LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2020 23:34

“Ζορίστηκε” αλλά… νίκησε ο Ολυμπιακός

Ο Χασάν “λύτρωσε” τους Πειραιώτες κόντρα στον ΟΦΗ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 

«Ζορίστηκε» και με το... παραπάνω, απέναντι σε έναν εξαιρετικό και σκληροτράχηλο για ακόμη μία φορά ΟΦΗ, ωστόσο έστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός -με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χασάν- επικράτησε στο τέλος με 2-1 και πήρε την 5η διαδοχική νίκη του στη διαδικασία των play-offs, συνεχίζοντας την πορεία του προς την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος.

Παρά τις ουκ ολίγες αλλαγές του στο βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε τον ΟΦΗ από τα πρώτα λεπτά, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μασούρα (10') και Χασάν (12'). Στο 17' ο Σωτηρίου έδειξε καλά αντανακλαστικά στο σουτ του Κώστα Φορτούνη, ενώ στο 26' και πάλι ο Χασάν δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά μετά από κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο, η τρίτη προσπάθεια του Αιγύπτιου επιθετικού ήταν και η... φαρμακερή, καθώς μετά από γύρισμα του Γκασπάρ έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ, σε μία φάση που ελέγχθηκε και με τη γραμμή οφσάιντ του VAR, που επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του γκολ.

Ο ΟΦΗ δεν πτοήθηκε από το τέρμα που δέχθηκε, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο κι εντέλει βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με αριστερό σουτ του Σακόρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β' ημίχρονο ο Μάρτινς «φόρτωσε» τη μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων» με την είσοδο των Βαλμπουενά, Ελαμπντελαουί και Ελ-Αραμπί κι ο Ολυμπιακός έγινε ακόμη πιο πιεστικός. Δεν μπόρεσε ωστόσο, να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του (απέναντι σε έναν ΟΦΗ που άρχισε να οπισθοχωρεί) καθώς σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε με τους Μπα (58'), Καμαρά (64'), Γκιλιέρμε (68') και Φορτούνη (75').

Τη μεγαλύτερη στιγμή του στο δεύτερο 45λεπτο (μέχρι το γκολ του Χασάν), την είχε με το πέναλτι που κέρδισε ο Ελαμπντελαουί στο 79' (ανατροπή από Ζοάο Βίκτορ), αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Βαλμπουενά, καθώς το χτύπημά του χτύπησε στη συμβολή των δοκών κι έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά την εφετινή περίοδο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ελ-Αραμπί «νικήθηκε» από τον Σωτηρίου, όμως στο 82' ήρθε το γκολ της (5ης συνεχόμενης) νίκης του Ολυμπιακού και πάλι από τον Χασάν, ο οποίος «ελευθερώθηκε» μετά τη σέντρα του Ελαμπντελαουί και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στο 85' ο Σωτηρίου είχε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Ελ-Αραμπί, ενώ στο 90'+2', ο ΟΦΗ είχε και τη δική του (τελευταία) ευκαιρία στο ματς, όμως το πλασέ του Ναμπί από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (46' Βαλμπουενά), Καφού (57' Ελ-Αραμπί), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (84' Μπουχαλάκης), Μασούρας (46' Ελαμπντελαουί), Χασάν (83' Λοβέρα).

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (89' Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (61' λ.τρ. Μεγιαδο), Ναμπί, Στάικος (61' Νέιρα), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ (72' Μπράουν), Μάνος (61' Φιγκεϊρέδο).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την ΟυκρανίαΣήμερα 22:01 | Ειδήσεις

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις όσον αφορά στο σχέδιο (των ΗΠΑ) για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον ΠούτινΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «απομένουν λίγα σημεία διαφωνίας» και η συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία είναι κοντά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του Άρη Μουγκοπέτρου20:40ANT1 sports: O Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς20:26Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές20:12Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Οι τρεις μεγάλες αλλαγές19:58Καρδίτσα: Λύκος μπήκε σε ποιμνιοστάσιο και σκότωσε 20 πρόβατα και αρνιά (εικόνες)19:30Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων για το 202519:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο