LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2020 17:22

Κορονοϊός: “δεύτερο κύμα” σαρώνει το Ιράν

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Ροχανί. Ακόμη 148 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες.

Κορονοϊός - Ιράν - ηλικιωμένη

Η είσοδος σε κρατικές υπηρεσίες θα απαγορεύεται σε όσους Ιρανούς δεν φοράνε μάσκες, ενώ οι εργασιακοί χώροι που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς υγείας θα κλείνουν για μια εβδομάδα, είπε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Στο Ιράν παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού με τα κρούσματα να έχουν φθάσει σήμερα στα 237.878 και με άλλους 148 θανάτους μέσα σε μια ημέρα με τους οποίους ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 11.408, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί.

Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές από αύριο στους κλειστούς δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε ο Ροχανί στην κρατική τηλεόραση στο πλαίσιο της επιβολής αυστηρότερων περιορισμών σε πόλεις πέντε επαρχιών, όπου αυξάνονται τα κρούσματα έπειτα από την χαλάρωσή τους από τα μέσα Απριλίου.

"Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι δεν θα επιτρέπεται να εξυπηρετούν πολίτες που δεν φοράνε μάσκες και οι υπάλληλοι που δεν θα φοράνε θα θεωρούνται απόντες και θα στέλνονται στα σπίτια τους", τόνισε ο Ροχανί.

Μάλιστα μια κυβερνητική ιστοσελίδα ανέβασε φωτογραφίες του Ροχανί, ο οποίος σπάνια φοράει μάσκα, με κάλυμμα προσώπου.

Όσοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό έχουν "θρησκευτικό καθήκον" να ειδοποιούν τους άλλους, είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε, "Κρατώντάς το μυστικό παραβιάζετε τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων".

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους διστακτικούς πολίτες να φοράνε μάσκες και μια εκστρατεία διάρκειας μιας εβδομάδας στην κρατική τηλεόραση προειδοποιεί τους τηλεθεατές ότι "ο κορονοϊός δεν είναι αστείο".

Μια τηλεπαρουσιάστρια στο τέλος κάθε δελτίου ειδήσεων βάζει την μάσκα της και λέει: "Δεν υπάρχει κανένας κοντά μου σε απόσταση τριών μέτρων, αλλά φοράω μάσκα έξω από το στούντιο. Και εσύ φόρα μια".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονηςΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Νωρίτερα σήμερα (28/11) η 46χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ κατά την απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία ότι δολοφόνησε την πεθερά της.

Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράςΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Οι υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα το πρωί στην οικία του Άντριι Γερμάκ.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πάπας Λέων: Tο κοινό προσκύνημα στην ΝίκαιαΣήμερα 15:12 | Ειδήσεις

Παρόντες στην κοινή προσευχή είναι επικεφαλής και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών εκκλησιών και ομολογιών.

Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης Σήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όταν η 75χρονη απευθύνθηκε στις αρχές για το περιστατικό,  οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν πρόκειται για ληστές, αλλά για κάποιο άτομο από το κοντινό της περιβάλλον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέλλογλου για ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτήσεις: Λιγότερα χρήματα θα πάρουν στα χέρια τους αγρότες και κτηνοτρόφοι19:54Αττική: Βεβαιώθηκαν 614 παραβάσεις σε 197 ελεγμένα φορτηγά οχήματα μετά από έλεγχο στο οδικό δίκτυο19:40Παρτιζάν: Τέλος ο αθλητικός διευθυντής Ζόραν Σάβιτς - Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Ομπράντοβιτς19:26Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup19:12ΣΤΑΣΥ: Τετράωρη στάση εργασίας στις 29 Νοεμβρίου - Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί18:58Μητσοτάκης στο TikTok - Επιστροφή ενοικίου: Η στέγαση είναι μείζον ζήτημα ειδικά για τους νέους18:44Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονης18:30Τζουμέρκα: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε τρεις μέρες - Το μεγαλύτερο "χτύπημα" από την κακοκαιρία Adel18:16Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης18:06Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης 17:56Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς17:46Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:36Ευλογιά: Εντοπίστηκαν 3 περιστατικά παραβάσεων κανονισμών προστασίας της δημόσιας υγείας και της ζωικής παραγωγής17:26Θεσσαλονίκη: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές του Μετρό προς Καλαμαριά17:16Ρωσία: Παρελήφθη το νέο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου - Θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα17:06ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα 3,7 δισ. που καταβάλλονται στους αγρότες το 202516:56ΑΑΔΕ: Επιστροφή ενός μηνιαίου ενοικίου για 9.000 δικαιούχους16:46Ψηφιακό Μητρώο: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2026 για την απογραφή ανελκυστήρων16:36e-ΕΦΚΑ: Παράταση προθεσμίας για καταβολή δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών16:26Ολυμπιακός - Ελ Κααμπί: Έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ με ελληνική ομάδα στην Ευρώπη...μαζί με τον Βαζέχα16:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο