LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 12 Ιουλίου 2020 11:53 | Ανανέωση: 12 Ιουλίου 2020 13:31

Κορονοϊός: κρούσμα σε κατασκήνωση

Θετική στον κορονοϊό 15χρονη. Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης.

κατασκήνωση

Κρούσμα κορονοϊού σε 15χρονο κορίτσι εντοπίστηκε σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική και άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών.

Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες και αφού ο πυρετός δεν έπεσε, κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε να κάνει το παιδί τεστ. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η ανακοινώση της κατασκήνωσης

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι».

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο