LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2020 10:13

Γυναίκα με κορονοϊό τέθηκε σε τεχνητό κώμα για να γεννήσει!

Λόγω της κατάστασης των πνευμόνων της νεαρής γυναίκας, που είχαν αποδυναμωθεί από την Covid-19, οι γιατροί της έκαναν καισαρική...

μωρό - νεογέννητο - βρέφος

Όταν έφερε στον κόσμο τον γιο της Τζέφερσον, η Ντιάνα Ανγκόλα αγωνιζόταν για τη ζωή της. Η 36χρονη γυναίκα, που είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, τέθηκε σε τεχνητό κώμα για να μπορέσει να γεννήσει.

Λόγω της κατάστασης των πνευμόνων της νεαρής γυναίκας, που είχαν αποδυναμωθεί από την Covid-19, οι γιατροί της έκαναν καισαρική και ο Τζέφερσον γεννήθηκε νωρίτερα κατά 14 εβδομάδες. "Είναι μια περίπτωση που μας προκάλεσε πολύ άγχος καθώς γνωρίζαμε πόσο λίγες πιθανότητες έχει να επιζήσει κάποιος όταν βρίσκεται σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση όπως η ασθενής μας", εξήγησε στο AFP η Πάουλα Βελάσκες, ειδική παθολόγος σε κλινική της πόλης Κάλι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Ντιάνα, μητέρα ήδη ενός παιδιού, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 15 Μαΐου λόγω υψηλού πυρετού. Τρεις ημέρες αργότερα, τέθηκε σε τεχνητό κώμα στο οποίο παρέμεινε ως την καισαρική. Λόγω της εγκυμοσύνης της, έπρεπε να είναι καθιστή σε γωνία 45 μοιρών, ενώ τους ανθρώπους που υποφέρουν από πνευμονία τους βάζουν συνήθως να ξαπλώνουν μπρούμυτα για να διευκολύνεται η αναπνοή τους.

Ο Τζέφερσον γεννήθηκε την 24η εβδομάδα της κύησης και δεν είχε προσβληθεί από κορονοϊό. "Ένα ανθρώπινο ον μπορεί να επιζήσει από την 24η εβδομάδα με ένα καλό βάρος, αλλά και πολλή τεχνολογική υποστήριξη και μια επίδραση στην νευρολογική ανάπτυξη και τους πνεύμονες", υπογράμμισε η Βελάσκες. Σύμφωνα με τον παιδίατρο Έντουϊν Ολίβο, έναν από τους ειδικούς που πήραν μέρος στον τοκετό, το παιδί άρχισε γρήγορα να παίρνει βάρος και η κατάστασή του, ενώ εξακολουθούσε να βρίσκεται στην θερμοκοιτίδα, βελτιώθηκε σιγά σιγά.

"Γεννήθηκε με μεγάλες αναπνευστικές δυσκολίες, χρειάστηκε να του κάνουμε ανάνηψη, χρειάστηκε να περάσουμε από όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για έναν ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση", εξήγησε ο γιατρός. "Πραγματικά συγκινήθηκα όταν έμαθα ότι τα καταφέραμε, ότι οι γιατροί μας βοήθησαν να επιζήσουμε", λέει η Ντιάνα με αδύναμη ακόμα φωνή. Η νεαρή γυναίκα, η οποία έχει πλέον θεραπευτεί από την Covid-19, δεν ξέρει πως προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό και η οικογένειά της βεβαιώνει ότι σεβόταν αυστηρά την καραντίνα που είχε επιβληθεί ήδη από τις 25 Μαρτίου στην Κολομβία.

Καθώς η Λατινική Αμερική αποτελεί το νέο επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η αδελφή της Άνχελα θέλει η ιστορία της Ντιάνα και του ανιψιού της να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. "Υπάρχουν πολλοί που βγαίνουν χωρίς μάσκα, που κάνουν γιορτές, επειδή δεν γνωρίζουν κανέναν που να έχει προσβληθεί από τον ιό, δεν αντιλαμβάνονται" την επικινδυνότητά του, σημείωσε.

Με περισσότερους από 2.600 θανάτους και 80.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, η Κολομβία είναι η έκτη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε αριθμό θανάτων και η πέμπτη σε αριθμό κρουσμάτων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμιαΧθες 19:24 | Ειδήσεις

Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχουν αγροτοκτηνοτρόφοι από τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτόΧθες 20:13 | Ειδήσεις

Σοκαρισμένη παραμένει η Ζάκυνθος από την τραγωδία με το ηλικίας μόλις δύο ετων αγοράκι που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ που φρόντιζε η οικογένειά του.

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ ΚυψέληςΧθες 20:10 | Ειδήσεις

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται με την εξέλιξη της έρευνας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - ΟυκρανίαΧθες 21:06 | Ειδήσεις

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο για τις προσπάθειες εκεχειρίας ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμια23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26Οι αγρότες έκλεισαν την Ολυμπία Οδό στην Κάτω Αχαΐα (βίντεο)23:12Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Ζελένσκι: Η Ιταλία θα αποστείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία22:58Αθήνα: Τριπλάσια αυτοκίνητα από όσα αντέχουν οι δρόμοι - Η καθημερινή ασφυξία που κατέγραψε ο Τάσος Τέλλογλου22:44Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, "φωνάζει" ο Άρης22:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:16ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο