LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Ιουνίου 2020 10:59 | Ανανέωση: 25 Ιουνίου 2020 11:13

Χότζογλου: εποχικά εργαζόμενοι παρακαλούν τον μανάβη για τρόφιμα βερεσέ

Ζοφερή είναι ήδη η καθημερινότητα για δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, συχνά με διακοπές ηλεκτροδότησης και εξώσεις, λόγω της κατάστασης στον τουρισμό, εξαιτίας του κορονοϊού.

εργαζόμενοι - εργαζόμενος - μαύρη εργασία - τουρισμός - σερβιτόρος

“Εμείς είχαμε χτυπήσει εγκαίρως το καμπανάκι του κινδύνου” τόνισε ο Γιώργος Χότζογλου, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό.

Με την πανδημία να χτυπά την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, “είχαμε πει ότι η σεζόν για το 2020 είναι χαμένη και η κυβέρνηση πρέπει να προφυλάξει τους εργαζόμενους” τόνισε ο κ. Χότζογλου, ζητώντας να προστατευθούν και να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι, μετά και το περιστατικό της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο.

“Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό γεγονός, να λιποθυμήσει το παιδί της συναδέλφου στη Ρόδο, για να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση και οι ξενοδόχοι. Οι ξενοδόχοι αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση της κυβέρνησης” κατήγγειλε ο κ. Χότζογλου, δηλαδή την επαναπρόσληψη από τις 15 Ιουνίου όλου του προσωπικού που απασχολούσαν το 2019 σε εποχικά καταλύματα και ξενοδοχεία.

“Έβρισκαν νομικά τερτίπια” σχολίασε μιλώντας στο Θέμα 104,6 και γνωστοποίησε ότι χθες “με πήρε αμέσως ο υπουργός Εργασίας, ο κ. Βρούτσης και βγήκε διορθωτική εγκύκλιος”, ώστε οι απασχολούμενοι στον κλάδο να μπαίνουν μόνοι τους στην πλατφόρμα για να δικαιούνται του επιδόματος μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό εκτίμησε ακόμη ότι “στην καλύτερη περίπτωση να έχουμε το 10% της περυσινής σεζόν σε αφίξεις”, επισημαίνοντας πως “φέτος θα έρθουν μετά βίας 3,2 εκατομμύρια τουρίστες”.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον κλάδο, έχουμε “εκατοντάδες διακοπές ηλεκτροδότησης και εκατοντάδες εξώσεις από τα σπίτια που νοικιάζουν” οι υπάλληλοι εξήγησε ο κ. Χοτζόγλου, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στην κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά, όπου “έχουμε το φαινόμενο ξενοδοχοϋπάλληλοι και υπάλληλοι στον επισιτισμό να πηγαίνουν στα μανάβικα, στα μπακάλικα και στα χασάπικα και να παρακαλούν για τα παιδιά τους να τους δοθούν τρόφιμα βερεσέ”. “Σχεδόν το 50% των εργαζομένων του κλάδου θα χάσει τη δουλειά του. Τουλάχιστον 250.000 – 300.000 θέσεις εργασίας εκτιμούμε ότι θα χαθούν”, κατέληξε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα: Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εκπροσωπεί το σύνολο του έθνους09:58Ο Πέτρος Κουσουλός για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας (βίντεο)09:45Πιερρακακής: Θετικό παράδειγμα η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον09:31Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πότε απολογούνται οι 22χρονοι 09:16Γ. Στάσσης: Επενδύσεις στην ενεργειακή ευελιξία στην εποχή των data centers - Απαραίτητη η βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου09:02Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι δύο σοροί, που παραδόθηκαν χθες από τη Χαμάς, ανήκουν σε ομήρους08:48Γαλλία: Κατασχέθηκαν επτά τόνοι λαθραίων τσιγάρων μέσα σε φορτηγό με…κανόλι08:34Ρέθυμνο: Συνελήφθη αλλοδαπός για τρεις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών08:20Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα - Άρπαξαν 47 κινητά08:06Τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Φορτηγό συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα - Ένας τραυματίας07:52Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου07:38Tραμπ: Απειλεί την Ισπανία με δασμούς για την άρνηση της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες07:24'Ηττα του Τσιτσιπά από τον Σίνερ στο Six Kings Slam07:10Το Ισραήλ απειλεί πως θα ξαναρχίσει τον πόλεμο06:56Επαγγελματική νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Βιλερμπάν 06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Οκτωβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Βουλή: Λιποθύμησε η Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης23:58Βόλος: Δωδεκάχρονος απείλησε συμμαθητή του με σουγιά για να τον ληστέψει23:43Εννιά εταιρείες στη «φάκα» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ23:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο