LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2020 16:54

Τσακαλώτος: η πραγματικότητα μαρτυράει το αδιέξοδο των πολιτικών της ΝΔ

Σκληρή κριτική από τον τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση, για την οικονομική της πολιτική εν μέσω της πανδημίας.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ - ΒΟΥΛΗ

«Όσο και να θέλει η ΝΔ να κρύψει κάτω από το χαλί την ανεπάρκεια των μέτρων για την ύφεση, η πραγματικότητα μαρτυράει το αδιέξοδο των πολιτικών της», δηλώνει πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής», επικρίνει την κυβέρνηση για την «πεισματική άρνηση» της να ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «για πιο γενναία και εμπροσθοβαρή μέτρα και μέτρα ισχυρής στήριξης της εργασίας, που θα μείωναν τις οικονομικές επιπτώσεις του lockdown».

Ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση «ήδη είναι σε μεγάλο βαθμό βγαλμένες από την εποχή των μνημονίων» και εκτιμά πως «δεν θα διστάσει να κρυφτεί πίσω από τους περιορισμούς της ΕΕ για να εφαρμόσει μια πολιτική με την οποία στην ουσία συμφωνεί». Εκτιμά ότι η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις «επειδή φοβάται την αγανάκτηση του κόσμου επιχειρεί να την βάλει στον γύψο».

Ο κ. Τσκαλώτος αναφέρει ότι μετά τα «Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ», το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα στην οικονομία και θα εστιάζει περισσότερο «στην ανάπτυξη των προτεραιοτήτων, στόχων και πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ για την διασφάλιση τόσο της ανάπτυξης όσο και της κοινωνικής δικαιοσύνης». Μιλά για τον στόχο ενός ΣΥΡΙΖΑ μεγάλου, λαϊκού, ανοικτού, δημοκρατικού, ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, με στόχο τον κοινωνικό μετασχηματισμό.

Σημειώνει ότι είναι υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει ένα «έντονο κύμα αριστερού ριζοσπαστισμού» που υπάρχει και αναζητεί εκπροσώπηση. «Πολιτικά επιδιώκουμε μια προοδευτική πλειοψηφία, που να εκτείνεται από την Αριστερά και την Οικολογία μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, μια σοσιαλδημοκρατία βέβαια απαλλαγμένη από το νεοφιλελευθερισμό», τονίζει.

Αναφορικά με τη συζήτηση για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» κι αν δέχθηκε πλήγμα κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το ηθικό πλεονέκτημα οφείλουμε όλοι και όλες να το αποδεικνύουμε κάθε μέρα, δεν μας το χάρισε κανείς». Προσθέτει ότι «αποδείξαμε στην κυβερνητική πράξη, ότι εμείς δεν κάνουμε "δουλειές" με τον επιχειρηματικό κόσμο, δεν φυτεύουμε στρατούς στη δημόσια διοίκηση, δεν κάνουμε χατίρια στον επιχειρηματικό κόσμο, ούτε μικροεξυπηρετήσεις στο εκλογικό μας κοινό».

 «Και αυτό το πληρώνουμε τοις μετρητοίς, αλλά αξίζει», σχολιάζει. Προσθέτει ότι «οι επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσουν ποτέ», γιατί «τους χαλάμε τη σούπα» και πως γι' αυτό όμως «οφείλουμε δύο φορές περισσότερο να προσέχουμε….».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο