LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2020 12:38 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2020 12:52

Μητσοτάκης: Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα υποδέχεται τους τουρίστες με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών.

Κυριάκος Μητσοτάκης  - Smart Covid-19 Management Group

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που συμμετέχουν στην ομάδα που διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας. Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που θέτει για όλες τις οικονομίες η πανδημία, ενόψει κι ενός πιθανού δεύτερου κύματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Μαξίμου, «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ελλάδας στους ξένους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου. Σημείωσε ότι η χώρα τους υποδέχεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα. Επεσήμανε ακόμη ότι το προηγούμενο διάστημα λιγότεροι από 1 στους 1.000 επισκέπτες που είχαν υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή πρώτη ημέρα κατά την οποία λειτούργησε το σύστημα με το οποίο η χώρα υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας PLF, η οποία, όπως είπε, «βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αλγόριθμο για τα δειγματοληπτικά τεστ». Υπήρξαν μάλιστα ηγέτες που έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το σύστημα που εφαρμόζει η Ελλάδα.

«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε ακόμη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ έδωσε έμφαση στα μέτρα στήριξης της απασχόλησης.

Κυριάκος Μητσοτάκης  - Smart Covid-19 Management Group

Υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι οικονομίες λόγω της πανδημίας και απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ομολόγους του, τόνισε ότι εφόσον διαμορφώνεται η συναίνεση ότι «ο ιός θα είναι εδώ για πολύ περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε», αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η ευρωπαϊκή απάντηση.

«Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, και επανέλαβε ότι η συμφωνία «πρέπει να είναι φιλόδοξη και να μην αργήσει». Προσέθεσε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία «ανεβάζουν τον πήχυ των προσδοκιών των πολιτών από μας» και ότι απαιτείται «ευελιξία».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, οι Πρωθυπουργοί της Τσεχίας Andrej Babis, της Noρβηγίας Erna Solberg, του Ισραήλ Benyamin Netanyahu, της Αυστραλίας Scott Morrison, καθώς και ο Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Carlos Alvarado Quesada.

Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης αναφέρεται «ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που δεν μπορούν να υπολογίσουν καν το μέγεθος της ύφεσης για το 2020, προανήγγειλαν ανάκαμψη για το 2021. Αντί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης που έρχεται, συνεχίζουμε να «πλέουμε» στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)Σήμερα 14:29 | Ειδήσεις

Ένας ύποπτος ένοπλος σκοτώθηκε κι ένας άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοιΣήμερα 16:26 | Ειδήσεις

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την δράση της ομάδας, αφορά επτά κακουργήματα. Σε τρεις ομάδες οι απολογίες τους.

Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσοςΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Η σορός του 62χρονου, δεν φέρει κάποια εμφανή σημάδια τραυμάτων και για την ώρα έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κικίλιας - Προϋπολογισμός 2026: Οι επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές είναι η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη16:59Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσος 16:45ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι16:31Λαμία: Τραυματισμός 15χρονου με ηλεκτρικό πατίνι - Έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο16:17Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πληρωμές 3,8 δις για τους αγρότες μέχρι τέλος του 202516:03Μπρατάκος για αγρότες: Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη15:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:35Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι έπειτα από πολύμηνη έρευνα15:21Μητσοτάκης για Σίδνεϊ: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις σημερινές επιθέσεις15:07Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)14:53ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία σε βάρος των 15 συλληφθέντων 14:39ΗΠΑ - Πυροβολισμοί στο Πανεπιστήμιο Brown: Ένα άτομο ενδιαφέροντος κρατείται από την αστυνομία14:24Τσιάρας για αγρότες: Να προσέλθουν στον διάλογο14:10Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες13:56Αυστραλία- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Ο πρόεδρος του Ισραήλ κάνει λόγο για "μια σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων"13:41Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου13:27Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 32χρονος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών 13:13Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στη Δυτική Ελλάδα - Προγραμματίζονται συλλαλητήρια από εργατικά κέντρα12:58e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202612:43Μετρό - Γραμμή 4: Προτεραιότητα η επέκταση προς Γλυφάδα - Αναλυτικά οι νέες επεκτάσεις12:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο