LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2020 15:43

Ναόμι Κάμπελ: Η δημόσια έκκληση στον χώρο της μόδας

Το μήνυμα του μοντέλου κατά του ρατσισμού.

Φωτογράφηση - Yamamay - εσώρουχα - Naomi Campbell - Ναόμι Κάμπελ

Η Ναόμι Κάμπελ, που έχει δεσμευτεί στον αγώνα κατά των διακρίσεων, απηύθυνε έκκληση στη βιομηχανία της μόδας να «επιβάλει την ενσωμάτωση» στις επιδείξεις μόδας, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη της διαδικτυακής Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

«Έχει έρθει η ώρα να οικοδομήσουμε μια δικαιότερη βιομηχανία», είπε το τοπ μόντελ, που είχε επιλέξει να φορέσει ένα μπλουζάκι με τη φράση "Phenomenally Black", με το οποίο καλούσε τον κόσμο της μόδας να αντλήσει διδάγματα από το αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter.

«Ο δημόσιος διάλογος έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει όσο χρόνο χρειάζεται. Εναπόκειται σε εμάς να αρχίσουμε να επιβάλουμε την ενσωμάτωση των πολλαπλών ταυτοτήτων που συνθέτουν τις χώρες μας», υπογράμμισε.

«Όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτικό να τις συμπεριλάβουμε με τρόπο μόνιμο».

«Η μάχη για την ισότητα και την ποικιλομορφία είναι μια μακρά μάχη στην κοινωνία και στη βιομηχανία της μόδας», σημείωσε η Βρετανίδα καλλονή στο βίντεο που δημιουργήθηκε για τη Federation de la Haute Couture et de la Mode (Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας).

«Είναι η στιγμή για να απευθύνουμε συλλογικά έκκληση στον κόσμο της μόδας να προσεγγίσει το ζήτημα των ανισοτήτων», συνέχισε η Ναόμι Κάμπελ, ενώ επικαλέστηκε τον εκλιπόντα ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, τον οποίο συνάντησε πολλές φορές.

«Εκείνος είπε ότι ένα όραμα χωρίς ανάληψη δράσης είναι απλά ένα όνειρο, όμως συνδυάζοντας το όραμα και την πράξη, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο», υπενθύμισε.

Η Ναόμι Κάμπελ, ηλικίας 50 ετών, έχει αποκαλύψει τις διακρίσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη στις πασαρέλες, όπου ήταν το μοναδικό μαύρο τοπ μόντελ τη δεκαετία του 1990.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο