LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2020 23:14 | Ανανέωση: 25 Ιουνίου 2020 07:10

Κορονοϊός: “λήξη συναγερμού” στις φυλακές Κορυδαλλού

Ανακούφιση μετά τα δυο επαναληπτικά τεστ στον 35χρονο Λίβυο.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Αρνητικός στον κορονοϊό COVID-19, είναι τελικά ο 35χρονος Λίβυος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, η περίπτωση του οποίου είχε προκαλέσει συναγερμό στην γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και στον ΕΟΔΥ, καθώς το πρώτο τεστ που του έγινε χτες το απόγευμα, έδειξε ότι ήταν «οριακά θετικός».

Όπως έγινε γνωστό από την ΓΓΑΠ, και τα δύο επαναληπτικά τεστ που έγιναν στον κρατούμενο, τα οποία που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ήσαν αρνητικά.

Σημειώνεται ότι η εξέταση του πρώτου δείγματος στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών, ήταν θετική και για το λόγο αυτό ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για περαιτέρω εξετάσεις. Άμεσα εφαρμόσθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (καραντίνα κρατουμένων και προσωπικού, απολυμάνσεις, λήψη δειγμάτων για εξέταση κ.λπ.).

«Με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό στον τομέα της ενίσχυσης του επιπέδου της υγείας στα Καταστήματα Κράτησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, ελήφθησαν έγκαιρα, συντονισμένα και αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα προς τον σκοπό της αποφυγής επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός των φυλακών», επισημαίνεται από την γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Μετά τα τελικά αρνητικά αποτελέσματα έληξε ο συναγερμός και η καραντίνα στην Β’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο 35χρονος παραμένει για νοσηλεία, λόγω άλλου σοβαρού προβλήματος υγείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, το μεσημέρι της Πέμπτης, "ελήφθησαν από αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., εντός του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης και εξετάστηκαν συνολικά (198) δείγματα ανίχνευσης κορωνοϊού από σχετιζόμενα με το περιστατικό άτομα (κρατούμενοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι), τα αποτελέσματα των οποίων είναι όλα αρνητικά. Η ετοιμότητα και η αμεσότητα ανταπόκρισης στη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού καταδεικνύουν για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισιά και Μαρούσι10:04Ινδονησία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους - Οι αρχές αναζητούν τους 11 επιβαίνοντες (εικόνες)09:50Χρυσή απάτη στον Άγιο Παντελεήμονα: Χειροπέδες σε 4 μέλη σπείρας με χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα09:36Αυστρία: 8 νεκροί από χιονοστιβάδες 09:22Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Ηλικιωμένος βρέθηκε απανθρακωμένος μετά από φωτιά στο σπίτι του09:08Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα08:54Φωτιά στην περιοχή Καζάνια στο Πέραμα - Ήχησε το 11208:40Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Ιανουαρίου 08:12Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο