LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2020 16:13

“Έσπρωχναν” ναρκωτικά σε πιάτσες της Αθήνας

Πώς εξαρθρώθηκε το πολυμελές κύκλωμα. Βιαιοπραγίες των αρχηγών σε βάρος των “μικροδιακινητών”…

ΧΡΗΣΤΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και τη συνδρομή Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Συνελήφθησαν, μετά από επιχείρηση που εξελίχθηκε από τις απογευματινές ώρες της 26-6-2020 έως τις πρωινές ώρες της 28-6-2020 στα ανωτέρω σημεία, δεκαεπτά (17) αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται (14) επιπλέον αλλοδαποί, (4) εκ των οποίων τυγχάνουν έγκλειστοι Καταστημάτων Κράτησης.

Ειδικότερα, το Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, διενήργησαν πολυήμερη έρευνα, για τη δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2019, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης ήταν αρχικά δύο αλλοδαποί (ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης), οι οποίοι μετά την προφυλάκισή τους, ανέθεσαν τη διεύθυνση της οργάνωσης, σε δύο άλλους αλλοδαπούς, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο των επιμέρους επιχειρήσεων, ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τα αρχηγικά μέλη στρατολογούσαν  μικροδιακινητές, στους οποίους σε καθημερινή βάση «χρέωναν»  μικροποσότητες ναρκωτικών, που είχαν αποκρύψει σε διάφορα σημεία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Οι διακινητές όφειλαν στο τέλος της ημέρας να τους παραδώσουν τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Χαρακτηριστικό της δράσης των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, αποτελεί το γεγονός ότι βιαιοπραγούσαν σε βάρος των μικροδιακινητών, σε περιπτώσεις που οι τελευταίοι τους παρέδιδαν λιγότερα χρήματα από αυτά που αντιστοιχούσαν στις ποσότητες που τους είχαν «χρεωθεί».

Έως ότου ολοκληρωθεί η εξάρθρωση της οργάνωσης, διενεργήθηκαν δεκαοχτώ (18) επί μέρους επιχειρήσεις σε εστίες διακίνησης, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν μέλη της συμμορίας και κατασχέθηκαν ποσότητες που προορίζονταν για άμεση διακίνηση.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  •  -137- γραμμάρια ηρωίνης,
  •  -65- γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
  •  το χρηματικό ποσό των -498- ευρώ,
  •  -4- μαχαίρια
  •  -1- πριόνι
  •  -2- ξύλινα κλομπ
  •  κινητά τηλέφωνα
  •  πλήθος κενών συσκευασιών για ναρκωτικές ουσίες

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν  ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο