτοσικλέτα και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν η μοτοσικλέτα εξετράπη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών με γεμιστήρα και 12 φυσίγγια. Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και ο τρίτος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη και στην  κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 6.800 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα πρόεκυψε ότι -ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία- αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το τελευταίο δίμηνο ακόμα τρία ΑΤΜ σε Νέα Καλλικράτεια, Νικήτη και Καλλιθέα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα. Σε δύο από τις παραπάνω περιπτώσεις προκλήθηκε έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τον προηγούμενο μήνα διέρρηξαν, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ένα κατάστημα αφαιρώντας χρήματα και συσκευές. Επίσης, αφαίρεσαν ένα όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις απόπειρας διάρρηξης σε ΑΤΜ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο