LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2020 06:25

Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Μάτι

Σήμερα η ανάρτηση του νομοσχεδίου για το Μάτι. Στην περιοχή αξιωματούχοι υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Μάτι - φωτιά - καμμένα

Αναρτάται σήμερα προς διαβούλευση το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης θα βρεθεί σήμερα από νωρίς το πρωί στο Μάτι, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς, Ευθύμη Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Αραβώση, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, για να ξεκινήσει δια ζώσης διαβούλευση με την Περιφέρεια Αττικής (περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη), τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας (δημάρχους Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα – Νέας Μάκρης), καθώς και πολίτες (συλλόγους και σωματεία πυροπαθών). Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του Ειδικoύ Πολεοδομικoύ Σχεδίου, θα παραστεί στο Μάτι για να «ακούσει» τα σχόλια και τις προτάσεις των άμεσα ενδιαφερομένων.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, το σχέδιο πρόκειται να «δώσει νέα ζωή στο Μάτι».

«Το Μάτι θα αλλάξει εικόνα, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της περιοχής, τόσο από πυρκαγιές όσο και από πλημμύρες, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στα ρέματα τα οποία βρίσκονται την περιοχή», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Σημειώνεται, ότι για τη σύνταξη του ΕΠΣ απαιτήθηκαν, πέραν της κύριας πολεοδομικής μελέτης, οκτώ άλλες υποστηρικτικές μελέτες, ενώ η εκπόνησή τους ξεκίνησε στις αρχές του 2020.

Οι μελέτες αυτές είναι οι εξής:

Κύρια (Πολεοδομική) Μελέτη, Μελέτη Τοπογραφίας, Μελέτη Οριοθέτησης Ρεμάτων, Συγκοινωνιακή Μελέτη, Μελέτη Κατάρτισης Δασικού Χάρτη, Μελέτη μείωσης της πλημμυρικής διακινδύνευσης, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας, Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, νομική υποστήριξη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42Τέλλογλου για το πολιτικό σκάνδαλο στην Κύπρο: Ο μυστηριώδης επιχειρηματίας που γύρισε το βίντεο19:28Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα διόδια Νέων Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα19:14Μητσοτάκης: Το 2025 ήταν μια καλή χρονιά για τα δημόσια πανεπιστήμια, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη19:00Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από τις σήραγγες στα Τέμπη18:46Σέρρες: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου18:32"Σαρώνει" η καταιγίδα Γκορέτι στην Ευρώπη18:18Ηράκλειο: Ελεύθερη η μητέρα, που μαζί με το σύζυγό της κατηγορούνται για βία σε βάρος των παιδιών τους18:04Ελβετία: Υπό κράτηση τέθηκε ένας εκ των ιδιοκτητών του μπαρ στο Κραν Μοντανά, όπου εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά17:50ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε πως συνέλαβε ένα ακόμη τάνκερ που είχε αποπλεύσει από τη Βενεζουέλα17:36Εντοπίστηκε αυτοκίνητο με περισσότερα από 40 κιλά κάνναβης17:22Πάτρα: Προφυλακιστέος ο ένας κατηγορούμενος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου17:08Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σάββατο 10 Ιανουαρίου16:54Άγριο επεισόδιο σε κελί στο Μεταγωγών – Κρατούμενος τραυμάτισε σοβαρά αστυνομικό16:40Νυχτερινός Ποιμήν: Έλεγχοι της Αστυνομίας για αλκοόλ σε ανηλίκους στην Πετρούπολη16:26Άγιος Παντελεήμονας: Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία για τις τέσσερις ανήλικες16:12Πύργος: Συνελήφθη 17χρονος μαθητής - Στην κατοχή του είχε μαχαίρι "πεταλούδα" 15:58ΗΠΑ: Νέο αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ - Έφερε ψευδώς τη σημαία του Ανατολικού Τιμόρ15:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο