LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2020 13:38

Απάτη: έδιναν εξετάσεις στη θέση άλλων υποψήφιων οδηγών

Πώς δρούσε το κύκλωμα παραποίησης στοιχείων. Πώς θα θωρακίσει η Περιφέρεια Αττικής τη διαδικασία. Οι καινοτόμες παρεμβάσεις που μελετά.

AP - Δίπλωμα οδήγησης - εξέταση

Την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά τη διαδικασία των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών ζητά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών μετά από την πρόσφατη διαπίστωση παραποίησης στοιχείων ταυτοπροσωπίας στα ατομικά δελτία υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία θεωρητικών εξετάσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Όπως διαπιστώθηκε 4 άτομα με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων.

Ο Περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλο και το Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρα για τα σχετικά κρούσματα,  ζήτησε να δοθούν εντολές για ακόμα αυστηρότερους ελέγχους. Παράλληλα μελετάται η εφαρμογή ειδικού συστήματος ελέγχου το οποίο θα αποκλείει τέτοιου είδους φαινόμενα παραποίησης στοιχείων.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης «η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη, με γνώμονα πάντα την έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών και με τη συνεργασία συναρμοδίων Υπουργείων και δημόσιων αρχών, να καταργήσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις διαδικασίες που ευνοούν φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς. Η ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι μηδενική. Για το λόγο αυτό θα υιοθετηθούν νέα συστήματα ελέγχου που θα περιορίζουν κάθε προσπάθεια παραποίησης και πλαστογραφίας».

Πώς δρούσε το κύκλωμα παραποίησης στοιχείων

Στις 02-07-2020 και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής, παρατηρήθηκε περιστατικό με παραποίηση των στοιχείων ταυτοπροσωπίας στα ατομικά δελτία υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα, 4 άτομα, με πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες στα δελτία εξέτασης, επιχείρησαν να δώσουν εξετάσεις αντί άλλων υποψηφίων. Ειδικότερα, οι επιτηρητές διέκριναν ότι δύο από τους «υποψηφίους» μετείχαν ξανά, κατά τις προηγούμενες ημέρες, στις  θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

Από τη διασταύρωση των φακέλων που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής  διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες των υποψηφίων που υπήρχαν στα Δελτία εξέτασής τους και στις ταυτότητές τους ήταν διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν στους φακέλους που τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας. Οι φάκελοι των τεσσάρων υποψηφίων και οι αστυνομικές τους ταυτότητες, παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας, ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας που συμμετείχαν στη διαδικασία εξέτασης έδωσαν ένορκες καταθέσεις για το συμβάν.

Πώς θα θωρακίσει η Περιφέρεια Αττικής τη διαδικασία - Οι καινοτόμες παρεμβάσεις που μελετά

Η Περιφέρεια Αττικής, έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο με ασφαλιστικές δικλείδες για το αδιάβλητο των εξετάσεων με βασικό πυλώνα την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών: από την κατάθεση των δικαιολογητικών έως την χορήγηση αδειών οδήγησης κάθε κατηγορίας οχήματος ή μοτοσικλέτας.

Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού προβλέπει μεταξύ άλλων τρείς καινοτόμες παρεμβάσεις:

  • ψηφιοποίηση του Δελτίου Εξεταζόμενου Υποψηφίου Οδηγού που θα φέρει μοναδικό αριθμό “barcode” και θα αποτρέπει παραποιήσεις,
  • ψηφιακό προγραμματισμό της εξέτασης υποψηφίου δίχως να απαιτείται προσέλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες ή διαμεσολάβηση τρίτων,
  • τοποθέτηση στις αίθουσες εξέτασης κλωβού διακοπής ασύρματης επικοινωνίας, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και κάθε ηλεκτρονικού ή άλλου μέσου.

Να επισημανθεί ότι ήδη καθιερώθηκε, με πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης που ενίσχυσε τη διαφάνεια και απάλλαξε από το βραχνά της πολύμηνης αναμονής χιλιάδες συμπολίτες μας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Τέλλογλου: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και την εκπαίδευσή τουΣήμερα 18:41 | Ειδήσεις

«Το εργαλείο που είχε μπροστά του για να κατευθύνει τα τρένα δεν ήξερε να το δουλεύει» αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου για την γνώση του σταθμάρχη σχετικά με την αυτόματη χάραξη.

Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Προσαγωγές μελών του “Ρουβίκωνα”Σήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και απώθησαν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές.

Στοκχόλμη: Πρόσκρουση λεωφορείου σε στάση - Πολλαπλοί νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με την αστυνομίαΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με ασθενοφόρα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη μια προφυλάκιση κατηγορούμενουΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, του αποδίδεται κρίσιμος ρόλος στη λειτουργία της εγκληματικής ομάδας που εισέπραττε παράνομες επιδοτήσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μιλάνο – Ολυμπιακός: Λύγισαν οι “ερυθρόλευκοι”23:59Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 59χρονος καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητριών του23:46Σέρρες: Ποινές φυλάκισης για τους 30 μετανάστες που προκάλεσαν επεισόδια στη δομή φιλοξενίας23:34Θεσσαλονίκη: Ταξί συγκρούστηκε με ΙΧ - Ένας τραυματίας23:21Κορινθία: Νεκρός εντοπίστηκε οδηγός φορτηγού23:07Κίνα: Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί στο διάστημα22:53Ανανεώθηκε η θητεία των Ευρωπαίων Εισαγγελέων στην Αθήνα22:39Ιαπωνία: 32χρονη παντρεύτηκε χαρακτήρα που δημιούργησε μέσω.... της τεχνητής νοημοσύνης22:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου22:11ΠΑΕ Κηφισιά: O Άγγελος Χαριστέας είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής21:58Νότια Αφρική: Έρευνα για την "μυστηριώδη" άφιξη 153 Παλαιστινίων με πτήση από το Ναϊρόμπι 21:44Ρόδος: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο σκουπιδιών - Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική21:31Συναγερμός για την εξαφάνιση 31χρονου21:17Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:03Εθνική Ελπίδων: Τρένο… χωρίς στάση για το Euro 202720:49Τέμπη - Τέλλογλου: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και την εκπαίδευσή του20:35Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Προσαγωγές μελών του “Ρουβίκωνα”20:25Αττική: Συνελήφθη 40χρονος που οδηγούσε φορτηγό μεθυσμένος και προκάλεσε τροχαίο20:12Βόλος: Κουβαλούσε κλεμμένο κλιματιστικό πάνω στο ποδήλατο του!19:58ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη μια προφυλάκιση κατηγορούμενου19:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο