LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2020 18:12

Εντατικές διαβουλεύσεις στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Πρόσκληση της φον ντερ Λάιεν στην Μέρκελ για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

AP - Φον ντερ Λάιεν - Μέρκελ 

Της Μαρίας Αρώνη 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εξεύρεση συμβιβασμού μεταξύ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ για το σχέδιο Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης και 18ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες. 

Η ανάγκη για μια "συμφωνία το συντομότερο", προέτρεψε την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να προσκαλέσει στις 8 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το β' εξάμηνο του 2020. Στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Κομισιόν προσκάλεσε και τους τον πρόεδρο της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.   

 «Στόχος της συνάντησης είναι ο απολογισμός της προόδου που έχει σημειωθεί και η προετοιμασία των εντατικών πολιτικών διαπραγματεύσεων που βρίσκονται στον ορίζοντα», επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί ισχυρή πολιτική ηγεσία για να καταλήξουμε σε ένα γρήγορο και γόνιμο αποτέλεσμα». 

Η Άνγκελα Μέρκελ, πάντως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Γερμανική Βουλή, την πρώτη ημέρα της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, τόνισε ότι «οι θέσεις των κρατών μελών απέχουν ακόμη μεταξύ τους». 

Εξάλλου, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο, ο Πρόεδρος της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ ετοιμάζεται να προτείνει ένα οριακά μικρότερο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής (1,1 τρις ευρώ ήταν η πρόταση της Επιτροπή), αλλά θα επιμείνει στο στόχο των 750 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Σαρλ Μισέλ έχει ολοκληρώσει τις διμερείς επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες και αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του την επόμενη εβδομάδα. 

Η Σύνοδος Κορυφής της 17ης και 18ης Ιουλίου θα είναι η πρώτη, από τότε που ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, που θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο