LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2020 09:34

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για προϊόντα “μαϊμού”

«Χτύπημα» στο παρεμπόριο στην Ρόδο. Πρόστιμα 34.000 ευρώ και καταστροφή τουλάχιστον 1500 προϊόντων «μαϊμού» μετά από ελέγχους.    

Αστυνομία - παρεμπόριο

«Χτύπημα» κατά του παρεμπορίου πραγματοποίησαν την Παρασκευή ελεγκτές του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στην Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε εμπορικές επιχειρήσεις στο νησί, βρέθηκαν και καταστράφηκαν περισσότερα από 1500 τεμάχια προϊόντων που έφεραν απομιμητικά εμπορικά σήματα γνωστών οίκων. Επιβλήθηκαν πρόστιμα 34.000 ευρώ.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα προϊόντα καταστράφηκαν επιτόπου καθώς αυτό αποτελεί πάγια πρακτική της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Επίσης, τα ίδια στελέχη σημείωσαν ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή του υπουργείου και της γενικής γραμματείας η θεσμική αναβάθμιση του ελεγκτικού μηχανισμού για την πάταξη της παραοικονομίας. Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, διατάξεις για την ανάπτυξη, την έρευνα και την καινοτομία» επιχειρείται, αφενός η αναδιάρθρωση του ελεγκτικού μηχανισμού για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς σε όλα τα στάδια διακίνησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, μέσω της διυπηρεσιακής συνεργασίας των δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών και αφετέρου εισάγονται διατάξεις που ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της άρσης των εμποδίων για την διευκόλυνση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα και για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αποφυγή διασποράς του Covid σε συνεργασία με την ΕΑΔ και την ΕΛΑΣ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:44Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο