LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2020 16:15

Επιστρέφει στη F1 ο Φερνάντο Αλόνσο!

Μετά από 2 χρόνια απουσίας ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής επιστρέφει στις πίστες.

AP - Φερνάντο Αλόνσο

Ύστερα από μια διετία μακριά από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο, επιστρέφει στο πρωτάθλημα και μάλιστα με τη Renault. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισπανός έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από τη γαλλική ομάδα, στην οποία «έγραψε» δύο θητείες (2003-06 και 2008-09), καθώς με αυτή κατέκτησε τους δύο τίτλους του, το 2005 και το 2006.

Ο οδηγός από το Οβιέδο έκανε ντεμπούτο με τη Minardi το... μακρινό 2001. Ακολούθησε η θητεία του στη Renault το διάστημα 2003-06, κατά το οποίο πανηγύρισε τους δύο τίτλους οδηγών στην καριέρα του, ενώ στη συνέχεια «έτρεξε» στη Φόρμουλα Ένα με τις McLaren (2007), Renault (2008-2009), Ferrari (2010-2014) και McLaren (2015-2018). Συνολικά στην καριέρα του ο πολύπειρος οδηγός, ο οποίος στις 29 Ιουλίου θα γιορτάσει τα 39α γενέθλιά του, έχει, εκτός από τους δύο τίτλους, απολογισμό 32 νίκες και 22 pole position.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φερνάντο Αλόνσο Ντίαθ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, το 2018, ενώ αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται να «τρέξει» για τρίτη φορά στον αγώνα 500 μιλίων της Ινδιανάπολης με τη McLaren (23/8), καθώς στοχεύει να γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός στην Ιστορία μετά τον Γκράχαμ Χιλ, ο οποίος θα πανηγυρίσει το αποκαλούμενο "Triple Crown" του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό επιτυγχάνεται με νίκες στο γκραν πρι του Μονακό, στον φημισμένο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν και στο Indianapolis 500, με τον Αλόνσο να έχει επικρατήσει στα πρώτα δύο (σ.σ. στο Μονακό τη διετία 2006-07 και στο Λε Μαν το 2018 και το 2019) και να του απομένει πλέον η επικράτηση στο "Indy 500".

Ο Αλόνσο θα έχει «ομόσταυλο» το 2021 στη Renault τον Γάλλο Εστεμπάν Οκόν, ενώ θα αντικαταστήσει στη γαλλική ομάδα τον Αυστραλό Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος στο τέλος της σεζόν αποχωρεί με προορισμό τη McLaren.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τη Renault, ο Αλόνσο τόνισε μεταξύ άλλων, «Η Renault είναι η οικογένειά μου, οι ωραιότερες αναμνήσεις μου στη Φόρμουλα Ένα με τους δύο τίτλους μου, αλλά τώρα κοιτάζω μπροστά. Είναι μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας και με ένα τεράστιο συναίσθημα επιστρέφω στην ομάδα που που έδωσε την ευκαιρία μου στην αρχή της καριέρας μου και τώρα μου δίνει την δυνατότητα να επιστρέψω στο υψηλότερο επίπεδο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισανΧθες 20:26 | Ειδήσεις

Ο πατέρας της ανήλικης συνοδηγού που επέζησε μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριοΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας εργαζομένων από θερμική καταπόνηση στον ιδιωτικό τομέα, με παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους και δυνατότητα τηλεργασίας

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεσηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο του 2024.

Τρόμος στο Αγρίνιο: Πυροβολούσε με αεροβόλο πάνω από τα κεφάλια παιδιώνΧθες 15:42 | Ειδήσεις

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο άνδρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετά τον καύσωνα, χαλάζι και νεροποντή στο Μιλάνο: Γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο (βίντεο)23:59Χανιά: 22χρονος νοσηλεύεται μετά από ηλεκτροπληξία 23:50Κέρκυρα: Κάλεσαν για βοήθεια στο Λιμενικό και κατέληξαν να... συλλαμβάνονται23:37Γεραπετρίτης: Στην Κορυτσά ο ΥΠΕΞ για τα εγκαίνια του κτηρίου "Σεφέρη" του Γενικού Προξενείου23:23Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία23:09Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεση22:53Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex22:38Αισιόδοξος ο Νετανιάχου για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Θα βοηθήσει στη συμφωνία για τη Γάζα22:22ΠΑΟΚ: Κλείνει στην Κοπεγχάγη ο Κοτάρσκι με 5 εκατ. ευρώ22:05O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ21:51Αλυκή Βοιωτίας: Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά21:36Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριο21:22Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ANT1: Ο Τραμπ βλέπει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα21:05Τροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν20:51Άφησσος: Εργαζόμενος κατέρρευσε εν ώρα εργασίας – Τον επανέφεραν με απινιδωτή20:34Formula 1: Θρίαμβος της McLaren και του Νόρις20:20Σοβαρό ένοπλο επεισόδιο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα - Επίθεση σε πλοίο υπο ελληνική διαχείριση20:02Καύσωνας: Επείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΠΑ - Τι να προσέξουμε19:48Φαράγγι Βουραϊκού: Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου και 56χρονης που έκαναν πεζοπορία19:34Χαλκιδική: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο