LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2020 12:55 | Ανανέωση: 09 Ιουλίου 2020 14:06

Δολοφονία Μακρή: Αναγνώρισε τον κατηγορούμενο η Βικτώρια Καρύδα

Η χήρα του επιχειρηματία καταθέτει στη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης της δολοφονίας του, το 2018.

Δίκη - δολοφονία - Γιάννης Μακρής

Με την κατάθεση της συζύγου του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου των δύο αδελφών, Βούλγαρων υπηκόων, που φέρονται να είναι εκείνοι που πυροβόλησαν το θύμα πολλές φορές έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας.

Η μάρτυρας, Βικτώρια Καρύδα, μοντέλο, έντονα φορτισμένη και με λυγμούς κατέθεσε στο δικαστήριο πως αναγνωρίζει τον πρώτο από τους δύο αδελφούς κατηγορούμενους ως εκείνον που καταγράφηκε από την κάμερα του σπιτιού της να πυροβολεί τον σύζυγό της τη στιγμή που είχε μπει στο αυτοκίνητό του.

 «Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Βλέπω πράγματα που άλλοι δεν παρατηρούν. Έχει ίδιο σωματότυπο, είχε κοτσίδα και περπατάει με τον ίδιο τρόπο. Είδα τον τρόπο που περπατάει στο βίντεο και αντίστοιχο βίντεο από τα κανάλια στα δικαστήρια. Τρέχει με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε η μάρτυρας.

Δίκη - δολοφονία - Γιάννης Μακρής

Η κ. Καρύδα τόνισε στο δικαστήριο ότι ποτέ δεν είχε αντιληφθεί να φοβάται για κάτι ο 47χρονος σύζυγός της και πως αν υπήρχε κάποιος λόγος ανησυχίας, το θύμα θα της το είχε πει και θα είχε πάρει μέτρα φύλαξης. Αντίθετα, σύμφωνα με τη μάρτυρα: «Κυκλοφορούσαμε με μία βέσπα, χωρίς προστασία. Δεν είχαμε φόβο. Μόνο φύλαξη στο σπίτι μετά τις 10 το βράδυ για τους κλέφτες είχαμε. Αν υπήρχε κίνδυνος θα μου το έλεγε. Θα υπήρχε άνθρωπος να μας φυλάξει. Κυκλοφορούσε άνετα με τα παιδιά μας, δεν είχε όπλο».

Δίκη - δολοφονία - Γιάννης Μακρής

Η μάρτυρας απέρριψε τις ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης σχετικά με φερόμενες παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της στην Αυστραλία, λέγοντας πως δεν ξέρει τίποτα για αυτά: «Ο άνδρας μου δεν είχε τίποτα όσο ήμασταν μαζί. Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε».

Η κ. Καρύδα σημείωσε για τον Γιάννη Μακρή: «Ήμασταν μαζί 10 χρόνια και είχαμε αποκτήσει δύο παιδάκια. Στην Αυστραλία είχε μάνδρα αυτοκινήτων και ασχολούνταν με ακίνητα. Στην Ελλάδα ασχολήθηκε με εταιρεία σεκιούριτι. Εγώ δεν ήξερα πολλά πράγματα για τις δουλειές του, εννοώ όχι πολλές λεπτομέρειες. Την ημέρα που έγινε το κακό άνοιξε τη δεύτερη επιχείρισή του».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι φίλος του θύματος της είπε πως είχε εντοπίσει τον πρώτο κατηγορούμενο την επίμαχη ημέρα και ο ίδιος ο επιχειρηματίας τού είχε εκμυστηρευτεί πως τον είχε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες πριν την δολοφονία να κυκλοφορεί κοντά του.

Για τη στιγμή της δολοφονίας, η κ. Καρύδα επισήμανε: «Βγήκε ο άνδρας μου, κοίταξε δεξιά και αριστερά και μπήκε στο αμάξι. Ένας πεζός ήρθε τρέχοντας, τον πυροβόλησε και έφυγε τρέχοντας και πάλι». Όπως υπογράμμισε, τα αυτοκίνητα -που σύμφωνα με τη δικογραφία φαίνεται να είχαν νοικιάσει τα δύο αδέλφια όσο βρίσκονταν στην Ελλάδα το επίμαχο διάστημα- τα είδε εκ των υστέρων από καταγραφές καμερών να περνάνε έξω από το σπίτι της.

Δίκη - δολοφονία - Γιάννης Μακρής

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, και ενώπιον του δικαστηρίου στη σημερινή αρχική τοποθέτησή τους επί της κατηγορίας είπαν πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο