LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2020 22:35

Κορονοϊός - νοσοκομείο Κέρκυρας: Νέος μοριακός αναλυτής για 400 τεστ ημερησίως

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας βρέθηκε, το Σάββατο, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, «όλους αυτούς τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ» είπε αμέσως μετά σε δηλώσεις του.

«Έχουμε μπει σε μια νέα φάση που ανοίγουμε σιγά- σιγά τα σύνορά μας για τον τουρισμό. Αυτό, προφανώς, δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό» πρόσθεσε και ανακοίνωσε ότι από τις 17 Ιουλίου, θα υπάρχει μεγάλος, τελευταίας τεχνολογίας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Κέρκυρας που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται 400 τεστ την ημέρα.

«Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όποια κατάσταση ενδεχομένως προκύψει σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάγνωση και την ιχνηλάτηση των περιστατικών» είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τα ιατρικά πρωτόκολλα».

«Βεβαίως μας ενδιαφέρει η οικονομία μας, ο τουρισμός μας και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στο νησί και τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε. Παράλληλα, όμως, πρέπει να μείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο η εγρήγορση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ιατρικά πρωτόκολλα και με τα μέσα ατομικής προστασίας. Η πολύ σοβαρή προσπάθεια που κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και η οποία μας ανέδειξε και μας ξεχώρισε ως χώρα σε όλον τον κόσμο πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια και ακόμα παραπάνω προσοχή και σοβαρότητα. Όλοι - και εμείς, και οι τουρίστες μας - πρέπει να πειθαρχήσουν στα νεα δεδομένα που έχουμε για το καλοκαίρι και, βεβαίως, να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα» τόνισε ο υπουργός.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ CORFUNEWS

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Σε υψηλούς τόνους η εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψηΣήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Προσπάθεια συγκάλυψης καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι αποκλείονται κρίσιμοι μάρτυρες για την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεοΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

«Δεν θα επιτρέψω η παρουσία μου στην Κυβέρνηση να μετατρέπεται σε εργαλείο εκμετάλλευσης με σκοπό να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφα13:36Σε υψηλούς τόνους η εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη13:26Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπών13:16Κλειστά από σήμερα τα αεροδρόμια Σαντορίνης και Κέρκυρας13:06Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και εμβληματική φιγούρα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ρολάν Κουρμπίς12:56Γερμανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω χιονιού και πάγου12:46Τέμπη - Δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού12:36Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεο12:26Κύπελλο Ελλάδας: Οι διαιτητές των προημιτελικών12:16Βουλή - Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Διεύρυνση καταλόγου μαρτύρων ζητά η αντιπολίτευση12:06Αλυσίδες στα ορεινά και κλειστά σχολεία σε Δράμα και Ξάνθη λόγω του χιονιά11:56Σέρρες - 17χρονος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου11:46Κιλκίς: Αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο επειδή του έκοψε κλήση11:32Ηράκλειο: Επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, χαλαζόπτωση και χιόνι (εικόνες)11:18Βόλος - Απαγορευτικό του απόπλου: Ακυρώθηκαν δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων11:04Αναβλήθηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Παρών ο Μάνος Δασκαλάκης10:50Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης ανήλικης από τέσσερα άτομα για ερωτική αντιζηλία10:36Χιονόπτωση - Κεντρική Μακεδονία: Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες10:22Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: Μη φεύγετε από τους δρόμους10:08Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο Εφετείο για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας 09:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο