LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2020 07:38

Μητσοτάκης: προτεραιότητα της κυβέρνησης η προώθηση του ορεινού τουρισμού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την περιοχή των Τζουμέρκων και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς.

Μητσοτάκης - Τζουμέρκα - σπήλαιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής την περιοχή των Τζουμέρκων όπου, αφού περιηγήθηκε στο Σπήλαιο Πραμάντων, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς στο Δημαρχείο Βόρειων Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Ο πρωθυπουργός, όπως κάνει σε κάθε επίσκεψή του ανά την Ελλάδα, άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και τις προτάσεις που του έκαναν.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προοπτική που έχουν οι παρθένες ορεινές περιοχές της Ελλάδας για τουριστική αξιοποίηση, η οποία θα συνδυάζεται με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και ανάδειξη της ομορφιάς τους. Προσέθεσε ότι η φυσική ομορφιά της ορεινής Ελλάδας αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και μπορεί να λειτουργήσει ως «συγκριτικό πλεονέκτημα» για τη χώρα μας, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με τη γαστρονομία, τα αγαθά και τις δραστηριότητες που προσφέρει ο τόπος.

Τόνισε ότι η προώθηση του ορεινού τουρισμού αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Όταν μιλάμε για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο μιλάμε είτε για τουρισμό πόλεων, ο οποίος θα δώσει έμφαση κυρίως στην πολιτιστική μας κληρονομιά, είτε για τουρισμό που θα εκτιμήσει πρωτίστως την ενδοχώρα και πρωτίστως τους ορεινούς μας όγκους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - Ιωάννινα

Απαντώντας στα ζητήματα που έθεσαν οι πολίτες σχετικά με τη βελτίωση των υποδομών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δρομολογούνται οδικά έργα που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα στην περιοχή, ενώ επισήμανε τις επιπρόσθετες δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη χρηματοδότηση πολύτιμων έργων.

«Ο προϋπολογισμός είναι μεγάλος, μιλάμε για 2,5 δισεκατομμύρια, και μιλάμε επίσης για ένα πολύ έντονο δικό μου ενδιαφέρον να στηριχθούν ειδικά οι ορεινοί Δήμοι και να έχουν μία μεταχείριση ανάλογη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμπλήρωσε ότι θέλει να δει κάθε Δήμο να εντάσσει τουλάχιστον ένα σημαντικό έργο στο πρόγραμμα και να μεριμνά για την ολοκλήρωσή του.

Μητσοτάκης - Ιωάννινα

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στην ανάγκη να προστατευτούν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι από τις ελληνοποιήσεις προϊόντων, μέτωπο στο οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών.

«Θα επιμείνουμε ακόμα περισσότερο, ώστε η ποιότητα να βρίσκει την τιμή που της αξίζει, διότι αν η ποιότητα δεν έχει τιμή, τότε δεν μπορεί να είναι εμπορικά συμφέρουσα για οποιονδήποτε κινείται σε αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε, τονίζοντας ότι είναι άδικο κάποιοι να παίζουν παιχνίδια που εν τέλει να ζημιώνουν όσους εργάζονται σκληρά και έντιμα στον πρωτογενή τομέα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αγροτών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για τη δίκη δύο συναδέλφων τους14:50Αυστραλία: Οι δωρεές για τον ήρωα της παραλίας Μπόνταϊ ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο14:36Κυψέλη: Στο Νοσοκομείο 14χρονη που δέχθηκε επίθεση από μαχαίρι από μαθήτρια μέσα σε σχολείο14:22Μαρινάκης: Οι εικόνες από την αιματηρή, τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ, υπερβαίνουν τα όρια της λογικής14:08Ρωσία: Η μη ένταξη του ΝΑΤΟ αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας13:54Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ13:40Μουσείο του Λούβρου: Θα παραμείνει κλειστό σήμερα λόγω απεργίας του προσωπικού13:26Συνεχίζεται η εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Βίαιη οργάνωση με φυλετικό μίσος13:12Συνελήφθη 21χρονος που επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά μέσω αεροδρομίου12:58Πειραιάς: Επέτρεψαν σε ανήλικους την είσοδο σε κλαμπ και τους χορήγησαν αλκοόλ - Συνελήφθη ο υπεύθυνος12:44Καλοί Λιμένες: Διάσωση 80 μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex12:30Σε πένθος έχει βυθιστεί η Αυστραλία μετά την αντισημιτική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ12:16Πάτρα: Έδωσαν ραντεβού για να λύσουν προσωπικές διαφορές και στη θέα του όπλου... τους πάτησε με το αμάξι12:02Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μακεδονίας - Ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για αύριο11:48Ηλεία: 33χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του11:32Παρατείνονται οι εργασίες στη Γραμμή 2 του Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα11:18Πατέρας παίκτη ριάλιτι που χτύπησε σοβαρά ασφαλιστικό πράκτορα στο "Πρωινό" - Είναι ένα απόβρασμα της κοινωνίας11:04Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία της Βόρειας Μακεδονίας εν αναμονή της απάντησης του πρωθυπουργού10:50Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου10:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο