LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2020 11:42

Μόντι: η γιόγκα προστατεύει από τον κορονοϊό!

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, φανατικός λάτρης της γιόγκα, υποστηρίζει ότι μπορεί αν λειτουργήσει ως προστατευτική ασπίδα κατά του κορονοϊού.

Ναρέντρα Μόντι - Narendra Modi - πρωθυπουργός Ινδίας

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξεθείασε την γιόγκα ως έναν τρόπο δημιουργίας μιας "προστατευτικής ασπίδας" κατά του κορονοϊού καθώς η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Μόντι, ο οποίος κάνει συστηματικά γιόγκα από χρόνια, έδωσε αυτή την συμβουλή με μήνυμά του στο YouTube ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, την προσεχή Κυριακή.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής πουθενά στον κόσμο δεν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για την COVID-19 ή για τον κορονοϊό", είπε ο Μόντι στο βίντεο που αναρτήθηκε χθες.

"Και αυτός είναι ο λόγος που αυτή τη στιγμή μόνο μια ισχυρή ανοσία μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτική ασπίδα ή ως σωματοφύλακας δικός μας και της οικογένειάς μας...η γιόγκα είναι ο έμπιστος φίλος μας στο χτίσιμο αυτής της προστατευτικής ασπίδας (ανοσίας)".

Ο ινδός ηγέτης, ο οποίος είναι χορτοφάγος και απέχει από το αλκοόλ, ίδρυσε ένα υπουργείο για την προώθηση της γιόγκα, της αγιουρβέδα και άλλων παραδοσιακών ινδικών πρακτικών όταν ανήλθε στην εξουσία το 2014.

Ήταν εκείνος που πρότεινε στα Ηνωμένα Έθνη την Παγκόσμια Ημέρα της Γιόγκα, κάτι που έγινε δεκτό το 2014.

Κατά την ημέρα εκείνη συνήθως συγκεντρώνονται πλήθη για να συμμετάσχουν σε δημόσιες διοργανώσεις γιόγκα, όχι μόνο στην Ινδία αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Ο Μόντι κάλεσε τους πολίτες αυτή τη χρονιά να γιορτάσουν την ημέρα "σε κλειστούς χώρους".

Ο πρωθυπουργός εξήρε επίσης την γιόγκα ως έναν τρόπο αντιμετώπισης του υπερβολικού στρες που βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας της πανδημίας.

"Η γιόγκα έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις πνευματικές, σωματικές και ψυχικές προκλήσεις. Θέτει σε δοκιμασία πώς μπορεί να ζει κάποιος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς", είπε.

Τον Ιανουάριο το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε μια οδηγία για το πώς μπορούν οι θεραπείες της ομοιοπαθητικής και της αγιουρβέδα να βοηθήσουν τους Ινδούς να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό.

Αλλά οι ειδικοί, περιλαμβανομένων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, προειδοποίησαν ότι "δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι κάποια από αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τον κορονοϊό".

Η εθνική κυβέρνηση της Ινδίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων έχουν επίσης τονίσει την σημασία της χρήσης μάσκας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με το 1,3 δισεκατομμύριο πολίτες είναι η τέταρτη βαρύτερα πληγείσα από την πανδημία στον κόσμο με περισσότερα από 380.000 κρούσματα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Καπάνι11:53Κατερίνα Στεφανίδη: Μητέρα για πρώτη φορά η ολυμπιονίκης - "Καλώς ήρθες"11:42Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας11:28Τραγωδία στα Χανιά: 30χρονος κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στον συγκάτοικό του11:14Σαφάρι της ΑΑΔΕ σε ξενοδοχεία, ταβέρνες και παραλίες: Πάνω από 3.000 καταγγελίες για παρανομίες και αυθαιρεσίες10:59Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης: Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά και αξιοσημείωτη πρόοδο10:44Ολυμπιακός: Ο Σιπιόνι έφτασε στην Αθήνα για τις υπογραφές10:30Λευκάδα: Σε κρίσιμη κατάσταση 24χρονη - Κατέρρευσε την ώρα που της έκανε πρόταση γάμου ο σύντροφός της 10:16Μουντιάλ Συλλόγων: Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρόκριση κόντρα στην Ντόρτμουντ (βίντεο)09:59Ασπρόπυργος: Πυροβολισμοί σε καταυλισμό Ρομά – τραυματίστηκαν 3 παιδιά09:45Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Τα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού09:31ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 11 Ιουλίου 09:17Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεαρός απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του (βίντεο)09:03ΑΑΔΕ: Ο ειδικός αλγόριθμος, εντόπισε χιλιάδες εικονικά τιμολόγια08:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Ιουλίου08:36Τέξας – πλημμύρες: Αυξάνεται δραματικά ο κατάλογος των θυμάτων08:23Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:09Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο