LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2020 09:34

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για προϊόντα “μαϊμού”

«Χτύπημα» στο παρεμπόριο στην Ρόδο. Πρόστιμα 34.000 ευρώ και καταστροφή τουλάχιστον 1500 προϊόντων «μαϊμού» μετά από ελέγχους.    

Αστυνομία - παρεμπόριο

«Χτύπημα» κατά του παρεμπορίου πραγματοποίησαν την Παρασκευή ελεγκτές του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στην Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε εμπορικές επιχειρήσεις στο νησί, βρέθηκαν και καταστράφηκαν περισσότερα από 1500 τεμάχια προϊόντων που έφεραν απομιμητικά εμπορικά σήματα γνωστών οίκων. Επιβλήθηκαν πρόστιμα 34.000 ευρώ.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου καθώς αυτό αποτελεί πάγια πρακτική της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Επίσης, τα ίδια στελέχη σημείωσαν ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή του υπουργείου και της γενικής γραμματείας η θεσμική αναβάθμιση του ελεγκτικού μηχανισμού για την πάταξη της παραοικονομίας. Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, διατάξεις για την ανάπτυξη, την έρευνα και την καινοτομία» επιχειρείται, αφενός η αναδιάρθρωση του ελεγκτικού μηχανισμού για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς σε όλα τα στάδια διακίνησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, μέσω της διυπηρεσιακής συνεργασίας των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών και αφετέρου εισάγονται διατάξεις που ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της άρσης των εμποδίων για την διευκόλυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα και για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αποφυγή διασποράς του Covid σε συνεργασία με την ΕΑΔ και την ΕΛΑΣ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Κτηνοτρόφος παρουσίασε 6000 κερδισμένα λαχεία! (βίντεο)Σήμερα 19:19 | Ειδήσεις

Όσα αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Κτηνοτρόφος από τη Λάρισα στον ΑΝΤ1: Ζητούμε να λάβουμε τα χρήματα που προορίζονταν για τους πραγματικούς αγρότεςΣήμερα 19:12 | Ειδήσεις

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα για όσο χρειαστεί, ακόμη και μετά τις γιορτές, εμφανίζονται οι αγρότες.

Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο με τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοιΣήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι εμποδίζουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ειρηνευτική συμφωνία.

Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτησηΣήμερα 15:34 | Ειδήσεις

Δύο ακόμη άτομα, ανάμεσά τους υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν συλληφθεί στις Βρυξέλλες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σέρρες: Μπλόκο στον Προμαχώνα αποφάσισαν οι αγρότες20:20Πιερρακάκης: Η ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ανοίγει τον δρόμο για την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων20:10Κτηνοτρόφος από τη Λάρισα στον ΑΝΤ1: Ζητούμε να λάβουμε τα χρήματα που προορίζονταν για τους πραγματικούς αγρότες20:00ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Κτηνοτρόφος παρουσίασε 6000 κερδισμένα λαχεία! (βίντεο)19:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη και στην Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στέλνει η ΝΔ τους μάρτυρες που κέρδισαν σε τυχερά παίγνια19:31Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη19:17Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:03Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική περιφερειακή Υμηττού λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης18:49Υπουργείο Δικαιοσύνης: Παρουσιάστηκαν οι διατάξεις του νέου κληρονομικού δικαίου - Τι αλλάζει18:35Ρούτε για Ουκρανία: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συναίνεση για ένταξη στο ΝΑΤΟ18:21Έληξε ο αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων και της παλαιάς Εθνικής Θεσσαλονίκης–Έδεσσας από αγρότες 18:07Πούτιν: Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο με τη Ρωσία, είμαστε έτοιμοι 17:53Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου17:39Ο Καναδάς εντάσσεται στο πρόγραμμα SAFE της ΕΕ17:25Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης17:11Άλκης Καμπανός: Φυλάκιση 20 μηνών σε καταδικασμένο για τη δολοφονία του16:57Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα έναν πολύ καλό προορισμό για επενδύσεις16:43Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωνσταντίνος Τασούλας (εικόνες)16:29Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τέθηκε υπό κράτηση16:15Παναθηναϊκός: Θα «χάσει» τον Ντέσερς απ’ τα μέσα Δεκεμβρίου 16:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο