LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2020 12:30

Τι παθαίνουν τα ζευγάρια που δεν κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι...

Τι προκύπει απο μια γερμανική επιστημονική έρευνα, που εστίασε στον ύπνο των δύο συντρόφων.

ύπνος - σεξουαλική ζωή          

Αυξημένα όνειρα και καλύτερο συγχρονισμό των συνηθειών του ύπνου τους έχουν τα ζευγάρια που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, σύμφωνα με μία μικρή αλλά πρωτότυπη γερμανική επιστημονική έρευνα.

Παρόλο που σε πολλές χώρες είναι κοινή πρακτική τα ζευγάρια να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι, ελάχιστα έχει μελετηθεί έως τώρα η επίδραση που έχει αυτή η συνήθεια στην ποιότητα του ύπνου. Οι ερευνητές του γερμανικού Κέντρου Ολοκληρωμένης Ψυχιατρικής, με επικεφαλής τον δρα Χένιγκ Γιοχάνες Ντρου, μελέτησαν 12 νεαρά υγιή ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που πέρασαν τέσσερα βράδια στο εργαστήριο ύπνου.

Οι επιστήμονες μελέτησαν διάφορες παραμέτρους, τόσο όταν τα ζευγάρια μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι όσο και όταν κοιμούνταν σε χωριστά κρεβάτια. Διαπιστώθηκε ότι ο λεγόμενος ύπνος REM (με όνειρα) ήταν τόσο αυξημένος όσο και λιγότερο διαταραγμένος στα ζευγάρια που κοιμούνταν μαζί. Η φάση REM του ύπνου σχετίζεται με τη ρύθμιση των συναισθημάτων, την εμπέδωση των αναμνήσεων, την επεξεργασία των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και επαφών, καθώς και τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων.

Οι ερευνητές βρήκαν, επίσης, ότι τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί συγχρονίζουν ασυνείδητα τις συνήθειες του ύπνου τους, κάτι που φαίνεται να βοηθά στην εμβάθυνση της σχέσης τους. Διαπιστώθηκε ότι όσο πιο σημαντική θεωρεί ένα ζευγάρι τη σχέση του τόσο περισσότερο οι δύο σύντροφοι τείνουν να συγχρονίζουν τον ύπνο τους, κάτι που πάντως δεν αποκλείει παράλληλα πως ο ένας μπορεί κατά καιρούς άθελά του να διαταράσσει τον ύπνο του άλλου.

Η μελέτη συμπέρανε ότι υπάρχει μία θετική αλληλεπίδραση, κατά την οποία ο κοινός ύπνος βελτιώνει και σταθεροποιεί τη φάση REM των ονείρων, πράγμα που με τη σειρά του βελτιώνει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις κάθε συντρόφου και μειώνει το συναισθηματικό στρες του.

Τέλος, για κάποιον άγνωστο λόγο, τα πόδια των συντρόφων που κοιμούνται μαζί κινούνται περισσότερο από ό,τι όταν κανείς κοιμάται μόνος του, χωρίς όμως αυτό συνήθως να διαταράσσει την «αρχιτεκτονική» ύπνου του ζευγαριού.

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ενώ το σώμα μας γίνεται πιο ατίθασο όταν κοιμάται μαζί με κάποιον άλλο, αυτό δεν ισχύει για τον εγκέφαλο μας», ανέφερε ο δρ Ντρου. «Ο ύπνος μαζί με έναν σύντροφο μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την ψυχική υγεία, τη μνήμη και τις ικανότητες δημιουργικής επίλυσης των προβλημάτων», πρόσθεσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποταΣήμερα 10:37 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέραΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η αποξήλωση καλωδίων από τον Πειραιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο ΈβροΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Με συνεχιζόμενη την ενίσχυση των εν λόγω μπλόκων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ορμένιο και Κήπους.

Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του ΧίθροουΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Χίθροου συνεργάζονται στενά με την αστυνομία για τη διερεύνηση του περιστατικού και την πλήρη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα14:56Λίβερπουλ - Σαλάχ: Φαίνεται ότι η ομάδα με θυσιάζει για προσωπικό όφελος14:42Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο