LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2020 11:56

Πατέλης: η Ελλάδα δεν θα έχει τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη

Σημείωσε ότι, παρά την πανδημία, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα δεν πάγωσε και παρέθεσε ενδεικτικά παραδείγματα...

Ακρόπολη - ευρώ

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters και τη δημοσιογράφο Swaha Pattanaik παραχώρησε ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο του 9ου Greek Investment Forum-New York που συνδιοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Πατέλης ανέφερε πως, σε αντίθεση με τις προβλέψεις, «η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη». Προσέθεσε, δε, ότι η εκτίμηση του αυτή στηρίζεται τόσο στη διάρκεια του lockdown στην πατρίδα μας συγκριτικά με άλλες χώρες, όσο και σε ποσοτικά στοιχεία όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ή οι μεταφορές που δείχνουν ότι η οικονομία επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού σημείωσε, ακόμη, ότι παρά την πανδημία, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα δεν πάγωσε. Παρέθεσε μάλιστα ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Applied Materials, η CVC και η BCP Partners.

Ο κ. Πατέλης επεσήμανε πως, εκτός από την προσέλκυση επενδύσεων, «θα προσπαθήσουμε, βασιζόμενοι στην καλή εικόνα που εξέπεμψε η Ελλάδα από τη διαχείριση του κορωνοϊού, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας αλλά και συνολικά εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να φέρουμε κάποιους από τους 800.000 συμπολίτες μας που έφυγαν από την Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης».

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει για την Ελλάδα και την Ευρώπη το έκτακτο πακέτο στήριξης επί τη βάσει της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημείωσε, όμως, πως εκτός του ύψους των πόρων που θα διατεθούν, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος διαχείρισης τους. «Ως κυβέρνηση εργαζόμαστε αδιαλείπτως ώστε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που θα λάβουμε. Θα εκμεταλλευτούμε την περίοδο του καλοκαιριού ώστε να καταρτίσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα καταθέσουμε ως πρόταση στην Ε.Ε. το φθινόπωρο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠεριφερειακή Υμηττού: Έτρεχε με 174 και δεν είχε καν δίπλωμα!Σήμερα 13:35 | Ειδήσεις

Ο γκαζιάρης… οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Νέες επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της ΓάζαςΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε πλήγματα «ακριβείας» κατά «τρομοκρατικών υποδομών που αποτελούσαν απειλή για τους στρατιώτες».

ΕΛΣΤΑΤ – Ανεργία: Μεγάλη μείωση τον Σεπτέμβριο σε επίπεδο έτουςΣήμερα 13:12 | Ειδήσεις

Παραμένει το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία.

Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ Μπέσεντ: Ολοκληρώσαμε τη συμφωνία για το Tik TokΣήμερα 15:31 | Ειδήσεις

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας αντίστοιχα αναφέρει σε ανακοίνωση του νωρίτερα σήμερα ότι η Κίνα θα χειρισθεί κατάλληλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το TikTok με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέες επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας16:52Παύλος Μαρινάκης: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους16:38Μοσχάτο: Συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για κακοποίηση 13χρονου16:24Κυκλώνας Μελίσα: Σκόρπισε την καταστροφή, δυναμώνει και πάει προς τις Βερμούδες16:10Γαλλία: Σύντομα η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πολ Πογκμπά στα γήπεδα15:55Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ Μπέσεντ: Ολοκληρώσαμε τη συμφωνία για το Tik Tok 15:40Κιλκίς: 83χρονος άνδρας συνελήφθη μετά από αποτυχημένη απόπειρα ένοπλης ληστείας 15:26Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκαν οι Ανδρέας Τεττέη και Παύλος Παντελίδης15:12Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για την δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους 14:58Παλαιό Φάληρο: Φωτιά σε διαμέρισμα14:44Περιφερειακή Υμηττού: Έτρεχε με 174 και δεν είχε καν δίπλωμα!14:30Θεσσαλονίκη: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα 14:16Κρεμλίνο: Αν κάποια χώρα αρχίσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, τότε θα κάνει το ίδιο και η Ρωσία14:01ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του Οργανισμού13:47Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο δημόσιο ανήκει το 51% της ΕΥΔΑΠ, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει13:33ΕΛΣΤΑΤ – Ανεργία: Μεγάλη μείωση τον Σεπτέμβριο σε επίπεδο έτους13:19Oasis – Νόελ Γκάλαχερ: Η σπασμένη του κιθάρα πουλήθηκε έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ13:05Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις στο αεροδρόμιο, για πλαστό διαβατήριο και παράνομη είσοδο στη χώρα12:50“Γιορτή του Σινεμά 2025”: Όλες οι ταινίες σε όλες τις αίθουσες μόνο με 2 ευρώ12:35Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο12:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο