LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2020 23:24

Κορονοϊός: Νέο προηγμένο σύστημα διαχείρισης κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

Σε μόλις ένα λεπτό, εκτιμάται πως θα μειωθεί, ο χρόνος της διαδικασίας του τεστ. “Πρότυπο για όλη την Ευρώπη” χαρακτήρισε ο πρόγραμμα, ο κ. Αρκουμανέας.

Tουρισμός - αεροδρόμια - τουρίστες

Την παρουσίαση ενός προηγμένου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης που θα βοηθήσει τον ΕΟΔΥ να διαχειρίζεται καλύτερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα τα στοιχεία από τους ελέγχους για κορονοϊό όσων μπαίνουν στη χώρα, έκανε σήμερα ο Οργανισμός.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος μειώνει κατά πολύ το χρόνο ελέγχου των τουριστών στα σύνορα και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη στη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων από COVID-19, καθώς βασίζεται σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Με το νέο σύστημα καταγραφής, ο Οργανισμός θα μπορεί να γνωρίζει άμεσα τι γίνεται στις πύλες εισόδου της χώρα, αλλά και στοιχεία από την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα χρησιμοποιούν tablets με τα οποία θα μπορούν να κάνουν θερμομέτρηση, αλλά και να σκανάρουν έναν ειδικό κωδικό του εντύπου που πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι τουρίστες πριν μπουν στην Ελλάδα (PLF - Passenger Locator Form).

Πρώτη πτήση - Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Το νέο σύστημα εγγυάται γρήγορη ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των ταξιδιωτών, χωρίς πιθανά λάθη. Ένα επιπλέον στοιχείο που θα βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανού κρούσματος ανάμεσα στους ταξιδιώτες, είναι το γεγονός ότι με τη βοήθεια αλγορίθμου θα προκύπτει ποιοι από τους τουρίστες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό. Η δειγματοληψία θα γίνεται με χρήση barcode. Ο νοσηλευτής λαμβάνει το επίχρισμα για το τεστ και στη συνέχεια σκανάρει το barcode το οποίο κολλάει στο kit μεταφοράς του επιχρίσματος.

Εκτιμάται ότι με το νέο πρόγραμμα, ο χρόνος της διαδικασίας του τεστ θα μειωθεί στο ένα λεπτό, από τα περίπου πέντε λεπτά που διαρκεί σήμερα.

Αν από τον δειγματοληπτικό έλεγχο προκύψει κάποιος θετικός, το λογισμικό θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο μητρώο ασθενών με COVID-19.

Εκπαίδευση των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ, στο νέο σύστημα, γίνεται ήδη στην Αθήνα και αναμένεται να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και εν συνέχεια σε Πάτρα και Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, 210 Κινητές Ομάδες Υγείας, έχουν πραγματοποιήσει 75.000 τεστ. Στόχος είναι να λειτουργήσουν συνολικά 500 ΚΟΜΥ.

Το καινοτόμο σύστημα παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, όπου νοσηλευτές των ΚΟΜΥ εκπαιδεύονται στη νέα διαδικασία, μαζί με τον Γιώργο Πλαβούκο, CEO της αναδόχου εταιρείας “MainSys” που έχει αναπτύξει το σύστημα με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο