LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2020 09:24

Βρούτσης στον ΑΝΤ1: πότε θα δοθούν τα αναδρομικά κύριων και επικουρικών συντάξεων

Ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε πως στις 30 Ιουνίου θα γίνει η καταβολή του δώρου Πάσχα στους δικαιούχους. 

συνταξιούχοι - μέτρα - συμφωνία - χρήματα

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», ανέφερε αρχικά ότι δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού, θα αφήσει το αρνητικό της αποτύπωμα και στους δείκτες της ανεργίας, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς και αφορά όλο τον πλανήτη.

Σε ότι αφορά το επίδομα των 534 ευρώ για το μήνα Μάιο, τόνισε ότι το έχουν λάβει ήδη αναλογικά για όσες μέρες το δικαιούνται 519.000 εργαζόμενοι. Περίπου 7.000 δικαιούχοι δεν το έχουν λάβει κι αυτό οφείλεται σε αδυναμία ταυτοποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων είτε από τους εργοδότες, είτε από τους ίδιους, αλλά αυτό θα διορθωθεί και  μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται.

Σε ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης είπε ότι οι νέες αυξημένες σε πολλές περιπτώσεις επικουρικές καταβλήθηκαν για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου, ενώ οι αυξημένες κύριες συντάξεις αναμένεται να καταβληθούν το Σεπτέμβριο.

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά των επικουρικών που ανέρχονται σε 8 μήνες, θα καταβληθούν το αργότερο τον Οκτώβριο, αλλά γίνονται προσπάθειες για να καταβληθούν και νωρίτερα. Τα αναδρομικά για  τις κύριες συντάξεις θα είναι για 12 μήνες, αλλά για το πότε και το πως θα γίνει η καταβολή τους θα πρέπει να προηγηθεί η σχετική απόφαση από το ΣτΕ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε στη συνέχεια, ότι όσοι δικαιούνται το δώρο του Πάσχα και δεν το έχουν λάβει, θα την πάρουν στις 30 Ιουνίου, ενώ η καταβολή της κρατικής επιδότησης στις επιχειρήσεις για την καταβολή του δώρου θα γίνει στις 20 Ιουλίου.

Τέλος ο κ. Βρούτσης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των εξόδων κηδείας, αποκάλυψε ότι από το 2015 δεν έχει γίνει καμία καταβολή σε δικαιούχο με αποτέλεσμα να εκκρεμούν περίπου 35.000 υποθέσεις.

Προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα, με υπουργική απόφαση από εδώ και πέρα η καταβολή των χρημάτων αυτών θα γίνεται μετά από ηλεκτρονική αίτηση και θα διεκπεραιώνεται εντός 15 ημερών, ενώ σε ότι αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις αυτές θα διεκπεραιωθούν εντός τετραμήνου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο