LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2020 10:13

Γυναίκα με κορονοϊό τέθηκε σε τεχνητό κώμα για να γεννήσει!

Λόγω της κατάστασης των πνευμόνων της νεαρής γυναίκας, που είχαν αποδυναμωθεί από την Covid-19, οι γιατροί της έκαναν καισαρική...

μωρό - νεογέννητο - βρέφος

Όταν έφερε στον κόσμο τον γιο της Τζέφερσον, η Ντιάνα Ανγκόλα αγωνιζόταν για τη ζωή της. Η 36χρονη γυναίκα, που είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, τέθηκε σε τεχνητό κώμα για να μπορέσει να γεννήσει.

Λόγω της κατάστασης των πνευμόνων της νεαρής γυναίκας, που είχαν αποδυναμωθεί από την Covid-19, οι γιατροί της έκαναν καισαρική και ο Τζέφερσον γεννήθηκε νωρίτερα κατά 14 εβδομάδες. "Είναι μια περίπτωση που μας προκάλεσε πολύ άγχος καθώς γνωρίζαμε πόσο λίγες πιθανότητες έχει να επιζήσει κάποιος όταν βρίσκεται σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση όπως η ασθενής μας", εξήγησε στο AFP η Πάουλα Βελάσκες, ειδική παθολόγος σε κλινική της πόλης Κάλι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Ντιάνα, μητέρα ήδη ενός παιδιού, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 15 Μαΐου λόγω υψηλού πυρετού. Τρεις ημέρες αργότερα, τέθηκε σε τεχνητό κώμα στο οποίο παρέμεινε ως την καισαρική. Λόγω της εγκυμοσύνης της, έπρεπε να είναι καθιστή σε γωνία 45 μοιρών, ενώ τους ανθρώπους που υποφέρουν από πνευμονία τους βάζουν συνήθως να ξαπλώνουν μπρούμυτα για να διευκολύνεται η αναπνοή τους.

Ο Τζέφερσον γεννήθηκε την 24η εβδομάδα της κύησης και δεν είχε προσβληθεί από κορονοϊό. "Ένα ανθρώπινο ον μπορεί να επιζήσει από την 24η εβδομάδα με ένα καλό βάρος, αλλά και πολλή τεχνολογική υποστήριξη και μια επίδραση στην νευρολογική ανάπτυξη και τους πνεύμονες", υπογράμμισε η Βελάσκες. Σύμφωνα με τον παιδίατρο Έντουϊν Ολίβο, έναν από τους ειδικούς που πήραν μέρος στον τοκετό, το παιδί άρχισε γρήγορα να παίρνει βάρος και η κατάστασή του, ενώ εξακολουθούσε να βρίσκεται στην θερμοκοιτίδα, βελτιώθηκε σιγά σιγά.

"Γεννήθηκε με μεγάλες αναπνευστικές δυσκολίες, χρειάστηκε να του κάνουμε ανάνηψη, χρειάστηκε να περάσουμε από όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για έναν ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση", εξήγησε ο γιατρός. "Πραγματικά συγκινήθηκα όταν έμαθα ότι τα καταφέραμε, ότι οι γιατροί μας βοήθησαν να επιζήσουμε", λέει η Ντιάνα με αδύναμη ακόμα φωνή. Η νεαρή γυναίκα, η οποία έχει πλέον θεραπευτεί από την Covid-19, δεν ξέρει πως προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό και η οικογένειά της βεβαιώνει ότι σεβόταν αυστηρά την καραντίνα που είχε επιβληθεί ήδη από τις 25 Μαρτίου στην Κολομβία.

Καθώς η Λατινική Αμερική αποτελεί το νέο επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η αδελφή της Άνχελα θέλει η ιστορία της Ντιάνα και του ανιψιού της να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. "Υπάρχουν πολλοί που βγαίνουν χωρίς μάσκα, που κάνουν γιορτές, επειδή δεν γνωρίζουν κανέναν που να έχει προσβληθεί από τον ιό, δεν αντιλαμβάνονται" την επικινδυνότητά του, σημείωσε.

Με περισσότερους από 2.600 θανάτους και 80.000 καταγεγραμμένα κρούσματα, η Κολομβία είναι η έκτη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε αριθμό θανάτων και η πέμπτη σε αριθμό κρουσμάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη: Άνδρας κατέληξε την ώρα που μάζευε ελιές12:56Συνελήφθη μέλος διεθνώς μετακινούμενης εγκληματικής οργάνωσης - Διέπραττε κλοπές από διαμερίσματα12:42Εθνική Ελλάδας: Με τη Σκωτία για τις εντυπώσεις και την.... κατάταξη της FIFA 12:28Παιανία: Τροχαίο δυστύχημα - Νεκροί δύο ηλικιωμένοι12:14Πιερρακάκης από Βρετανία: Η Ελλάδα είναι παράδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας και μεταρρυθμίσεων12:00ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ λέει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του BBC11:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: 23χρονος έχασε τον έλεγχο, τούμπαρε το αμάξι (εικόνες)11:32Παναθηναϊκός: Δήλωσε τον Φαρίντ για το πρωτάθλημα - Έξω ο Γκριγκόνις11:18Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία11:04Θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό: Νεκρός δικυκλιστής10:50Σπύρος Μαρτίκας στο "Πρωινό Σαββατοκύριακο": Ας με σκοτώσουν σήμερα το βράδυ, θα ξέρουμε ποιοι το έκαναν10:36Πρωινό Σαββατοκύριακο - Δικηγόρος επιχειρηματία που εξαπατούσε εύπορους πολίτες: Ο εντολέας μου θα προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις10:22Τέσσερα μέτρα οικονομικής στήριξης για τους συνταξιούχους - Τί θα περιλαμβάνουν10:08Ινδία: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 29 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα09:54Εθνική Οδός: Εκτροπή λεωφορείου που μετέφερε πέντε επιβάτες - Στο νοσοκομείο ο οδηγός09:40Μουντιάλ 2026-Πορτογαλία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύει να χάσει την πρεμιέρα της τελικής φάσης09:26Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία09:12Ντόναλντ Τραμπ: Θα κάνουμε πυρηνικές δοκιμές, όπως κάνουν κι άλλες χώρες08:58Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθηνών-Σουνίου λόγω διεξαγωγής αγώνα τριάθλου08:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Νοεμβρίου08:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο