LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2020 16:47 | Ανανέωση: 25 Ιουνίου 2020 17:10

Μεταναστευτικό: Εύσημα στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό, Νότη Μηταράκη, έστειλε η Γενική Διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν.

Νότης Μηταράκης - Λέσβος - Μόρια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται πάνω στην αξιολόγηση των προτάσεων έκτακτης χρηματοδότησης για τις εργασίες κατασκευής των δομών Σιντικής και Μαλακάσας και των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης Σάμου, Κω και Λέρου, τα οποία «αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της υποδοχής και της ασφάλειας», επισημαίνει σε επιστολή της προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, η γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Επιτροπής, Μονίκ Παριά.

Επίσης, η κ. Παριά χαρακτηρίζει την υπογραφή των «πολυαναμενόμενων» συμβάσεων παροχής διερμηνείας και μεταφοράς «κλειδί για μια αποτελεσματική διαδικασία υποδοχής», ενώ καλωσορίζει τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και της σχετικής πρόσκλησης για το πρόγραμμα ESTIA II «ως ένα πολύ θετικό και σημαντικό βήμα για τη συνέχιση αυτού του εμβληματικού προγράμματος» και προσθέτει ότι «εκτιμώ τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τη βελτίωση της οικονομικής απόδοσης του προγράμματος και την αποφυγή καταχρήσεων», σημειώνοντας παράλληλα ότι στο τέλος του μήνα θα εξετάσουν οι δύο εταίροι μαζί τις νέες ρυθμίσεις του προγράμματος.

Η γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκτιμά ότι η εφαρμογή της απόφασης εξόδου των αναγνωρισμένων προσφύγων από τα διαμερίσματα και τα camps, θα επιτρέψει τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής για πολλούς αιτούντες άσυλο που βρίσκονται έξω από το σύστημα, ωστόσο υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν μέτρα για την πρόσβαση των προσφύγων στην ένταξη και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αναφέρει εξάλλου, ότι βρίσκεται σε επαφή με τους ομολόγους της στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για τη διερεύνηση της από κοινού υποστήριξης της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

Στην επιστολή, που δημοσιοποιούν πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η κ. Παριά αποδίδει τα εύσημα στις ελληνικές Αρχές και στον Υπουργό Μετανάστευσης «καθώς η προσπάθεια να βελτιωθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού αποδίδει αποτελέσματα» και προσθέτει ότι οι προσπάθειες αυτές είναι σημαντικές και για την Ελλάδα και για όλη την ΕΕ.

Νότης Μηταράκης - Λέσβος - Μόρια

Τέλος, σχολιάζει θετικά «την αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των αποφάσεων ασύλου των τελευταίων μηνών», τη δουλειά των ελληνικών αρχών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού «ειδικά στα υπερπληθή κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης» και την ενίσχυση της ασφάλειας στις δομές φιλοξενίας με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο εσωτερικό και σε κοντινή απόσταση από αυτές και με τα σχέδια εκκένωσης και έκτακτων καταστάσεων.

Πέτσας: Η Κυβέρνηση κινείται σταθερά στους άξονες που είχε χαράξει

Αναφερόμενος στην επιστολή της κ. Παριά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε για το Μεταναστευτικό: «Η κυβέρνηση κινείται σταθερά στους άξονες που - από την αρχή - είχε χαράξει. Επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου. Προχωρά στην κατασκευή κλειστών, ελεγχόμενων, δομών και παίρνει στα χέρια της τη διοίκησή τους. Και βέβαια δίνει έμφαση στον περιορισμό των ροών, εντείνοντας διαρκώς τη φύλαξη των συνόρων μας στη ξηρά και τη θάλασσα. Ιδίως για τη θάλασσα, που την θερινή περίοδο δέχεται αυξημένη πίεση, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος επαγρυπνούν και δίνουν, νύχτα και μέρα, τον καλύτερο τους εαυτό. Εκ μέρους της Κυβέρνησης και - πιστεύω - εκ μέρους όλων των Ελλήνων, ευχαριστούμε την καθεμιά και τον καθένα χωριστά».

Νότης Μηταράκης - Λέσβος - Μόρια

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Συγχαίρουμε τις ελληνικές Αρχές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν

«Συγχαίρουμε τις ελληνικές Aρχές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν στη διαχείριση του Μεταναστευτικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Γενς Ανταλμπέρ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες, Μαρία Αρώνη.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Επιτροπής, Μονίκ Παριά, σε επιστολή της προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, «συγχαίρει» τις ελληνικές Αρχές για τις προσπάθειες βελτίωσης της διαχείρισης του μεταναστευτικού, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε τα εξής:

«Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές Αρχές πολύ στενά για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού. Ο ρόλος της Επιτροπής είναι να στηρίζουμε, να συμβουλεύουμε και να κάνουμε διάλογο με την Ελλάδα. Η επιστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης ανταλλαγής πληροφοριών που έχουμε με τις ελληνικές αρχές σε όλα τα επίπεδα. Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, πράγματι, είμαστε ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις ελληνικές Αρχές. Συγχαίρουμε τις ελληνικές Αρχές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού. Συνεχίζουμε να παραμένουμε στο πλευρό τους και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω στήριξη αν χρειαστεί. Ωστόσο, για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, δεν έχω κάποιο σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

ΛΕΣΒΟΣ - ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ Γ - ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ - ΜΟΡΙΑ

Δημιουργία 1.000 νέων θέσεων φιλοξενίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας της Νορβηγίας, Hilde Barstad.

Κατά τη συνομιλία τους ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε την κα Barstad για τη χρηματοδότηση ύψους 7.632.000 ευρώ, που παρέχεται από το πρόγραμμα “Άσυλο και Μετανάστευση” του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants). Μέσω της χρηματοδότησης αυτής θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις φιλοξενίας για ασυνόδευτα παιδιά και ευάλωτους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

Η κα Barstad, από την πλευρά της, συνεχάρη την Ελλάδα για την πρωτοβουλία βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ασυνόδευτων και ευάλωτων ανηλίκων, καθώς και για τη δυναμική με την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση προωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε στενή συνεργασία και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την εν λόγω πρωτοβουλία. Επίσης, δήλωσε ότι η Νορβηγία εξετάζει θετικά τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων και ευάλωτων παιδιών σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο