LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2020 10:43 | Ανανέωση: 15 Ιουνίου 2020 11:05

Μητσοτάκης: Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαία Αγοράς Αθηνών επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, έχοντας σταθερά ως προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών. 

«Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία», τόνισε, υπό τη σκιά της Ακρόπολης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλω να επαναλάβω ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων», ανέφερε. 

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, όλους τους εργαζόμενους στα μουσεία μας, στους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Και θα υποδείξουν, φυσικά, και στους επισκέπτες μας πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό μας χωρίς, όμως, να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στα μνημεία της αγοράς από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Στο μουσείο είχε την ευκαιρία να δει εκθέματα που καταγράφουν τη διαδρομή της περιοχής από την νεολιθική εποχή έως τον χρυσό αιώνα της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας, την ελληνιστική περίοδο και μεταγενέστερα χρόνια. 

Ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός συνομίλησαν με εργαζόμενους και σημείωσαν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγειονομικής προστασίας στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι επαναλειτουργούν εδώ και τέσσερις εβδομάδες.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
«Έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε επισκέπτες και εργαζόμενοι να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς. Η Ελλάδα, χάρη σε εσάς, κέρδισε το μεγάλο στοίχημα να είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς, από τις ασφαλέστερες χώρες σήμερα», ανέφερε η κ. Μενδώνη. 


Αναχωρώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάδισε για λίγη ώρα σε δρόμους της περιοχής του Θησείου και συνομίλησε με καταστηματάρχες.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο