LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2020 22:28

Κορονοϊός: έξαρση των κρουσμάτων στην Αυστρία

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι τριψήφιος, γεγονός που δημιουργεί έντονες ανησυχίες.

Κοροναϊός - κρούσματα

Σχεδόν τα 1.000, αριθμός που καταγραφόταν στα τέλη Μαΐου, «αγγίζουν» και πάλι τα ενεργά κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, τα οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, ανέρχονταν σήμερα στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας) σε 959 και ήταν κατά 106 περισσότερα από χθες.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορονοϊό συνολικά 72 άνθρωποι, και από αυτούς οι δέκα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 681, με καθοριστικό παράγοντα τον ορισμό του συστήματος επιδημιολογικής αναφοράς.

Από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού στη χώρα έχουν καταγραφεί 18.257 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 16.615 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί και έχουν διενεργηθεί 647.804 διαγνωστικά τεστ.

Όπως αναφέρουν ειδικοί, μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να ξεκίνησαν και να υπάρχουν χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο ο ιός εξακολουθεί να είναι ενεργός και για τέταρτη στη σειρά ημέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε εικοσιτετράωρη βάση είναι πλέον τριψήφιος.

«Αναμενόταν ότι στη φάση τρία- φάση σταθεροποίησης, μετά από τα δέκα πρώτα βήματα χαλάρωσης των μέτρων- θα μπορούσαν να εμφανιστούν περιφερειακές επιδημίες, αλλά ο σημερινός αριθμός 109 νέων λοιμώξεων με ανησυχεί», δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ. Για το λόγο αυτό και χρειάζονται άμεσες αντιδράσεις στις περιοχές όπου εμφανίζονται οι αυξήσεις, όπως επίσης, κατά την άποψή του, υπήρξε σωστή αντίδραση για τις περιοχές των γρήγορα αυξανόμενων περιπτώσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, μεταξύ άλλων, με αύξηση των διαγνωστικών τεστ για εκείνους που επιστρέφουν από εκεί στην Αυστρία.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα εξελιχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού τους μήνες των διακοπών, ωστόσο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών της Βιέννης, έχει αποδειχθεί ότι οι λοιμώξεις εμφανίζονται σε μεγάλο βαθμό εντός οικογενειών ή εταιρειών.

Αυτό συνέβη τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο, και τον Μάιο οι μεγαλύτερες εστίες στη Βιέννη αφορούσαν οικογένειες (30,9%) και επιχειρήσεις (30,3%), ενώ τον Ιούνιο τα ποσοστά αυτά ήταν αντίστοιχα 38,5% (οικογένειες) και 19,6% (εταιρείες).

Σύμφωνα με το Επιτελείο Αντιμετώπισης Κρίσης στη Βιέννη, για πρώτη φορά τον Ιούνιο, περίπου 5% έως 10% των νέων λοιμώξεων οφείλονται σε όσους επέστρεψαν από την Ιταλία, τη Σερβία και την Κροατία.

Οι λοιμώξεις σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις, όπως συνέβη πρόσφατα στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, συνεχίζουν να διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση, με την αστυνομία να διενεργεί τώρα περισσότερους ελέγχους, αλλά και να επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να διατηρούν την ελάχιστη απόσταση και, όπου είναι απαραίτητο, να κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας ΦραγκιαδάκηΣήμερα 20:25 | Ειδήσεις

Ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Βορίζια. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ANT1NEWS Special Edition: Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στην πρώτη της συνέντευξη στην ελληνική τηλεόρασηΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότεςΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ που κάνουν τον έλεγχο με τον δορυφόρο ότι το 80% των παραγωγών βαμβακιού κόβονται από τις επιδοτήσεις.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Η "μοιραία" μάντρα που στοίχισε τη ζωή στον 3χρονο (βίντεο)Σήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 3χρονου φέρονται να μην έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΟΚ: Δραματική νίκη και πρωτιά στον έκτο όμιλο του Europe Cup23:16Τέμπη: Τριαντόπουλος και Αγοραστός καλούνται σε απολογία από την ανακρίτρια23:01ΗΠΑ: Ο εγγονός του Κένεντι θα διεκδικήσει έδρα στη Βουλή22:56Ολυμπιακός – ‘Εβανς : Σοκάρει το βίντεο με τον νέο τραυματισμό του (βίντεο)22:42Τουρκία: Η αντιπολίτευση απορρίπτει το κατηγορητήριο σε βάρος του Ιμάμογλου ως «προπαγάνδα»22:28ΑΕΚ – Ρίγα: Τρένο… η “Ένωση”22:14Σαν Φρανσίσκο: Οδηγός αστικού τρένου αποκοιμήθηκε εν κινήσει (βίντεο)22:00Στάρμερ: Το BBC πρέπει να βάλει σε τάξη τα του οίκου του21:45Το γιγάντιο "δίχτυ" στον υπόγειο κόσμο - Ο παγκόσμιος ρεκόρ ιστός αράχνης σε ελληνικό-αλβανικό σπήλαιο21:31Europe Cup: Το Περιστέρι πέρασε εντυπωσιακά από την Γεωργία21:17Βορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη21:03Παναγιώτης Στάθης - Οπλοκατοχή: Πλήρης αμνηστία εάν κάποιος παραδώσει τα όπλα εθελοντικά πριν ελεγχθεί από τις αρχές20:49ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί καλλιεργητές βαμβακιού20:36Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:23Παναθηναϊκός: Έστειλε επιστολές στις ομοσπονδίες Ουρουγουάης και Πολωνίας20:09Ρωσία: Ενίσχυση των εξαγωγών πετρελαίου μέσω του Καζακστάν με νέα συμφωνία19:52Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου - 36 MW στη Φωκίδα19:35Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στο Φεστιβάλ του Brighton-Le-Sands του Σίδνεϋ19:18Ινδία: Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη αυτοκινήτου στο κόκκινο φρούριο19:01Θεσσαλονίκη: Άνδρας προσπάθησε να παραβιάσει λουκέτα για να κλέψει κλειδιά από διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης18:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο