LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 07 Ιουλίου 2020 10:03

Ρομπότ “χημικός” κάνει πειράματα – “Γεννήθηκε” μέσα στο lockdown (βίντεο)

Aυτοβελτιώνεται μέσω της εμπειρίας του και μπορεί να εργάζεται για ώρες στο εργαστήριο: ο λόγος για τον πρώτο ρομποτικό ερευνητή, που μπορεί να κάνει ανεξάρτητος πειράματα χημείας!

Ρομπότ - χημικός

Ερευνητές στη Βρετανία δημιούργησαν τον πρώτο ρομποτικό ερευνητή που εργάζεται αυτόνομα για ώρες, χωρίς διακοπή, στο εργαστήριο χημείας κάνοντας πειράματα. Ο ρομπο-χημικός προγραμματίζεται στην αρχή και στη συνέχεια μαθαίνει μόνος του από την εμπειρία του και έτσι αυτοβελτιώνεται.

Οι επιστήμονες και μηχανικοί του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, με επικεφαλής τον καθηγητή της Επιστήμης των Υλικών Άντι Κούπερ, ο οποίος έβαλε το ρομπότ να δουλεύει στο εργαστήριό του στη διάρκεια του«lockdown», σύμφωνα με το BBC, εκτιμούν ότι η δημιουργία του θα βοηθήσει μελλοντικά στην επιτάχυνση των επιστημονικών ερευνών και ανακαλύψεων.

«Μπορεί να εργαστεί αυτόνομα, συνεπώς μπορώ να "τρέχω" πειράματα από το σπίτι μου. Τεχνολογία αυτού του είδους μπορεί να κάνει επιστημονικές ανακαλύψεις χίλιες φορές πιο γρήγορα», δήλωσε ο ερευνητής Μπένζαμιν Μπέργκερ.

Σε αυτήν τη φάση, ο ρομποτικός ερευνητής ασχολείται με μία σειρά τεστ για να βρει έναν καταλύτη που θα επιταχύνει τις χημικές αντιδράσεις μέσα στις ηλιακές κυψέλες. Θα μπορούσε, όμως, μελλοντικά, σύμφωνα με τον Κούπερ, να αξιοποιηθεί και στη μάχη κατά της Covid-19.

«Η Covid-19 ή η κλιματική αλλαγή αποτελούν προβλήματα που χρειάζονται πραγματικά διεθνή συνεργασία. Έτσι, το όραμά μας είναι να έχουμε ρομπότ σαν κι αυτό σε όλον τον κόσμο, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με έναν κεντρικό εγκέφαλο που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε. Δεν το έχουμε κάνει ακόμη, απλώς έχουμε φτιάξει το πρώτο ρομπότ προς το παρόν, αλλά είναι σαφώς αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε μελλοντικά», ανέφερε ο Βρετανός επιστήμονας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο ρομπο-επιστήμονας δεν βαριέται, δεν κουράζεται, εργάζεται όλο το 24ωρο και δεν χρειάζεται διακοπές. Μπορεί εύκολα να εξετάσει χιλιάδες δείγματα, πράγμα που απελευθερώνει τον χρόνο μου για να εστιάσω στην καινοτομία και σε νέες λύσεις», πρόσθεσε ο Μπέργκερ.

Τέτοια ρομπότ μπορούν, επίσης, να αναλάβουν πιο επικίνδυνα για τους ανθρώπους πειράματα, π.χ. σε ακραίες εργαστηριακές συνθήκες ή κάνοντας χρήση πιο τοξικών ουσιών. Το κατά πόσο οι επιστήμονες θα πρέπει να ανησυχούν ότι τέτοια ρομπότ -ιδίως αν βελτιωθούν κι άλλο- θα τους «κλέψουν» θέσεις εργασίας, θα το δείξει το μέλλον. Πάντως, τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να αναμένεται μεγαλύτερη συνεργασία ερευνητών και ρομπότ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας ΦραγκιαδάκηΧθες 20:25 | Ειδήσεις

Ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Βορίζια. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ANT1NEWS Special Edition: Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στην πρώτη της συνέντευξη στην ελληνική τηλεόρασηΧθες 13:08 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότεςΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ που κάνουν τον έλεγχο με τον δορυφόρο ότι το 80% των παραγωγών βαμβακιού κόβονται από τις επιδοτήσεις.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Η "μοιραία" μάντρα που στοίχισε τη ζωή στον 3χρονο (βίντεο)Χθες 13:55 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 3χρονου φέρονται να μην έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Βατικανό διαψεύδει ότι ο Ιησούς εμφανίστηκε σε γαλλική πόλη23:59Μάικλ Τζάκσον: Έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης με έξι δεκαετίες παρουσία στο Top 10 των charts23:45Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Εμφατική νίκη στον απόηχο του τραυματισμού του Έβανς23:31ΠΑΟΚ: Δραματική νίκη και πρωτιά στον έκτο όμιλο του Europe Cup23:16Τέμπη: Τριαντόπουλος και Αγοραστός καλούνται σε απολογία από την ανακρίτρια23:01ΗΠΑ: Ο εγγονός του Κένεντι θα διεκδικήσει έδρα στη Βουλή22:56Ολυμπιακός – ‘Εβανς : Σοκάρει το βίντεο με τον νέο τραυματισμό του (βίντεο)22:42Τουρκία: Η αντιπολίτευση απορρίπτει το κατηγορητήριο σε βάρος του Ιμάμογλου ως «προπαγάνδα»22:28ΑΕΚ – Ρίγα: Τρένο… η “Ένωση”22:14Σαν Φρανσίσκο: Οδηγός αστικού τρένου αποκοιμήθηκε εν κινήσει (βίντεο)22:00Στάρμερ: Το BBC πρέπει να βάλει σε τάξη τα του οίκου του21:45Το γιγάντιο "δίχτυ" στον υπόγειο κόσμο - Ο παγκόσμιος ρεκόρ ιστός αράχνης σε ελληνικό-αλβανικό σπήλαιο21:31Europe Cup: Το Περιστέρι πέρασε εντυπωσιακά από την Γεωργία21:17Βορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη21:03Παναγιώτης Στάθης - Οπλοκατοχή: Πλήρης αμνηστία εάν κάποιος παραδώσει τα όπλα εθελοντικά πριν ελεγχθεί από τις αρχές20:49ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί καλλιεργητές βαμβακιού20:36Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:23Παναθηναϊκός: Έστειλε επιστολές στις ομοσπονδίες Ουρουγουάης και Πολωνίας20:09Ρωσία: Ενίσχυση των εξαγωγών πετρελαίου μέσω του Καζακστάν με νέα συμφωνία19:52Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου - 36 MW στη Φωκίδα19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο