LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2020 18:43 | Ανανέωση: 01 Ιουλίου 2020 13:51

Ενοποιήσεις ΔΟΥ: Τι αλλάζει για τους φορολογούμενους

Ποιες εφορίες συγχωνεύονται το επόμενο διάστημα. Οδηγίες της ΑΑΔΕ προς τους φορολογούμενους.

Εφορία - Έντυπο

Με γνώμονα την αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και με σκοπό την καλύτερη δυνατή ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου ενοποίησης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.).

Με την αριθ. πρωτ. Δ.ΟΡΓ.Α 1073764 ΕΞ 2020/26.06.2020 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενοποιούνται:

Από 06/07/2020

  • Η Δ.Ο.Υ. Γαλατσίου Α-Β τάξης, στη Δ.Ο.Υ. ΙΓ’ Αθηνών, Α’ τάξης.
  • Η Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου, Α-Β τάξης, στη Δ.Ο.Υ. Χολαργού, Α’ τάξης.

Από 10/08/2020

  • Η Δ.Ο.Υ. Νέας Σμύρνης, Α-Β τάξης, στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας, Α’ τάξης.
  • Η Δ.Ο.Υ. Αγίου Δημητρίου, Α-Β τάξης, στη Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης, Α’ τάξης.
  • Η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου, Α-Β τάξης, στη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, Α’ τάξης.

Από 07/09/2020

  • Η Δ.Ο.Υ. Αχαρνών, Α-Β τάξης, στη Δ.Ο.Υ. Αγίων Αναργύρων, Α’ τάξης.

Αναφορικά με την επικείμενη ενοποίηση των Δ.Ο.Υ. Γαλατσίου στη Δ.Ο.Υ. ΙΓ Αθηνών και Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου στη Δ.Ο.Υ. Χολαργού από Δευτέρα 06.07.2020, ενημερώνουμε για τα παρακάτω.

Για τους φορολογούμενους των προαναφερόμενων Δ.Ο.Υ.:

  • Δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές με το κοινό από Πέμπτη 02.07.2020 έως και τη Δευτέρα 06.07.2020 και ώρα 12:00.
  • Δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση των δηλώσεων Φ.Ε.Φ.Π. φορολογικών ετών 2015-2019, Εισφοράς Συναλλάγματος ν.4111/13 φορολογικού έτους 2019 καθώς και η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2019, από την Τετάρτη 01.07.2020 ώρα 23:00 έως τη Δευτέρα 06.07.2020 και ώρα 12:00.
  • Η υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλών των παραπάνω Δ.Ο.Υ. καθώς και η πληρωμή των οφειλών αυτών με τη χρήση καρτών πληρωμών στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet, δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 02.07.2020 ώρα 10:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 06.07.2020 ώρα 12:00.

Για όλους τους φορολογούμενους πολίτες:

  • Η υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. και ανακεφαλαιωτικών πινάκων V.I.E.S. δεν θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη 02.07.2020 μεταξύ 10:00-17:00.

Με τις προαναφερθείσες ενοποιήσεις εξοικονομούνται πόροι, τόσο ανθρώπινοι όσο και οικονομικοί, με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου.

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αττικής και Κυκλάδων, αναφέρεται «τη Δευτέρα 29.6.20, εργαζόμενοι σε έξι Εφορίες της Αττικής ενημερώθηκαν ότι επίκειται το κλείσιμο των υπηρεσιών τους και η συγχώνευσή τους με άλλες Εφορίες. Το χρονοδιάγραμμα μάλιστα προβλέπει την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός του καλοκαιριού, περίοδο κατά την οποία η ηγεσία της ΑΑΔΕ, συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων, να προωθεί τις ‘’μεταρρυθμίσεις’’ της. Στις υπό συγχώνευση μάλιστα εφορίες περιλαμβάνονται αυτές του Γαλατσίου και του Χαλανδρίου, οι οποίες καλούνται να λειτουργήσουν μέχρι και την Τετάρτη 1.7.2020 και σε διάστημα 2 εργάσιμων ημερών (Πέμπτη και Παρασκευή) να μεταφερθούν αντίστοιχα στη ΙΓ Αθηνών και τη ΔΟY Χολαργού.

Ιδιαίτερα για τη ΔΟY Γαλατσίου, αξίζει να τονιστεί ότι πριν μερικές μόνο εβδομάδες η συγκεκριμένη υπηρεσία συγχωνεύτηκε με τη ΔΟY ΙΔ Αθηνών και στεγάστηκαν στο σημερινό κτίριο στο Γαλάτσι. Σήμερα (μερικές εβδομάδες μετά την εγκατάσταση στο κτίριο) η συγχωνευμένη πλέον εφορία καλείται να μετακομίσει ξανά και απ’ το Γαλάτσι να συστεγαστεί με τη ΙΓ Αθηνών στην Ευελπίδων.

Το μαρτύριο όμως των εργαζομένων δεν σταματάει εδώ…Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ΙΓ Αθηνών είναι ιδιοκτησίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο απαιτεί την έξωση της Εφορίας, προκειμένου να καλύψει δικές του στεγαστικές ανάγκες. Δεν γνωρίζουμε αν όλα τα παραπάνω που συμβαίνουν στην ΑΑΔΕ είναι για γέλια ή για κλάματα. Δε γνωρίζουμε επίσης αν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή συντονισμένης προσπάθειας απαξίωσης των υπηρεσιών μας και ευθείας υπονόμευση του έργου τους... Η κατάσταση αυτή όμως δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτή. Οι εργαζόμενοι στη ΔΟY Γαλατσίου, με συνέλευσή τους, παρουσία των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την κλαδική απεργία στις 2 Ιουλίου, προκειμένου να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους και να υπερασπιστούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να τους φέρονται ανθρώπινα, να μην τους υποτιμούν, να μην τους υποβιβάζουν.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι συνάδελφοι και στις υπόλοιπες υπό συγχώνευση εφορίες με μπροστάρη και οργανωτή του αγώνα τον πρωτοβάθμιο Σύλλογο! Είναι αναγκαίος ο συντονισμός και η κλιμάκωση της πάλης προκειμένου να αντιμετωπιστεί από καλύτερες θέσεις το νέο κύμα συγχωνεύσεων που προωθείται και το οποίο επιδεινώνει την ήδη αβίωτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις υπό συγχώνευση εφορίες. Καθιστούμε σαφές ότι για την κατάσταση  που θα δημιουργηθεί στις υπηρεσίες μας, η ευθύνη είναι αποκλειστικά της ηγεσίας της ΑΑΔΕ και της κυβέρνησης. Καλούμε τον κ. Πιτσιλή να... συγκρατήσει λίγο το “μεταρρυθμιστικό του οίστρο” και να αποδεχτεί την πρόσκληση του Συλλόγου για ουσιαστικό διάλογο. Δεν είναι στις προθέσεις μας να ασκήσουμε συνδιοίκηση, δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Όμως η μετάβαση στο “νέο μοντέλο της ΑΑΔΕ”, που ορισμένοι εξιδανικεύουν, είτε θα γίνει με πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ είτε δε θα γίνει καθόλου…»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της ΔευτέραςΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν, το τελευταίο 24ωρο, φορείς του νέου ιού. 

Εμβολιασμός - Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50 - 59Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Ποια ηλικιακη ομάδα ακολουθεί, σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Έγκλημα στο Κορωπί: “Σκότωσα τον γιo μου ελάτε να με συλλάβετε”Σήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Πως ο πατέρας έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τον γιο του. Τι λένε γείτονες και συγγενείς. Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο άλλος γιος.

Τροχαίο στη Γαύδο: απαντήσεις ζητά η μητέρα της Κορίνας - δεν έφταιξα, λέει ο οδηγόςΣήμερα 16:34 | Τοπικά Νέα

Σε αντιπαράθεση οι γονείς της φοιτήτριας στο τροχαίο της Γαύδου, με τον οδηγό του οχήματος. Συγκινούν οι φίλοι της Κορίνας. Την αποχαιρέτησαν με ένα στεφάνι σε σχήμα καρδιάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λιάγκας - Σκορδά γιόρτασαν μαζί τα γενέθλια του γιου τους (εικόνες)22:43NBA - Σκότι Πίπεν: πέθανε ο πρωτότοκος γιος του22:31Ιερώνυμος για Πάσχα: δεν πιστεύω ότι θα πάμε στα χωριά μας22:20Πίνατ: η ιστορία του πρώτου πρωθυπουργικού σκύλου22:08Καβάλα: στα λευκά οι δρόμοι από πυκνό χαλάζι (εικόνες)21:54“Όρθια” έμεινε η ΑΕΛ στη Λαμία21:42Τροχαίο στο Μπαλί: Αποκαλυπτικό το πόρισμα του ιατροδικαστή21:29Βιασμός στη Νέα Σμύρνη: ποινική δίωξη σε τρεις άνδρες21:17Πόσο επικίνδυνες είναι οι μεταλλάξεις; Πόσο επικίνδυνοι είμαστε εμείς;21:06“Ηνίοχος”: εντυπωσιακή άσκηση με τη συμμετοχή ξένων μαχητικών (εικόνες)20:54Ενόργανη γυμναστική: Στη Δικαιοσύνη οι καταγγελίες για βία και εκφοβισμό20:42Τσελίκ για Δένδια: έκανε σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις20:30Έγκλημα στο Κορωπί: “Σκότωσα τον γιo μου ελάτε να με συλλάβετε”20:18“Ανοίγουν στόματα” στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη20:06Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος στον ΑΝΤ1: Το Πάσχα στο εξοχικό θέλει οργάνωση 19:54Βεβαιωμένες οφειλές: Παράταση για την πληρωμή τους19:43Νεαρός έκλεβε καλώδια από μετασχηματιστές (εικόνες)19:32“Η φωτογραφία της ζωής μου” με τρεις ξεχωριστές ιστορίες τη Δευτέρα (εικόνες)19:20Ρωσία εναντίον Αγγλίας στη “μάχη του Δουβλίνου” ενόψει Euro19:08Μητσοτάκης - Ιερώνυμος: Συζήτηση για τη λειτουργία των Εκκλησιών το Πάσχα 18:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο