LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2020 12:59 | Ανανέωση: 26 Ιουνίου 2020 13:40

Πολιτική αντιπαράθεση και “τριγμοί” στον ΣΥΡΙΖΑ για το ντοκουμέντο Παππά - Μιωνή

Ο Τσίπρας κράτησε αποστάσεις από τον Παππά, ενώ μαίνεται η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Νερό στον μύλο» της αντιπαράθεσης έριξε το mea culpa του Νίκου Παππά για το ύφος του, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να κρατά αποστάσεις από τον πρώην υπουργό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε αποστάσεις από τον Νίκο Παππά βλέποντας αστοχίες που έβαλαν σε θέση απολογίας τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Με τον Νίκο Παππά να αναφέρει πως «λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη».

Αντιπαράθεση για το θέμα ξέσπασε και στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». «Δεν θα σβήσουμε με μια μονοκοντυλιά την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά μέσα εκεί υπάρχουν ανήθικοι, αλήτες», είπε ο Κωνστανίνος Μπογδάνος με τον Χρήστο Γιαννούλη να του απαντά: «τι λέτε ; έχετε ρημάξει την χώρα και μιλάτε για αλητεία;»

Ωστόσο, την ίδια ώρα, επιμένει στην πολεμική του εναντίον της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ο Άδωνης Γεωργιάδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «αν σκεφτείτε ότι θα ξεκινήσουμε την έρευνα σήμερα και χάσαμε 3 χρόνια που ασχολιόμασταν με σαπουνόφουσκες, δεν έχει ευθύνη η Τουλουπάκη που η Novartis πληρώνει στην Αμερική και στην Ελλάδα μηδέν; Δεν έχει ευθύνη που δεν έκανε την δουλειά της αλλά έκανε τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ;”

«Όσο κι αν θέλουν να καλυφθούν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποκαλύπτονται περισσότερο. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε και γνωρίζει για τον κ. Καμμένο, τον κ. Παππά, τον κ. Παπαδημούλη, τον κ. Παπαγγελόπουλο. Και όμως συνεχίζει να τους καλύπτει. Προφανώς γιατί η πολιτική ευθύνη είναι δικιά του», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις συνομιλίες Παππά- Μιωνή

Στον Άρειο Πάγο μετέβησαν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τον υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη, και κατέθεσαν αναφορά για την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση την ηχογραφημένη συνομιλία, κάνοντας λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.

Μεταξύ των άλλων, υποστήριξαν ότι εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία η καταγραφή και επισήμαναν μια σειρά νομικών λόγων που δεν μπορεί η συγκεκριμένη συνομιλία να υπαχτεί στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.

Κατά την έξοδό τους από το Άρειο Πάγο με δηλώσεις τους ζήτησαν να κινηθεί η Δικαιοσύνη ώστε να μην γίνει η χώρα, μια χώρα κασέτας και μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές.

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ ύψους 347 εκατ. δολαρίων, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση, ενώ η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση συμβιβασμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κουβέλη - Γεροβασίλη

Ο Φώτηςε Κουβέλης δήλωσε "Καταθέσαμε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζητάμε να πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο αναφορικά με τον έλεγχο παρανόμων πράξεων. Και παράνομες πράξεις είναι η καταγραφή συνομιλιών, παράνομη πράξη είναι η χρήση αυτών των συνομιλιών. Χρήση που έχει γίνει σε πολλαπλά επίπεδα και βεβαίως και από την Προανακριτική Επιτροπή. Είναι μία υποχρέωσή μας αναφορικά με την υπόθεση που λέγεται νομιμότητα και σεβασμός των θεσμών της Δικαιοσύνης. Δε μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία χώρα κασέττας. Δεν προστατεύεται τίποτα εάν το επιτρέψουν αυτό, εάν το επιτρέψει η ελληνική Δiκαιοσύνη.

Βεβαίως όλα αυτά γίνονται αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.  Ένα σκάνδαλο που πιστοποιείται ως τέτοιο και με τον  πρακτικό συμβιβασμό που έγινε στην Αμερική. Και η Ελλάδα βεβαίως, το ελληνικό Δημόσιο πρέπει άμεσα να διεκδικήσει τη ζημία η οποία καταγράφεται. Και η ζημία αυτή ανέρχεται, κατά τους υπολογισμούς και κατά το πρακτικό που υπεγράφη στην Αμερική, στο ποσό των 310 εκ. δολαρίων".

 Απο την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε "με αυτή την αναφορά που καταθέσαμε, ζητούμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος όπως η ίδια κρίνει και να προστατεύσει το δικαιικό σύστημα ούτως ώστε να μην γίνει η Ελλάδα χώρα παρακρατικών πρακτικών, πόσο μάλλον να θεωρούνται και φυσιολογικές. Έχουμε εν προκειμένω, παράνομες ηχογραφήσεις και χρήση αυτών και βεβαίως ανοικτό το ενδεχόμενο, όπως ακούστηκε και κυκλοφόρησε δημοσίως,  ότι εισερχόμαστε σε μπαράζ τέτοιων ηχογραφήσεων. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Το άλλο σκέλος αφορά αυτή καθεαυτή τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής η οποία έχει παραβεί όλο το δικαιικό σύστημα στη χώρα, με αυθαιρεσίες, καταπατήσεις δικαιωμάτων. Είδαμε την αυθαίρετη διακοπή των εργασιών της επιτροπής πριν προλάβει να ολοκληρώσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, άρα δεν προστατεύτηκε  το δικαίωμα της ολοκλήρωσης της απολογίας του ως κατηγορουμένου. Σας θυμίζω επίσης ότι βρισκόμαστε για δεύτερη φορά εδώ, με την πρώτη να αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες και την προσπάθεια που είχε γίνει να αποκαλυφθούν, πράγμα το οποίο η Δικαιοσύνη δεν επέτρεψε.  

Έχει υποστεί πολλές ήττες η Νέα Δημοκρατία στην Προανακριτική Επιτροπή εξ ου και προβαίνει σε κινήσεις αντιπερισπασμού. Έρχεται χθές και η απόφαση κόλαφος για το συμβιβασμό ανάμεσα στο αμερικανικό Δημόσιο και τη Novartis, με την τελευταία να παραδέχεται ότι στη χώρα μας λειτούργησε παρανόμως,  ότι επηρέασε αξιωματούχους προκειμένου να επηρεάσουν, με τη σειρά τους, αποφάσεις υπουργείων και οργανισμών. Και φυσικά το θέμα είναι οι υπερτιμολογήσεις. Αυτή είναι η ζημιά του αμερικανικού Δημοσίου. Η χώρα μας θα πρέπει να εστιάσει στα θέματα που την αφορούν και να προβεί στη διερεύνηση αυτού του σκανδάλου. Και βεβαίως αυτή η αποκάλυψη και συνομολογία από την πλευρά της Αμερικής και της Novartis αποτελεί κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έστησε σκευωρία  για να μετατρέψει το ίδιο το σκάνδαλο σε σκευωρία!".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο