LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2020 16:52 | Ανανέωση: 04 Ιουλίου 2020 18:07

Κορονοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Η αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην χώρα.

ΙΑΤΡΟΙ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

25 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Από αυτά τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.511, εκ των οποίων το 54,9% αφορά άνδρες. 810 (23,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.933 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. Πέντε (45,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των 25 νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ: οκτώ εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, δύο είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ένα εισαγόμενο που ελέγχθηκε και επέστρεψε στη χώρα προέλευσης, πέντε από την Ξάνθη, ένα από την Θεσσαλονίκη, δύο από την Καστοριά, ένα από την Αχαΐα, δύο από την Αττική και τρία από τη Λάρισα.

Επανεκκίνηση τουΤουρισμού - Τουρισμός

Θετική βρέθηκε τουρίστρια στην Κρήτη

Ο εντοπισμός του πρώτου θετικού κρούσματος κορονοϊού σε ταξιδιώτη στην Κρήτη. μετά την επίσημη άφιξη ξένων επισκεπτών στα αεροδρόμια του νησιού, σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές και το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για τουρίστρια που κάνει με το σύζυγό της διακοπές στην Κρήτη και έπρεπε να εντοπιστεί και να ειδοποιηθεί για τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη.

Ακολούθησε κινητοποίηση των Αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε η βοήθεια της Αστυνομίας για να εντοπιστεί το απόγευμα της Πέμπτης η τουρίστρια σε ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ραφήνα

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, με ανακοίνωσή του, έκανε αργά χθες το βράδυ γνωστό ότι ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟλοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρέςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός δεσμέυτηκε να απαντήσει σε προβλήματα και θέματα τα οποία έθεσαν οι παραγωγοί. 

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελβετία - Ποδόσφαιρο: Το συγκινητικό αντίο της Σιόν στα θύματα του Κραν Μοντανά19:16Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρές19:06Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την ηγεσία του Ιράν για "βάναυση δολοφονία διαδηλωτών"18:52Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38Βόλος: Άγνωστος έπεισε ανήλικη ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα και κοσμήματα για να σώσει τον πατέρα της18:24Τουρκία: Δικαστής πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα σε δικαστική αίθουσα18:14Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας – Ζητούν παράταση της ηλεκτροκίνησης μετά το 203016:06ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία15:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο