LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2020 15:16

Θεοχάρης: Να αποδείξουμε ότι είμαστε πρωτοπόροι και στον τουρισμό

Κρίσιμο το στοίχημα του επόμενου μήνα για τον τουρισμό σύμφνα με τον αρμόδιο υπουργό.

AP - Τουρισμός - Νησιά - Αεροδρόμια - Ταξίδια - Διακοπές - Παραλίες - Κορονοϊός

«Το στοίχημα του επόμενου μήνα, είναι το στοίχημα του τουρισμού για την επόμενη τριετία τουλάχιστον. Διότι η ομαλή επανέναρξη των τουριστικών ροών θα έρθει, όταν αυτός ο μήνας αποδείξει σε όλους ότι μπορούμε να είμαστε στην πρωτοπορία και του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε παρέμβασή του στην διάρκεια συνεδρίας του 8ου συνεδρίου, που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι από τις επαφές που έχει σε όλη την χώρα, διαπιστώνει ότι «η αισιοδοξία όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει. Ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος από τον Ιούλιο, φυσικά και ο Σεπτέμβριος. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένας φόβος, υπάρχει μία άγνοια ή ακόμα και μία αγωνία και μία οικονομική δυσκολία που δεν επιτρέπει σε πολύ κόσμο να ταξιδέψει. Όμως αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα των πρώτων εβδομάδων και η διαχείριση από κάθε άποψη είναι αυτή που πρέπει, τότε θεωρώ ότι πολύ περισσότερος ο κόσμος θα θελήσει να έρθει στη χώρα μας. Οι πρώτοι τουρίστες που υποδεχτήκαμε είναι πραγματικά πολύ ενθουσιώδεις που έρχονται Ελλάδα, βλέπουν τα μέτρα που παίρνουμε με θετικό μάτι -παρόλο που υπάρχει μια σχετική ταλαιπωρία- όμως δείχνουν ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τα ζητήματα με επαγγελματισμό, όπως το έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες».  

Άντζελα Γκερέκου: Οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεράστια επιθυμία να επισκεφτούν την Ελλάδα 

Οι επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου επισήμανε από την πλευρά της και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου κατά την παρέμβασή της στις εργασίες του Συνεδρίου.  

Η κ. Γκερέκου ανέφερε ότι εάν η επιτυχημένη έως τώρα διαχείριση, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχιστεί τότε το ενδιαφέρον των τουριστών για την χώρα μας θα αυξηθεί σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι έρευνες μας δείχνουν ότι τουλάχιστον οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεράστια επιθυμία να επισκεφτούν την Ελλάδα. Συνεχίζουμε να είμαστε ωστόσο πολύ προσεκτικοί».  

Η πρόεδρος του ΕΟΤ έκανε ειδική αναφορά στους ανθρώπους του τουρισμού χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες του φετινού καλοκαιριού:  

«Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι βάζουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να έχει γίνει τίποτε. Εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα, ενημερώνουν, εκπαιδεύουν τους ανθρώπους τους και δεν θα κουραστώ να το λέω ότι οι ήρωες αυτού του καλοκαιριού, είναι πραγματικά οι άνθρωποι του τουρισμού, οι εργαζόμενοι, οι τοπικές κοινωνίες». 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόποςΧθες 21:59 | Ειδήσεις

«Η έως σήμερα πορεία μου αποδεικνύει ότι δεν έχω ούτε χορηγούς ούτε δεσμεύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θεσσαλονίκη: Αλιευτικό σκάφος με πέντε επιβάτες προσέκρουσε σε βράχια στον ΘερμαϊκόΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα, τα οποία βρέθηκαν καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν στην ακτή στο Αγγελοχώρι της Νέας Μηχανιώνας.

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις τουΧθες 18:15 | Ειδήσεις

Στο συμβάν επιχείρησε 1 συμβατικό ασθενοφόρο και 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα με γιατρό και συνολικά 4 διασώστες ΕΚΑΒ.

Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και ΠαλαιστινίωνΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Πως έγινε το επεισόδιο το απόγευμα του Σαββάτου. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μελόνι: Διάβασα πολλά απάνθρωπα και τρομακτικά σχόλια μετά την δολοφονία του Τσάρλι Κερκ23:59Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων23:45Γαλλία: Αποσύρθηκε η κατάργηση των δυο αργιών23:31Ντεμπούτο με νίκη για τον Χιμένεθ, 2-1 με ανατροπή ο Άρης στο Περιστέρι23:16Η Ρουμανία ανακοίνωσε παραβίαση του εναερίου χώρου της από drone23:02Super League: Έκανε «σεφτέ» ο Βόλος, 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο22:48Eurovision: Και δεύτερη χώρα απειλεί με μποϊκοτάζ αν συμμετάσχει το Ισραήλ22:34Φθιώτιδα: Κατάπιε ναρκωτικά μπροστά στους αστυνομικούς22:19Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος22:05Αρχαία Ολυμπία: Οριοθετημένη η φωτιά σε ορεινή δασική έκταση21:49Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:35Θεσσαλονίκη: Αλιευτικό σκάφος με πέντε επιβάτες προσέκρουσε σε βράχια στον Θερμαϊκό21:21Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων21:07Ουκρανική επίθεση κατά ρωσικού συμπλέγματος διυλιστηρίων20:52Αταμάν για την ανάρτηση “χωρίς έλεος”: Απολύθηκε αυτός που την έκανε20:38Θεσσαλονίκη: Ανήλικη εκδιδόταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής-Συνελήφθη 30χρονος για ασελγείς πράξεις20:23Super League: Ξέσπασε στο δεύτερο ο Ολυμπιακός, 5-0 τον Πανσερραϊκό20:09Αταμάν: Αν είμαι σε τελικό, θα κερδίσω. Είμαι ο κορυφαίος προπονητής της δεκαετίας στην Ευρώπη19:55Κηφισιά: Φωτιά σε αποθήκη εργοστασίου - Εκτροπή της κυκλοφορίας19:41Ευρωμπάσκετ 2025: Με ξέφρενο γλέντι και χορεύοντας… συρτάκι πανηγύρισαν την πρόκριση οι Τούρκοι19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο