LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2020 15:16

Θεοχάρης: Να αποδείξουμε ότι είμαστε πρωτοπόροι και στον τουρισμό

Κρίσιμο το στοίχημα του επόμενου μήνα για τον τουρισμό σύμφνα με τον αρμόδιο υπουργό.

AP - Τουρισμός - Νησιά - Αεροδρόμια - Ταξίδια - Διακοπές - Παραλίες - Κορονοϊός

«Το στοίχημα του επόμενου μήνα, είναι το στοίχημα του τουρισμού για την επόμενη τριετία τουλάχιστον. Διότι η ομαλή επανέναρξη των τουριστικών ροών θα έρθει, όταν αυτός ο μήνας αποδείξει σε όλους ότι μπορούμε να είμαστε στην πρωτοπορία και του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε παρέμβασή του στην διάρκεια συνεδρίας του 8ου συνεδρίου, που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι από τις επαφές που έχει σε όλη την χώρα, διαπιστώνει ότι «η αισιοδοξία όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει. Ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος από τον Ιούλιο, φυσικά και ο Σεπτέμβριος. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένας φόβος, υπάρχει μία άγνοια ή ακόμα και μία αγωνία και μία οικονομική δυσκολία που δεν επιτρέπει σε πολύ κόσμο να ταξιδέψει. Όμως αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα των πρώτων εβδομάδων και η διαχείριση από κάθε άποψη είναι αυτή που πρέπει, τότε θεωρώ ότι πολύ περισσότερος ο κόσμος θα θελήσει να έρθει στη χώρα μας. Οι πρώτοι τουρίστες που υποδεχτήκαμε είναι πραγματικά πολύ ενθουσιώδεις που έρχονται Ελλάδα, βλέπουν τα μέτρα που παίρνουμε με θετικό μάτι -παρόλο που υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία- όμως δείχνουν ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τα ζητήματα με επαγγελματισμό, όπως το έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες».  

Άντζελα Γκερέκου: Οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεράστια επιθυμία να επισκεφτούν την Ελλάδα 

Οι επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου επισήμανε από την πλευρά της και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου κατά την παρέμβασή της στις εργασίες του Συνεδρίου.  

Η κ. Γκερέκου ανέφερε ότι εάν η επιτυχημένη έως τώρα διαχείριση, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχιστεί τότε το ενδιαφέρον των τουριστών για την χώρα μας θα αυξηθεί σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι έρευνες μας δείχνουν ότι τουλάχιστον οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεράστια επιθυμία να επισκεφτούν την Ελλάδα. Συνεχίζουμε να είμαστε ωστόσο πολύ προσεκτικοί».  

Η πρόεδρος του ΕΟΤ έκανε ειδική αναφορά στους ανθρώπους του τουρισμού χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες του φετινού καλοκαιριού:  

«Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να έχει γίνει τίποτε. Εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα, ενημερώνουν, εκπαιδεύουν τους ανθρώπους τους και δεν θα κουραστώ να το λέω ότι οι ήρωες αυτού του καλοκαιριού, είναι πραγματικά οι άνθρωποι του τουρισμού, οι εργαζόμενοι, οι τοπικές κοινωνίες». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως στον ΑΝΤ1: Είμαστε στα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας των τελευταίων 17 ετώνΧθες 19:59 | Ειδήσεις

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Μακελειό στα Βορίζια: Πώς το κινητό τηλέφωνο του 19χρονου "πρόδωσε" τους καταζητούμενουςΧθες 19:48 | Ειδήσεις

Ο 19χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο μόνο για να συνομιλήσει με την σύντροφό του.

Χαλκίδα: Επτά άτομα συνελήφθησαν για την οπαδική συμπλοκή στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονοςΧθες 21:05 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί αναζητούν το μαχαίρι με το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο 20χρονος.

Hellenic Championship: Εντυπωσιακό ντεμπούτο του Τζόκοβιτς (βίντεο)Χθες 22:08 | Ειδήσεις

Η πρεμιέρα είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Σέρβο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στην Ελλάδα ως κάτοικος Αθήνας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έκρηξη έξω από το νυχτερινό κέντρο στο Μπουρνάζι07:24Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη για εγκληματική οργάνωση07:10Αθήνα: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή όπλου06:56Με Μπακασέτα η αποστολή του Παναθηναϊκού για Μάλμε 06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Ηράκλειο - Καταγγελία σοκ: Μαθητής απείλησε και παρενόχλησε σεξουαλικά συμμαθήτρια του23:59ΕΕ: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να προχωρήσει προς την ένταξή της στην Ένωση23:44ΑΑΔΕ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης23:29Το Ισραήλ παρέλαβε τη σορό ενός ομήρου από τη Γάζα23:15Champions League: «Τρένο» η Άρσεναλ23:01Έκλεισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών – Εθεάθη drone στον εναέριο χώρο22:46Χαλκίδα: Επτά άτομα συνελήφθησαν για την οπαδική συμπλοκή στην οποία έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος22:31Hellenic Championship: Εντυπωσιακό ντεμπούτο του Τζόκοβιτς (βίντεο)22:16Μεταβατικός CEO των ΕΛΤΑ αναλαμβάνει ο Μάριος Καλογεράς - Τέμπος22:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμφωνία με την ΕΕ για νέο action plan – Τι προβλέπει21:48Βορίζια: Ο σπαραγμός της χήρας του 39χρονου στις "Αποκαλύψεις" - Δεν ερχόταν κανείς να μου τον σώσει21:34Άνδρας έπεσε από πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά – Τον έσωσε λιμενικός21:20Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη"21:06Βορίζια: "Υπάρχουν κι άλλα άτομα που εμπλέκονται" λέει ο συνήγορος των αδελφών που παραδόθηκαν20:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο