LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2020 17:17

ESM: ενεργοποιήθηκε η τρίτη δέσμη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Εγκρίθηκε η εκταμίευση 748 εκ. ευρώ. Εύσημα από τον Ρέγκλινγκ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ESM

Το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM έδωσε και επισήμως την έγκρισή του στην ενεργοποίηση της 3ης δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για την οποία είχε ανάψει το πράσινο φως το Eurogroup τον Ιούνιο.

O ESM θα μεταβιβάσει στην Ελλάδα 644,42 εκατ. ευρώ από τα  κέρδη των ελληνικών ομολόγων, που είχαν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (SMP/ANFA).

Επιπλέον ενέκρινε την άρση της προσαύξησης του περιθωρίου επιτοκίου που είχε αποφασισθεί για ορισμένα δάνεια που είχε λάβει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Η ελάφρυνση από την απόφαση αυτή ανέρχεται στα  103,64 εκατ. ευρώ.

«Κατά την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών θεσμών, που επιβεβαίωσε το Eurogroup τον Ιούνιο του 2020, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στις απαραίτητες δράσεις για να πετύχει τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση των κεφαλαίων, που συνδέονται με τις δεσμεύσεις αυτές» αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η Ελλάδα, όπως και όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., έχει επηρεαστεί δυσμενώς από την πανδημία του Covid 19. Η ελληνική κυβέρνηση έδρασε γρήγορα, με αποφασιστικές και αποτελεσματικές πολιτικές, τόσο στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού όσο και στην αναγκαία στήριξη της οικονομίας» συμπλήρωσε.

Τόνισε δε ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα να επιμείνει στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να την εντείνει σε τομείς, όπως η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. «Αυτό είναι αναγκαίο για την περαιτέρω στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, την ανθεκτικότητα της οικονομίας και τη βελτίωση των μακροπρόθεσμων οικονομικών προοπτικών» εξήγησε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα αγροτών στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)Σήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο Τελωνείο, αλλά και στο εμπορικό και επιβατικό τμήμα του λιμανιού στον Βόλο. 

Βασίλης Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν συμφωνίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της ΝαυτιλίαςΣήμερα 09:49 | Ειδήσεις

Όλη η συνέντευξη του Υπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια, στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:14Βασίλης Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν συμφωνίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της Ναυτιλίας10:00Μπλόκα αγροτών στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)09:46Αθήνα: Πλήθος ναρκωτικών βρέθηκαν στην κατοχή 49χρονου και συνελήφθη - Από αναβολικά μέχρι... παραισθησιογόνα μανιτάρια09:32Πυγμαχία: Ο Μάικ Τάισον επιστρέφει στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ 09:18Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν οι αγρότες09:02Κοζάνη: Χάος στο άναμμα του δέντρου - Επικίνδυνα πυροτεχνήματα, πανικός και τραυματισμοί08:48Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή08:34Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο