LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2020 16:12 | Ανανέωση: 11 Ιουλίου 2020 16:21

Παρέμβαση Μπάιντεν για την Αγία Σοφία

Τι διαμηνύει στον Ερντογάν ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών…

AP - ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Του Θανάση Τσίτσα

Να αναιρέσει την απόφαση του και να διατηρήσει τον ιερό χώρο  της Αγίας Σοφίας υπό το σημερινό της  καθεστώς κάλεσε  τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για την απόφαση του ανώτατου τουρκικού διοικητικού δικαστηρίου να την μετατρέψει σε τζαμί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν:

«Η Αγία Σοφία είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα και μια πολύτιμη ιερή τοποθεσία για ανθρώπους πολλών θρησκειών. Τα τελευταία 85 χρόνια, η Αγία Σοφία υπήρξε ένα μουσείο, που επέτρεπε σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να το επισκεφτούν, να το θαυμάσουν και να προσευχηθούν σε αυτόν τον ιερό χώρο που από το 1985 αποτελεί επίσης μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Λυπάμαι για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και καλώ τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναιρέσει την απόφασή του και να διατηρήσει αυτόν τον ιερό χώρο υπό το σημερινό καθεστώς του μουσείου διασφαλίζοντας ίση πρόσβαση σε όλους».

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ  - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με την Ορθοδοξία, καθώς το 2011 έγινε ο πρώτος αντιπρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, η επίσκεψη αυτή επαναλήφθηκε το 2014, ενώ υπήρξε και μια ιστορική του ομιλία του κ. Μπάιντεν στην πανκληρική της Φιλαδέλφεια, με θέμα τα θρησκευτικά δικαιώματα. Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και την ομογένεια και πολλές φορές έχει εστιάσει την προσοχή του σε θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου08:12Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο