LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2020 14:39 | Ανανέωση: 23 Ιουνίου 2020 17:56

Συναντήσεις Δένδια με εκπροσώπους των κομμάτων

Στο επίκεντρο η ιστορική συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Συνάντηση Δένδια και με τον Αμερικανό Πρέσβη.

Δένδιας - Παφίλης - ενημέρωση ΑΟΖ - Ελλάδα - Ιταλία

Μία σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων ξεκίνησε από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να προβεί σε ενημέρωση σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Σήμερα, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη και Γιώργο Μαρίνο. 

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα έχει συναντήσεις με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, στις 10:30, καθώς και με την εκπρόσωπο του Μέρα25, Σοφία Σακοράφα, στις 11:00.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 12:00, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ και της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματoποιηθούν την επόμενη εβδομάδα

Δένδιας - Παφίλης - ενημέρωση ΑΟΖ - Ελλάδα - Ιταλία

Σε δήλωση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι "Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε την ισχυρή παρουσία και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και αναφέρθηκε στις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού σε βάρος των λαών.  Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου. Ανέδειξε ότι η πολιτική της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, διασταυρώνεται με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης της γειτονικής χώρας, με επικίνδυνες συνέπειες για τις εξελίξεις στην περιοχή. Αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και θαλάσσιων ζωνών της Ανατ. Μεσογείου, η οποία προετοιμάζεται με παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".   

Πάιατ: Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Σσήμερα ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα, επαναλαμβάνει ο Αμερικανός πρέσβης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν περιφερειακά ζητήματα, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να επαναλάβουμε την στήριξή μας για εκεχειρία στη Λιβύη που οδηγεί σε πολιτική λύση, καθώς και το μήνυμά μας προς όλους τις εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία», επισήμανε ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση.

«Επίσης επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά τη νομική μας αντίληψη ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Πάιατ.

Δένδιας - Πάιατ - tweet

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποταΣήμερα 10:37 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέραΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η αποξήλωση καλωδίων από τον Πειραιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο ΈβροΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Με συνεχιζόμενη την ενίσχυση των εν λόγω μπλόκων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ορμένιο και Κήπους.

Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του ΧίθροουΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Χίθροου συνεργάζονται στενά με την αστυνομία για τη διερεύνηση του περιστατικού και την πλήρη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα14:56Λίβερπουλ - Σαλάχ: Φαίνεται ότι η ομάδα με θυσιάζει για προσωπικό όφελος14:42Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο