LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2020 18:21

Ξενάγηση Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο Σαντορίνης (εικόνες)

Στον αερολιμένα Σαντορίνης βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο των εργασιών. Η επίσκεψη στον οινοποιητικό συνεταιρισμό Santo.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σαντορίνη - αεροδρόμιο - Οινοποιείο

Την πρόοδο των εργασιών για την αναβάθμιση του αερολιμένα Σαντορίνης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί.

Το έργο, που είναι προγραμματισμένο να περατωθεί το 2021, προβλέπει ριζική ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων του αεροδρομίου, βελτιώνοντας τη σύνδεση της Σαντορίνης με την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού. Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 12.900 τετραγωνικά μέτρα και ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων του. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών οι σταθμοί check-in θα υπερδιπλασιαστούν, από οκτώ σε 17, τα σημεία ελέγχου ασφαλείας θα αυξηθούν κατά 250%, ανερχόμενα σε επτά, θα κατασκευαστεί δεύτερος ιμάντας παραλαβής αποσκευών και θα προστεθεί μία πύλη επιβίβασης.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σαντορίνη - αεροδρόμιο - Οινοποιείο

Παράλληλα, αναδιοργανώνεται ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών και κατασκευάζεται νέο φυλάκιο για την καλύτερη φύλαξή του, ενώ δημιουργείται και νέος πυροσβεστικός σταθμός. Προβλέπεται, επίσης, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου και του χώρου στάθμευσης οχημάτων. Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Σαντορίνης, σε συνδυασμό με ανάλογα έργα στα υπόλοιπα 13 περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί στην Fraport, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονώνει μακρόπνοα την ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σαντορίνη - αεροδρόμιο - Οινοποιείο

Τον πρωθυπουργό ξενάγησαν στο εργοτάξιο ο γενικός Οικονομικός διευθυντής της Fraport Greece, Βαγγέλης Μπαλτάς, o διευθυντής Λειτουργιών της εταιρείας Ηλίας Μαραγκάκης, ο υπεύθυνος του κατασκευαστικού έργου Κωνσταντίνος Θεοφανίδης και ο διαχειριστής του αεροδρομίου, Δημήτρης Παντελής.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σαντορίνη - αεροδρόμιο - Οινοποιείο

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σαντορίνη - αεροδρόμιο - Οινοποιείο

Χθες Σάββατο, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το άνοιγμα του τουρισμού, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Santo της Σαντορίνης, όπου τον ξενάγησαν ο πρόεδρος και τα μέλη του συνεταιρισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει τον χώρο με τα βαρέλια και έλαβε ως δώρο ένα κρασί Vinsanto, παραγωγής του 1993. Ανάμεσα σε 500 μπουκάλια του έδωσαν το νούμερο 68, καθώς είναι γεννημένος το 1968.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σαντορίνη - αεροδρόμιο - Οινοποιείο

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σαντορίνη - αεροδρόμιο - Οινοποιείο

Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τους οινοπαραγωγούς του νησιού οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την στήριξή του στην πρωτογενή παραγωγή και στον τομέα του κρασιού.

 Κυριάκος Μητσοτάκης - Σαντορίνη - αεροδρόμιο - Οινοποιείο

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο