LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2020 16:48

Ο καιρός για τους αγρότες

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένηση από την Τετάρτη και μετά. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο Καιρός για τους Αγρότες

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται τη Δευτέρα στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες και αργότερα σε Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη και κυρίως Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 18 έως 34 και νοτιότερα από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και νοτιότερα δυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή σε 20 αγροτικές περιοχές:

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 6/7/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, ενημερώνει για την μύγα της Μεσογείου στα πυρινόκαρπα.

Την εποχή αυτή διαπιστώνεται σημαντική δραστηριότητα των ακμαίων του διπτέρου σε όλες τις περιοχές (πεδινές και ημιορεινές), αλλά και προσβολές σε καρπούς

Η μύγα της Μεσογείου μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα καταστρεπτική για πολλά είδη καρπών, από την έναρξη του σταδίου ωρίμανσης (αλλαγή χρώματος) και μέχρι τη συγκομιδή.

Συνιστάται άμεση προστασία των καρπών με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, με ψεκασμό κάλυψης ή δολωματικό ψεκασμό.

Οι ψεκασμοί κάλυψης πρέπει να επαναλαμβάνονται ανάλογα με τη διάρκεια δράσης του εντομοκτόνου, ενώ οι δολωματικοί περίπου ανά εβδομάδα.

Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και για τις περιπτώσεις καλλιεργειών που βρίσκονται κοντά σε οικίες, προτιμάται η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών. Επισημαίνεται ότι οι δολωματικοί ψεκασμοί είναι αποτελεσματικοί, όταν η εφαρμογή τους σε μία περιοχή είναι καθολική, δηλ. όταν εφαρμόζονται από το σύνολο των καλλιεργητών.

Τρόπος εφαρμογής δολωματικών ψεκασμών:

Στο ψεκαστικό διάλυμα προστίθεται ελκυστική ουσία (υδρολυμένη πρωτεΐνη) σε αναλογία 2%. Ψεκάζεται με ποσότητα περίπου 200ml (ποτήρι κρασιού) το εσωτερικό και κορυφαίο τμήμα της κόμης (φύλλωμα και όχι καρποί) κάθε δεύτερου ή τρίτου δένδρου του οπωρώνα. Τα δένδρα της περιμέτρου του οπωρώνα σε μία ή δύο σειρές ψεκάζονται όλα.

Είναι σημαντικό να ψεκάζονται ο φράχτης και οι θάμνοι στην περίμετρο του οπωρώνα.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών Γεωπόνων.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο