LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2020 23:14 | Ανανέωση: 25 Ιουνίου 2020 07:10

Κορονοϊός: “λήξη συναγερμού” στις φυλακές Κορυδαλλού

Ανακούφιση μετά τα δυο επαναληπτικά τεστ στον 35χρονο Λίβυο.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Αρνητικός στον κορονοϊό COVID-19, είναι τελικά ο 35χρονος Λίβυος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, η περίπτωση του οποίου είχε προκαλέσει συναγερμό στην γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και στον ΕΟΔΥ, καθώς το πρώτο τεστ που του έγινε χτες το απόγευμα, έδειξε ότι ήταν «οριακά θετικός».

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΓΑΠ, και τα δύο επαναληπτικά τεστ που έγιναν στον κρατούμενο, τα οποία που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ήσαν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι η εξέταση του πρώτου δείγματος στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών, ήταν θετική και για το λόγο αυτό ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για περαιτέρω εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόσθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (καραντίνα κρατουμένων και προσωπικού, απολυμάνσεις, λήψη δειγμάτων για εξέταση κ.λπ.).

«Με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό στον τομέα της ενίσχυσης του επιπέδου της υγείας στα Καταστήματα Κράτησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, ελήφθησαν έγκαιρα, συντονισμένα και αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα προς τον σκοπό της αποφυγής επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός των φυλακών», επισημαίνεται από την γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Μετά τα τελικά αρνητικά αποτελέσματα έληξε ο συναγερμός και η καραντίνα στην Β’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο 35χρονος παραμένει για νοσηλεία, λόγω άλλου σοβαρού προβλήματος υγείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, το μεσημέρι της Πέμπτης, "ελήφθησαν από αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., εντός του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης και εξετάστηκαν συνολικά (198) δείγματα ανίχνευσης κορωνοϊού από σχετιζόμενα με το περιστατικό άτομα (κρατούμενοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι), τα αποτελέσματα των οποίων είναι όλα αρνητικά. Η ετοιμότητα και η αμεσότητα ανταπόκρισης στη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού καταδεικνύουν για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψειΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

«Οι αγρότες έχουν στείλει τα δικά τους μηνύματα αλλά και η Πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας».

Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματαΣήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Οι αγρότες προχωρούν σε προσωρινό άνοιγμα των δρόμων ενόψει των εορτών.

Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαράΣήμερα 13:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Πάνω από 35 χρόνια, ο ΑΝΤ1 αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, εμπνέει και κάνει πράξη τη δέσμευσή του για κοινωνική αλληλεγγύη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησε η αποστολή SMS για το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας14:19Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα14:02Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά13:48Φάμελλος: Επιτέλους κύριε Μητσοτάκη σοβαρευτείτε13:34Αγροτικές κινητοποιήσεις – ΚΚΕ: Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο13:20Τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Ηρακλείου - Στο "κόκκινο" οι καθυστερήσεις 13:06Νέα εποχή στην Παρτίζαν με την πρόσληψη του Ζοάν Πενιαρόγια12:52Μητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει12:38Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:24Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων12:10Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθήτριες και μαθητές του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Πάχνης Ξάνθης11:56Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)11:42Ηράκλειο: Σύλληψη 70χρονου για άσεμνες χειρονομίες σε 13χρονο11:28Άνω Λιόσια: Τέσσερα όπλα εντοπίστηκαν σε οικία μετά από έρευνα αστυνομικών11:14Μουντιάλ 2026: Αδιανόητες αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων σε πόλεις που θα φιλοξενηθούν αγώνες11:00Θεσσαλονίκη: Αναστολή κινητοποιήσεων στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης ενόψει Χριστουγέννων10:46Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό χάος μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο10:32Euroleague: «Αντίο» στο 2025 στην Ευρώπη με νίκη εκτός έδρας, θέλουν να πουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός 10:18Ηράκλειο: Άγνωστοι βανδάλισαν τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης10:04Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι έκλειναν διαδικτυακά «ραντεβού» μέσω εφαρμογής και λήστευαν τα θύματά τους09:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο