LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2020 18:12

Εντατικές διαβουλεύσεις στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Πρόσκληση της φον ντερ Λάιεν στην Μέρκελ για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

AP - Φον ντερ Λάιεν - Μέρκελ 

Της Μαρίας Αρώνη 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την εξεύρεση συμβιβασμού μεταξύ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ για το σχέδιο Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης και 18ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες. 

Η ανάγκη για μια "συμφωνία το συντομότερο", προέτρεψε την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να προσκαλέσει στις 8 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το β' εξάμηνο του 2020. Στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Κομισιόν προσκάλεσε και τους τον πρόεδρο της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.   

 «Στόχος της συνάντησης είναι ο απολογισμός της προόδου που έχει σημειωθεί και η προετοιμασία των εντατικών πολιτικών διαπραγματεύσεων που βρίσκονται στον ορίζοντα», επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί ισχυρή πολιτική ηγεσία για να καταλήξουμε σε ένα γρήγορο και γόνιμο αποτέλεσμα». 

Η Άνγκελα Μέρκελ, πάντως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Γερμανική Βουλή, την πρώτη ημέρα της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, τόνισε ότι «οι θέσεις των κρατών μελών απέχουν ακόμη μεταξύ τους». 

Εξάλλου, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο, ο Πρόεδρος της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ ετοιμάζεται να προτείνει ένα οριακά μικρότερο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής (1,1 τρις ευρώ ήταν η πρόταση της Επιτροπή), αλλά θα επιμείνει στο στόχο των 750 δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο Σαρλ Μισέλ έχει ολοκληρώσει τις διμερείς επαφές του με τους ευρωπαίους ηγέτες και αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του την επόμενη εβδομάδα. 

Η Σύνοδος Κορυφής της 17ης και 18ης Ιουλίου θα είναι η πρώτη, από τότε που ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, που θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο