LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2020 09:12 | Ανανέωση: 30 Ιουνίου 2020 09:11

Θάνατος Βούλγαρου οπαδού: Νέα στοιχεία “καίνε” την 26χρονη και τον φίλο της

Άλλαξε η κατηγορία εναντίον της 26χρονης, η οποία συνελήφθη. Ως φυσικοί δράστες του ξυλοδαρμού ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε άνδρες.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΒΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΟΠΑΔΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Νέα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν στη συνέχεια οπαδικού επεισοδίου -το οποίο διαδραματίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης- χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η 26χρονη που συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η πορεία του αυτοκινήτου που οδηγούσε καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Η ίδια είχε παραδοθεί τότε στις αστυνομικές αρχές και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη τροχαίου. Βάσει όσων έγιναν γνωστά, η 26χρονη αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι «δεν κατάλαβε πώς έγινε το κακό», ενώ εγκατέλειψε το σημείο επειδή «πανικοβλήθηκε».

Η ίδια είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά τη θανατηφόρα παράσυρση και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου, ενώ ο εισαγγελέας είχε διατάξει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Τροχαία.

 Από την έρευνα της Τροχαίας και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν όλο αυτό το διάστημα αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης φαίνεται να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος της 26χρονης, με αποτέλεσμα να απαγγελθεί εναντίον της κατηγορία για ανθρωποκτονία με δόλο (κακούργημα).

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΒΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΟΠΑΔΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση καθίσταται ύστερα από την έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία και ο 48χρονος φίλος της, που όμως -μέχρι στιγμής- δεν έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 48χρονος, που είχε εκμισθώσει το Ι.Χ. αυτοκίνητο από εταιρεία ενοικιάσεων, κατηγορείται ότι μαζί με την 26χρονη «καθοδήγησαν» και «παρείχαν πληροφορίες» στους φυσικούς δράστες της επίθεσης εναντίον του Βούλγαρου οπαδού.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ως φυσικοί δράστες του ξυλοδαρμού ταυτοποιήθηκαν ακόμη πέντε άνδρες, ηλικίας 24 έως 48 ετών, και εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την πρώτη στιγμή (ως δράστες της επίθεσης) δύο νεαροί, 24 και 26 ετών, που διώκονται, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο ένας από τους δύο είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια αλλά με διάταξη της ίδιας αποφυλακίστηκε τρεις μήνες αργότερα με περιοριστικούς όρους, ενώ ο άλλος είχε αφεθεί εξαρχής ελεύθερος υπό όρους.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΒΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΟΠΑΔΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Ο 28χρονος Βούλγαρος είχε βρεθεί μαζί με δύο φίλους του στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό ματς ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη μία ημέρα πριν από το αιματηρό περιστατικό, καθώς διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με οπαδούς των «κιτρίνων».

  Από τα ευρήματα της ιατροδικαστής έρευνας προέκυψε ότι ο άτυχος οπαδός υπέστη θανατηφόρες κακώσεις πυελού κοιλίας, οι οποίες προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο που πέρασε από πάνω του. Κατά τα ίδια ευρήματα, οι υπόλοιπες κακώσεις που εντοπίστηκαν στη σορό του δεν ήταν θανατηφόρες.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποταΣήμερα 10:37 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέραΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η αποξήλωση καλωδίων από τον Πειραιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα τρίποντο του Παπανικολάου στα 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, για να «κλειδώσει» τελικά τη νίκη.

Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του ΧίθροουΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Χίθροου συνεργάζονται στενά με την αστυνομία για τη διερεύνηση του περιστατικού και την πλήρη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα14:56Λίβερπουλ - Σαλάχ: Φαίνεται ότι η ομάδα με θυσιάζει για προσωπικό όφελος14:42Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28ΗΠΑ: "Πραγματικά κοντά" η λύση του πολέμου στην Ουκρανία14:14Αλγερία: Σφοδρό τροχαίο - Αναφορές για 14 νεκρούς14:00Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου13:46Νέο Ηράκλειο: 16 χρόνος λήστεψε δύο 12χρονες υπό την απειλή μαχαιριού13:32Λασίθι: Συνελήφθη ανήλικος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων13:18Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος-μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες13:04ΗΠΑ: Σεισμός 7 ρίχτερ μεταξύ Αλάσκας και Καναδά12:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο