LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2020 17:57 | Ανανέωση: 01 Ιουλίου 2020 18:01

Κορονοϊός: 23 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην χώρα. Σε ποιά περιοχή εντοπίστηκαν τα περισσότερα. Πόσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και πόσοι βγήκαν νικητές.

Νοσοκομεία - νοσοκομείο - γιατροί - κορονοϊός

Επιβεβαιώθηκαν 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης. "Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3432, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 4 (44.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω", σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. 

Η "ταυτότητα" των νέων κρουσμάτων

Από τα 23 κρούσματα, τα 8 αφορούν κατοίκους της Ξάνθης, ενώ άλλα 10 αφορούν ταξιδιώτες που έφθασαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό κι ειδικότερα: 4 από επιβάτες πτήσεων, 2 άτομα που μπήκαν στην Ελλάδα από την Αλβανία και 4 από τον Προμαχώνα.

Τα άλλα πέντε από τα 23 κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν ως εξής: 2 στην Καστοριά και από 1 σε Κάρπαθο, Αττική και Ροδόπη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο