LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2020 11:46 | Ανανέωση: 15 Ιουνίου 2020 11:59

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Στο τραπέζι και η τουρκική προκλητικότητα

Στο Συμβούλιο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Δένδιας. Ποια θέματα είναι στην ατζέντα της τηλεδιάσκεψης.

NAVTEX - Τουρκία - Αιγαίο - Μεσόγειος

Της Μαρίας Αρώνη 

Το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο θα τεθεί, μεταξύ άλλων, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών (ΣΕΥ) της ΕΕ που συνεδριάζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Στο Συμβούλιο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η Κίνα, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στις διεθνείς σχέσεις, η απόσυρση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ανατολική Εταιρική Σχέση, κ.α..

Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδος, θα τεθεί το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κοινοτικό αξιωματούχο, οι «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα τεθούν από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. «Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας παραμένει σταθερά στο τραπέζι των συνομιλιών», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για την ΕΕ.

Η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ξεκινάει στις 3.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

Εξάλλου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Υβ λε Ντριάν. Οι συζητήσεις αναμένεται να περιστραφούν γύρω από θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, την προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος, μέσω τηλεδιάσκεψης από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο