LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2020 14:29

Τζιτζικώστας: να αλλάξει τρόπο λειτουργίας η ΕΕ για να έρθει πιο κοντά στους πολίτες

Συνάντηση Τζιτζικώστα – Σχοινά στις Βρυξέλλες. Μεταξύ άλλων συζήτησαν για το μεταναστευτικό ζήτημα και την ασφάλεια στην ΕΕ.

Απόστολος Τζιτζικώστας - Μαργαρίτης Σχοινάς

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) και Επίτροπο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά είχε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι βελτίωσης της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας του κ. Σχοινά.

Μεταξύ άλλων οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Σχοινάς συζήτησαν για το μεταναστευτικό ζήτημα, την ασφάλεια στην ΕΕ, την παιδεία, την υγεία, την ισότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αλληλεγγύη, αλλά και για το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της ΕΕ στην προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, ζητήματα που συνιστούν την ατζέντα των αρμοδιοτήτων του Επιτρόπου.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης για τη διάσκεψη για το «Μέλλον της Ευρώπης», που ξεκινάει σε λίγο καιρό, με κοινό στόχο να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες.

«Για να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες, απαιτείται αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της ΕΕ και ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών και των Δήμων, που είναι ο κοντινότερος διοικητικός θεσμός στους πολίτες, πιο κοντά στα προβλήματά τους, πιο κοντά στις αγωνίες των τοπικών κοινωνιών. Οι ευρωπαϊκοί πόροι πρέπει να μετατρέπονται σε έργα για τις τοπικές κοινωνίες και να αξιοποιούνται για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Απόστολος Τζιτζικώστας - Μαργαρίτης Σχοινάς

Μόνον έτσι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα βεβαιωθούν για τον καταλυτικό ρόλο που παίζει στη ζωή τους η ΕΕ, μόνον έτσι μπορούν θα αισθανθούν μέλη της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, μέσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, καταθέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων στο τραπέζι του διαλόγου για το ‘Μέλλον της Ευρώπης’. Και χαίρομαι που στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου της Κομισιόν βρίσκουμε ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε κρίσιμα ζητήματα.

Η συνεργασία μας θα είναι ουσιαστική, καθώς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος ευρωπαϊκής εκπαίδευσης, το οποίο θα έχει μετρήσιμα αποτελέσματα στον τρόπο που οι νεότερες γενιές αντιλαμβάνονται το ρόλο της Ευρώπης. Επίσης, στο μεταναστευτικό είναι η ώρα να γίνουν τα επόμενα βήματα, ώστε να αποδειχθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη, μοιράζοντας ισότιμα τις ευθύνες αυτού του ευρωπαϊκού ζητήματος σε όλα τα κράτη μέλη», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αμερικανίδα πρέσβης στο υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό ΠολίτηΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

Την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υποδέχθηκε στο υπουργείο για τη συνέντευξη Τύπου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Μαρινάκης: Περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν την επιστροφή ενός ενοικίουΣήμερα 13:45 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τι ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Αχτσιόγλου: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκεΣήμερα 10:55 | Ειδήσεις

«Μου είπε πως δεν της είχε περάσει από το μυαλό η προοπτική να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ένιωθε ανέτοιμη για ένα τέτοιο βάρος».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη στην Κύπρο18:43Άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία στην Αγκόλα18:29Ρωσία - Ουσάκοφ: Η αντιπρόταση των Ευρωπαίων δεν λειτουργεί για εμάς 18:15Ευλογιά: Δύο συλλήψεις για παράνομη μετακίνηση αιγοπροβάτων 18:00Missing Alert για την εξαφάνιση 46χρονου17:44Αχαρνές: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και ένας ενήλικας για διάρρηξη φαρμακείου17:31Paris BC: Οι παίκτες της ομάδας βγήκαν στην Ερμού για σουβλάκια (Εικόνες)17:17Ερντογάν – Πούτιν: Επικοινωνία για την Ουκρανία17:03Κρήτη: Ταμπέλα έπεσε πάνω στο κεφάλι γυναίκας που επέβαινε σε μηχανή16:50Αττική: Βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις σε οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ16:36ΟΑΣΘ για τη φωτιά στο λεωφορείο: Άμεση η αντίδραση του οδηγού - Απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι επιβάτες16:22Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:08Συνεχίζεται η ένταση Μόσχας – Λονδίνου: Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν στην θάλασσα της Μάγχης15:54Κωνσταντοπούλου για "Ιθάκη": Χαίρομαι που ένας προδότης καταγράφει ότι τον δυσκόλεψα στην προδοσία15:40Ο ΑΝΤ1 γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ιστορίες, ανθρώπους και στιγμές που μας ενώνουν μπροστά από τη μικρή οθόνη15:26Ο Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ για την Ουκρανία 15:12Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αμερικανίδα πρέσβης στο υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό Πολίτη14:58Πολάκης για "Ιθάκη": Εκοιλοπόνιε το βουνό και λέει πολλά ψέματα...14:44Μαρινάκης: Περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν την επιστροφή ενός ενοικίου 14:30Χατζηδάκης: Με χρήση τεχνητής νοημοσύνης η μείωση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο14:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο