LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2020 10:51

Γεννηματά: δεν δίνουμε λευκή επιταγή στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων

Η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία, κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρωινοί Τύποι - Φώφη Γεννηματά

Η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», τόνισε ότι στο πλαίσιο των περιοδειών της συναντά πολίτες που είναι εξαιρετικά ανήσυχοι και προβληματισμένοι για τις εξελίξεις, συμπληρώνοντας πως «οι αντιδράσεις της κυβέρνησης είναι καθυστερημένες ειδικά για τους τομείς της εργασίας και του τουρισμού».

Η κυρία Γεννηματά σχολιάζοντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, το χαρακτήρισε απαράδεκτο και επεσήμανε ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. «Δεν μπορεί να μπαίνουν όλοι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ στο ίδιο σακί», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει την κυβέρνηση και τον κ. Πέτσα που είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις για το πως διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να πάρει πρωτοβουλίες και ακολουθεί την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας».  Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να χαράξουμε μια σταθερή στρατηγική και να βάλουμε «κόκκινες γραμμές», ενώ θα πρέπει να γίνει Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κάτι που και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αποφεύγουν ως κυβερνήσεις, λέγοντας πως «δεν δίνουμε λευκή επιταγή στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων».

Επίσης κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην αρκείται σε διαπιστώσεις και επιστολές, αλλά να ζητήσει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Σε ότι αφορά την Οικονομία, η κυρία Γεννηματά υποστήριξε πως αποτελεί λάθος της κυβέρνησης να μην πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, όπως η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για την εστίαση και η μηδενική προκαταβολή φόρου .για τις επιχειρήσεις.

Συμπλήρωσε δε, πως το κόμμα της χαιρέτισε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης στην ΕΕ, προειδοποιώντας πως αν οι χρηματοδοτήσεις των κρατών δεν γίνει με επιδοτήσεις αλλά με δάνεια, αυτό θα συνεπάγεται όρους μνημονίων που θα φέρουν ύφεση και λιτότητα.

Τέλος κι απαντώντας στο ενδεχόμενο συνεργασιών, απάντηση πως το ΚΙΝ.ΑΛ διαφέρει κι από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο στόχος του είναι η στήριξη της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων και των αδύναμων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Μετρό: Κλειστός σταθμός το ΣαββατοκύριακοΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής λειτουργίας του σταθμού το Σαββατοκύριακο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται06:45Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο