LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2020 23:34

“Ζορίστηκε” αλλά… νίκησε ο Ολυμπιακός

Ο Χασάν “λύτρωσε” τους Πειραιώτες κόντρα στον ΟΦΗ...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 

«Ζορίστηκε» και με το... παραπάνω, απέναντι σε έναν εξαιρετικό και σκληροτράχηλο για ακόμη μία φορά ΟΦΗ, ωστόσο έστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός -με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χασάν- επικράτησε στο τέλος με 2-1 και πήρε την 5η διαδοχική νίκη του στη διαδικασία των play-offs, συνεχίζοντας την πορεία του προς την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος.

Παρά τις ουκ ολίγες αλλαγές του στο βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε τον ΟΦΗ από τα πρώτα λεπτά, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μασούρα (10') και Χασάν (12'). Στο 17' ο Σωτηρίου έδειξε καλά αντανακλαστικά στο σουτ του Κώστα Φορτούνη, ενώ στο 26' και πάλι ο Χασάν δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά μετά από κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο, η τρίτη προσπάθεια του Αιγύπτιου επιθετικού ήταν και η... φαρμακερή, καθώς μετά από γύρισμα του Γκασπάρ έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ, σε μία φάση που ελέγχθηκε και με τη γραμμή οφσάιντ του VAR, που επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του γκολ.

Ο ΟΦΗ δεν πτοήθηκε από το τέρμα που δέχθηκε, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο κι εντέλει βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με αριστερό σουτ του Σακόρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β' ημίχρονο ο Μάρτινς «φόρτωσε» τη μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων» με την είσοδο των Βαλμπουενά, Ελαμπντελαουί και Ελ-Αραμπί κι ο Ολυμπιακός έγινε ακόμη πιο πιεστικός. Δεν μπόρεσε ωστόσο, να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του (απέναντι σε έναν ΟΦΗ που άρχισε να οπισθοχωρεί) καθώς σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε με τους Μπα (58'), Καμαρά (64'), Γκιλιέρμε (68') και Φορτούνη (75').

Τη μεγαλύτερη στιγμή του στο δεύτερο 45λεπτο (μέχρι το γκολ του Χασάν), την είχε με το πέναλτι που κέρδισε ο Ελαμπντελαουί στο 79' (ανατροπή από Ζοάο Βίκτορ), αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Βαλμπουενά, καθώς το χτύπημά του χτύπησε στη συμβολή των δοκών κι έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά την εφετινή περίοδο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ελ-Αραμπί «νικήθηκε» από τον Σωτηρίου, όμως στο 82' ήρθε το γκολ της (5ης συνεχόμενης) νίκης του Ολυμπιακού και πάλι από τον Χασάν, ο οποίος «ελευθερώθηκε» μετά τη σέντρα του Ελαμπντελαουί και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στο 85' ο Σωτηρίου είχε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Ελ-Αραμπί, ενώ στο 90'+2', ο ΟΦΗ είχε και τη δική του (τελευταία) ευκαιρία στο ματς, όμως το πλασέ του Ναμπί από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας (46' Βαλμπουενά), Καφού (57' Ελ-Αραμπί), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (84' Μπουχαλάκης), Μασούρας (46' Ελαμπντελαουί), Χασάν (83' Λοβέρα).

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (89' Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (61' λ.τρ. Μεγιαδο), Ναμπί, Στάικος (61' Νέιρα), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ (72' Μπράουν), Μάνος (61' Φιγκεϊρέδο).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Προσαγωγές μελών του “Ρουβίκωνα”Σήμερα 20:20 | Ειδήσεις

Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και απώθησαν τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές.

Τέμπη - Τέλλογλου: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και την εκπαίδευσή τουΣήμερα 18:41 | Ειδήσεις

«Το εργαλείο που είχε μπροστά του για να κατευθύνει τα τρένα δεν ήξερε να το δουλεύει» αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου για την γνώση του σταθμάρχη σχετικά με την αυτόματη χάραξη.

Στοκχόλμη: Πρόσκρουση λεωφορείου σε στάση - Πολλαπλοί νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με την αστυνομίαΣήμερα 17:28 | Ειδήσεις

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με ασθενοφόρα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη μια προφυλάκιση κατηγορούμενουΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, του αποδίδεται κρίσιμος ρόλος στη λειτουργία της εγκληματικής ομάδας που εισέπραττε παράνομες επιδοτήσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανανεώθηκε η θητεία των Ευρωπαίων Εισαγγελέων στην Αθήνα22:39Ιαπωνία: 32χρονη παντρεύτηκε χαρακτήρα που δημιούργησε μέσω.... της τεχνητής νοημοσύνης22:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου22:11ΠΑΕ Κηφισιά: O Άγγελος Χαριστέας είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής21:58Νότια Αφρική: Έρευνα για την "μυστηριώδη" άφιξη 153 Παλαιστινίων με πτήση από το Ναϊρόμπι 21:44Ρόδος: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο σκουπιδιών - Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική21:31Συναγερμός για την εξαφάνιση 31χρονου21:17Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:03Εθνική Ελπίδων: Τρένο… χωρίς στάση για το Euro 202720:49Τέμπη - Τέλλογλου: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και την εκπαίδευσή του20:35Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Προσαγωγές μελών του “Ρουβίκωνα”20:25Αττική: Συνελήφθη 40χρονος που οδηγούσε φορτηγό μεθυσμένος και προκάλεσε τροχαίο20:12Βόλος: Κουβαλούσε κλεμμένο κλιματιστικό πάνω στο ποδήλατο του!19:58ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη μια προφυλάκιση κατηγορούμενου19:44Λαμία: Άνδρας με λοστό έσπειρε τον τρόμο (Εικόνες)19:31"Ελευθέριος Βενιζέλος": Με 44 κιλά κάνναβης προσπάθησαν να εισέλθουν στην χώρα δύο άνδρες19:17Επέτειος Πολυτεχνείου: Drones, ελικόπτερα και 5.500 αστυνομικοί επί ποδός19:02Ηγουμενίτσα: Κατασχέθηκαν 350 κιλά κάνναβης18:49Ολυμπιακός: Πρόστιμο από την Euroleague18:35Στοκχόλμη: Πρόσκρουση λεωφορείου σε στάση - Πολλαπλοί νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με την αστυνομία 18:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο