LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2020 22:28

Κορονοϊός: έξαρση των κρουσμάτων στην Αυστρία

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι τριψήφιος, γεγονός που δημιουργεί έντονες ανησυχίες.

Κοροναϊός - κρούσματα

Σχεδόν τα 1.000, αριθμός που καταγραφόταν στα τέλη Μαΐου, «αγγίζουν» και πάλι τα ενεργά κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, τα οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, ανέρχονταν σήμερα στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας) σε 959 και ήταν κατά 106 περισσότερα από χθες.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορονοϊό συνολικά 72 άνθρωποι, και από αυτούς οι δέκα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 681, με καθοριστικό παράγοντα τον ορισμό του συστήματος επιδημιολογικής αναφοράς.

Από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού στη χώρα έχουν καταγραφεί 18.257 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 16.615 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί και έχουν διενεργηθεί 647.804 διαγνωστικά τεστ.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να ξεκίνησαν και να υπάρχουν χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο ο ιός εξακολουθεί να είναι ενεργός και για τέταρτη στη σειρά ημέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε εικοσιτετράωρη βάση είναι πλέον τριψήφιος.

«Αναμενόταν ότι στη φάση τρία- φάση σταθεροποίησης, μετά από τα δέκα πρώτα βήματα χαλάρωσης των μέτρων- θα μπορούσαν να εμφανιστούν περιφερειακές επιδημίες, αλλά ο σημερινός αριθμός 109 νέων λοιμώξεων με ανησυχεί», δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ. Για το λόγο αυτό και χρειάζονται άμεσες αντιδράσεις στις περιοχές όπου εμφανίζονται οι αυξήσεις, όπως επίσης, κατά την άποψή του, υπήρξε σωστή αντίδραση για τις περιοχές των γρήγορα αυξανόμενων περιπτώσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, μεταξύ άλλων, με αύξηση των διαγνωστικών τεστ για εκείνους που επιστρέφουν από εκεί στην Αυστρία.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα εξελιχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού τους μήνες των διακοπών, ωστόσο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών της Βιέννης, έχει αποδειχθεί ότι οι λοιμώξεις εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό εντός οικογενειών ή εταιρειών.

Αυτό συνέβη τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο, και τον Μάιο οι μεγαλύτερες εστίες στη Βιέννη αφορούσαν οικογένειες (30,9%) και επιχειρήσεις (30,3%), ενώ τον Ιούνιο τα ποσοστά αυτά ήταν αντίστοιχα 38,5% (οικογένειες) και 19,6% (εταιρείες).

Σύμφωνα με το Επιτελείο Αντιμετώπισης Κρίσης στη Βιέννη, για πρώτη φορά τον Ιούνιο, περίπου 5% έως 10% των νέων λοιμώξεων οφείλονται σε όσους επέστρεψαν από την Ιταλία, τη Σερβία και την Κροατία.

Οι λοιμώξεις σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις, όπως συνέβη πρόσφατα στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, συνεχίζουν να διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση, με την αστυνομία να διενεργεί τώρα περισσότερους ελέγχους, αλλά και να επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να διατηρούν την ελάχιστη απόσταση και, όπου είναι απαραίτητο, να κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο