LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2020 07:38

Μητσοτάκης: προτεραιότητα της κυβέρνησης η προώθηση του ορεινού τουρισμού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την περιοχή των Τζουμέρκων και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς.

Μητσοτάκης - Τζουμέρκα - σπήλαιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής την περιοχή των Τζουμέρκων όπου, αφού περιηγήθηκε στο Σπήλαιο Πραμάντων, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς στο Δημαρχείο Βόρειων Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Ο πρωθυπουργός, όπως κάνει σε κάθε επίσκεψή του ανά την Ελλάδα, άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και τις προτάσεις που του έκαναν.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προοπτική που έχουν οι παρθένες ορεινές περιοχές της Ελλάδας για τουριστική αξιοποίηση, η οποία θα συνδυάζεται με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και ανάδειξη της ομορφιάς τους. Προσέθεσε ότι η φυσική ομορφιά της ορεινής Ελλάδας αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και μπορεί να λειτουργήσει ως «συγκριτικό πλεονέκτημα» για τη χώρα μας, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με τη γαστρονομία, τα αγαθά και τις δραστηριότητες που προσφέρει ο τόπος.

Τόνισε ότι η προώθηση του ορεινού τουρισμού αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Όταν μιλάμε για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο μιλάμε είτε για τουρισμό πόλεων, ο οποίος θα δώσει έμφαση κυρίως στην πολιτιστική μας κληρονομιά, είτε για τουρισμό που θα εκτιμήσει πρωτίστως την ενδοχώρα και πρωτίστως τους ορεινούς μας όγκους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - Ιωάννινα

Απαντώντας στα ζητήματα που έθεσαν οι πολίτες σχετικά με τη βελτίωση των υποδομών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δρομολογούνται οδικά έργα που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα στην περιοχή, ενώ επισήμανε τις επιπρόσθετες δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη χρηματοδότηση πολύτιμων έργων.

«Ο προϋπολογισμός είναι μεγάλος, μιλάμε για 2,5 δισεκατομμύρια, και μιλάμε επίσης για ένα πολύ έντονο δικό μου ενδιαφέρον να στηριχθούν ειδικά οι ορεινοί Δήμοι και να έχουν μία μεταχείριση ανάλογη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμπλήρωσε ότι θέλει να δει κάθε Δήμο να εντάσσει τουλάχιστον ένα σημαντικό έργο στο πρόγραμμα και να μεριμνά για την ολοκλήρωσή του.

Μητσοτάκης - Ιωάννινα

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στην ανάγκη να προστατευτούν οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι από τις ελληνοποιήσεις προϊόντων, μέτωπο στο οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών.

«Θα επιμείνουμε ακόμα περισσότερο, ώστε η ποιότητα να βρίσκει την τιμή που της αξίζει, διότι αν η ποιότητα δεν έχει τιμή, τότε δεν μπορεί να είναι εμπορικά συμφέρουσα για οποιονδήποτε κινείται σε αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε, τονίζοντας ότι είναι άδικο κάποιοι να παίζουν παιχνίδια που εν τέλει να ζημιώνουν όσους εργάζονται σκληρά και έντιμα στον πρωτογενή τομέα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο