LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2020 16:04

Θεοχάρης: Ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες

Πότε θα ανακοινωθούν οι οριστικές ημερομηνίες για την απ’ ευθείας μετάβασή τους στην Ελλάδα. Το πλάνο 4 σημείων για τον έλεγχο των εισερχόμενων τουριστών στην χώρα.

Χάρης Θεοχάρης - Sky News Tonight

Οι Βρετανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στη βρετανικήτηλεόραση ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι οι οριστικές ημερομηνίες για την απ’ ευθείας μετάβασή τους στην Ελλάδα θα ανακοινωθούν ως τα μέσα Ιουλίου.

Μιλώντας στην κεντρική ειδησεογραφική εκπομπή του βρετανικού καναλιού Sky News το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι Αθήνα και Λονδίνο βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση ώστε να διασφαλίσουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο για να επιτραπεί η άφιξη Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα.

«Ανυπομονούμε πολύ να υποδεχτούμε τους φίλους μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως κάνουμε κάθε χρόνο και μπορούμε όντως να τους πούμε ότι όχι μόνο θα κάνουν τις υπέροχες διακοπές που κάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αλλά μπορούν επίσης να είναι σίγουροι και ήσυχοι για την ασφάλειά τους,» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Εξήγησε ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σύνορα της χώρας για τους τουρίστες από τη Βρετανία γύρω στις 15 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι είναι στόχος ρεαλιστικός και εφικτός αλλά «πρέπει να περιμένουμε για αυτές τις ημερομηνίες» για τη λήψη αποφάσεων και την αμοιβαία άρση των περιορισμών.

Ο Υπουργός Τουρισμού εξήγησε το πλάνο τεσσάρων σημείων για τον έλεγχο των εισερχόμενων τουριστών στην Ελλάδα, μιλώντας για προσεκτική επιλογή των αφίξεων και όχι μόνο των χωρών, για το νέο σύστημα διενέργειας τεστ με επιλεκτικό τρόπο, τον έλεγχο των διαγνωσθέντων κρουσμάτων ώστε να αποφευχθεί ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού, και το επιχειρησιακό σχέδιο για θεραπεία και υποστήριξη όπου χρειαστεί κατά τη διάρκεια των διακοπών των αλλοδαπών επισκεπτών.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΏρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριοΣήμερα 11:27 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι και πότε αναμένεται η μεταγωγή τους στην Αθήνα

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ΕλπιδοφόροΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης έλαβε την ευλογία και τις εορταστικές ευχές του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου ενόψει των Χριστουγέννων, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τον ρόλο της Εκκλησίας ως σημείου αναφοράς για τον απόδημο ελληνισμό και ως γέφυρας που ενώνει σταθερά την Ελλάδα με την Ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από βυθισμένο σκάφος 13:50Συνάντηση Θεοδωρικάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο13:36Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου 13:22Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από την κακοκαιρία "Byron"13:08e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:54Βόλος: Άγρια συμπολοκή ανηλίκων στη φυλακή Κασσαβέτειας12:40Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα έπειτα από ρωσική επίθεση12:26Κάτω από το όριο του 140% του ΑΕΠ η αποκλιμάκωση του Δημοσίου Χρέους το 202612:12ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες της σπείρας στην Κρήτη - Βαρύ το κατηγορητήριο11:58Γεωργιάδης - Προϋπολογισμός 2026: Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ΕΣΥ από καταβολής ελληνικού έθνους 11:44Στάση αναμονής κρατούν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας11:30Ρωσία: Δύο νεκροί στην πόλη Σαράτοφ σε ουκρανικό πλήγμα με drone11:16ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη11:02Πάτρα: Επιτέθηκαν σε διανομέα και επιχείρησαν να τον ληστέψουν10:48Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 202610:34Επιθεώρηση Εργασίας: Ρεκόρ ελέγχων με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων - Τι προβλέπεται για το δώρο Χριστουγέννων10:20Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων10:06ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων09:52Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας09:38Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέη09:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο