LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2020 12:31

Ολλανδία: Εργοστάσιο σοκολάτας, ίδιο με της ταινίας

Η μονάδα του ιδιόρρυθμου "Γουίλι Γουόνκα" παίρνει "σάρκα και οστά", ζωντανεύοντας το σκηνικό της ταινίας "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας".

εργοστασιο σοκολατας

Ένα εργοστάσιο σοκολάτας τύπου Γουίλι Γουόνκα, του εμβληματικού ιδιόρυθμου ιδιοκτήτη της ομώνυμης σοκολατοβιομηχανίας, από το βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο Σοκολάτας» δημιουργείται στην πόλη Ζάανταμ, στην Ολλανδία, 18 χιλιόμετρα βόρεια του Άμστερνταμ.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία SeARCH με έδρα το Άμστερνταμ συνεργάστηκε με τη σοκολατοβιομηχανία Tony's Chocolonely για τη δημιουργία του Tony's Chocolonely Chocolate Circus, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Το θεματικό πάρκο θα έχει προφανώς τρία κτίρια, ένα εκ των οποίων θα φιλοξενήσει ένα roller coaster.

Το πρότζεκτ για το Chocolate Circus ανακοινώθηκε αρχικά από την Tony's Chocolonely το 2018, αλλά τα σχέδια δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Αν και ο σχεδιασμός σίγουρα είναι περίεργος – θυμίζει το εργοστάσιο της ταινίας «Willy Wonka and the Chocolate Factory» κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ - δυστυχώς δεν θα υπάρχει ποτάμι σοκολάτας.

Τα σχέδια για το roller coaster περιλαμβάνουν έναν ελιγμό μέσω ενός κόκκινου υπόστεγου, αλλά το τρενάκι δεν θα εισέρχεται μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο εργοστάσιο περπατώντας και να μαθαίνουν ό, τι έχει σχέση με τη σοκολάτα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων και ζητημάτων της σοκολατοβιομηχανίας.

Η εταιρεία Tony's Chocolonely ιδρύθηκε αρχικά το 2005 με αποστολή να «τερματίσει τη δουλεία στις φυτείες κακάου» αναφέρει η Daily Mail. Συνεργάζεται με αγροτικούς συνεταιρισμούς για να προμηθεύεται κόκκους κακάου απευθείας από τους αγρότες σε υψηλότερη τιμή, ενώ επενδύει επίσης στη γεωργία και την κατάρτιση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Στο θεματικό πάρκο θα εργάζονται 600 υπάλληλοι και θα δέχεται περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως, σύμφωνα με τη Daily Mail. Το πρότζεκτ θα κοστίσει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της New York Post.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων06:56Ιταλία: Σκίερ κατεβαίνουν την Αίτνα που... "βρυχάται" (βίντεο)06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς06:14EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο