LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2020 16:52 | Ανανέωση: 04 Ιουλίου 2020 18:07

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Η αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην χώρα.

ΙΑΤΡΟΙ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

25 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.511, εκ των οποίων το 54,9% αφορά άνδρες. 810 (23,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.933 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. Πέντε (45,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των 25 νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: οκτώ εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, δύο είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ένα εισαγόμενο που ελέγχθηκε και επέστρεψε στη χώρα προέλευσης, πέντε από την Ξάνθη, ένα από την Θεσσαλονίκη, δύο από την Καστοριά, ένα από την Αχαΐα, δύο από την Αττική και τρία από τη Λάρισα.

Επανεκκίνηση τουΤουρισμού - Τουρισμός

Θετική βρέθηκε τουρίστρια στην Κρήτη

Ο εντοπισμός του πρώτου θετικού κρούσματος κορονοϊού σε ταξιδιώτη στην Κρήτη. μετά την επίσημη άφιξη ξένων επισκεπτών στα αεροδρόμια του νησιού, σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές και το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τουρίστρια που κάνει με το σύζυγό της διακοπές στην Κρήτη και έπρεπε να εντοπιστεί και να ειδοποιηθεί για τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη.

Ακολούθησε κινητοποίηση των Αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε η βοήθεια της Αστυνομίας για να εντοπιστεί το απόγευμα της Πέμπτης η τουρίστρια σε ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ραφήνα

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, με ανακοίνωσή του, έκανε αργά χθες το βράδυ γνωστό ότι ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Χάρις του Θεού να μας δώσει μια καινούργια χρονιά χωρίς προβλήματα, δυσκολίες και εμπόδιαΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Σαρωτικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα την Παραμονή Χριστουγέννων: Μόλις 8 θετικά από τα 2.000Σήμερα 10:44 | Ειδήσεις

Η Τροχαία προχώρησε σε εκτεταμένους ελέγχους αλκοτέστ σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Σέρρες: Αγωνία για τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων που αγνοείταιΣήμερα 15:15 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Γραμμή Ζωής

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι: Η έκκληση που κάνει ο αδερφός του 22χρονου οδηγούΣήμερα 16:14 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αυτοκίνητο ήταν χρώματος γκρι, συγκεκριμένης μάρκας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι: Η έκκληση που κάνει ο αδερφός του 22χρονου οδηγού17:34Ρωσία: Οι ΗΠΑ αναβιώνουν την πειρατεία στην Καραϊβική17:20Α. Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε νοσοκομεία ανήμερα των Χριστουγέννων και κέρασε γλυκά τους γιατρούς (βίντεο)17:06Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Χάρις του Θεού να μας δώσει μια καινούργια χρονιά χωρίς προβλήματα, δυσκολίες και εμπόδια16:51Χριστούγεννα: γιατί τα γιορτάζουμε την 25η Δεκεμβρίου16:37Παναθηναϊκός: Έτοιμος να πετάξει για Ελλάδα ο μάνατζερ του Τετέ...μετά την πρόταση της Γκρέμιο16:24Σέρρες: Αγωνία για τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων που αγνοείται16:10Τέξας: Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ με αυτοκίνητο - Εκτεταμένες ζημιές σε κατάστημα (βίντεο)15:56Τροχαίο στο Κιλκίς: Αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας - Πυροσβέστες απεγκλώβισαν την οδηγό15:42Ρωσία: Ουκρανικά drones πλήττουν εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου15:27Χανιά: Εντοπίστηκε ηρωίνη στα μαγειρεία σωφρονιστικού καταστήματος15:13Οργισμένη αντίδραση του Νίκου Πλακιά στην χριστουγεννιάτικη κάρτα της Hellenic Train: "Αρρωστημένη συμπεριφορά"14:57Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων - Θεοφανίων: Οι τελετουργίες, τα έθιμα και οι συμβολισμοί14:42Η Πολωνία αναχαίτισε ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα14:28Χριστουγεννιάτικο μήνυμα ειρήνης από τον Πάπα Λέοντα - Έθιξε τις συνθήκες στη Γάζα 14:13Αχαΐα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - 71000 ευρώ η λεία τους13:59Ημαθία - Αγροτικές κινητοποιήσεις: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό13:44Θανατηφόρο δυστύχημα στο Χαϊδάρι: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας μετά από σύγκρουση με 17χρονο οδηγό13:29Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 46χρονος για παράνομη διάθεση βεγγαλικών13:15Ημαθία: Θανατηφόρο τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων13:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο