LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2020 12:38 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2020 12:52

Μητσοτάκης: Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα υποδέχεται τους τουρίστες με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών.

Κυριάκος Μητσοτάκης  - Smart Covid-19 Management Group

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που συμμετέχουν στην ομάδα που διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας. Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που θέτει για όλες τις οικονομίες η πανδημία, ενόψει κι ενός πιθανού δεύτερου κύματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Μαξίμου, «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ελλάδας στους ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου. Σημείωσε ότι η χώρα τους υποδέχεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα. Επεσήμανε ακόμη ότι το προηγούμενο διάστημα λιγότεροι από 1 στους 1.000 επισκέπτες που είχαν υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή πρώτη ημέρα κατά την οποία λειτούργησε το σύστημα με το οποίο η χώρα υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας PLF, η οποία, όπως είπε, «βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αλγόριθμο για τα δειγματοληπτικά τεστ». Υπήρξαν μάλιστα ηγέτες που έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το σύστημα που εφαρμόζει η Ελλάδα.

«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε ακόμη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ έδωσε έμφαση στα μέτρα στήριξης της απασχόλησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης  - Smart Covid-19 Management Group

Υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι οικονομίες λόγω της πανδημίας και απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ομολόγους του, τόνισε ότι εφόσον διαμορφώνεται η συναίνεση ότι «ο ιός θα είναι εδώ για πολύ περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε», αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η ευρωπαϊκή απάντηση.

«Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, και επανέλαβε ότι η συμφωνία «πρέπει να είναι φιλόδοξη και να μην αργήσει». Προσέθεσε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία «ανεβάζουν τον πήχυ των προσδοκιών των πολιτών από μας» και ότι απαιτείται «ευελιξία».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, οι Πρωθυπουργοί της Τσεχίας Andrej Babis, της Noρβηγίας Erna Solberg, του Ισραήλ Benyamin Netanyahu, της Αυστραλίας Scott Morrison, καθώς και ο Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Carlos Alvarado Quesada.

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης αναφέρεται «ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που δεν μπορούν να υπολογίσουν καν το μέγεθος της ύφεσης για το 2020, προανήγγειλαν ανάκαμψη για το 2021. Αντί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης που έρχεται, συνεχίζουμε να «πλέουμε» στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Τουρκίας για την πώληση 20 μαχητικών αεροσκαφών TyphoonΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τη συμφωνία παραγωγής του Typhoon, περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) κάθε αεροσκάφους θα κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα υπόλοιπα μέρη θα παράγονται από τα κράτη-εταίρους του προγράμματος Eurofighter.

Κρήτη: Σε επιφυλακή η αστυνομία στο Έλος Κισσάμου - Φόβοι για αντεκδίκησηΧθες 19:17 | Ειδήσεις

οι αστυνομικοί έχουν ξεκαθαρίσει στις δύο οικογένειες ότι πρέπει να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να παραμείνουν στις περιοχές τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι ο λογιστής και ο πατέρας του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματοςΧθες 20:25 | Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων Συνολικά 13 από αυτούς πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία (βίντεο)Χθες 22:19 | Ειδήσεις

Παρότι το επίκεντρο ήταν στα βορειοδυτικά, η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές πόλεις, από την Κωνσταντινούπολη έως και τη Σμύρνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πατρών - Πύργου: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Τραυματίστηκε 11χρονο κοριτσάκι23:59Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι έχει ανεύρυσμα εγκεφάλου23:44Τασούλας στα εγκαίνια της έκθεσης «Ζωντανεύοντας την Ιστορία»: Κάθε δικαίωμα, για να ανασάνει, έχει και την άλλη όψη του, την όψη της ευθύνης23:29Πέθανε ο Μπιορν Αντρέσεν23:14Κρήτη: Τρόμος στον ΒΟΑΚ - Οδηγός έπεφτε με μανία πάνω σε προπορευόμενα αυτοκίνητα22:59Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία (βίντεο)22:45Ναύπλιο: Τρίκροκο αυγό 114 γραμμαρίων για ρεκόρ Γκίνες (Βίντεο)22:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου22:15NBA: Τραυματίστηκε το ανερχόμενο "πρόσωπο" του πρωταθλήματος - Εκτός δράσης ο Άντονι Έντουαρντς22:01Γάζα: Ο Ερυθρός Σταυρός θα παραλάβει ακόμη μια σορό ομήρου από την Χαμάς21:47Ρόδος: Τροχαίο στον περιφερειακό - Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων (Εικόνες) 21:3328η Οκτωβρίου: Με “αντιφασιστικό μουσακά” θα γιορτάσουν οι Ιταλοί παρτιζάνοι21:19Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι - Παρέμβαση τριών οχημάτων της Πυροσβεστικής (Εικόνες)21:05ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι ο λογιστής και ο πατέρας του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος20:51Συνέντευξη τύπου Στάρμερ - Ερντογάν: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει την Τουρκία με 20 Eurofighter Typhoon20:38Μοσχάτο: Επίθεση σε δύο ανηλίκους - Τραυματίστηκε 12χρονος20:24Συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Τουρκίας για την πώληση 20 μαχητικών αεροσκαφών Typhoon20:10Ινδία: Ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου στην χώρα θα συμμορφωθεί με τις δυτικές κυρώσεις19:55Κρήτη: Σε επιφυλακή η αστυνομία στο Έλος Κισσάμου - Φόβοι για αντεκδίκηση 19:40ΟΦΗ - Ράσταβατς: Θα είστε μέλη της οικογένειάς μου ως το τέλος της ζωής μου19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο