LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2020 12:56 | Ανανέωση: 14 Ιουνίου 2020 12:44

Εξαφάνιση Μαντλίν: Νέος ισχυρισμός “βόμβα” του Γερμανού εισαγγελέα

Τα «γυρίζει» ο Γερμανός Εισαγγελέας που υποστήριξε ότι το κορίτσι είναι νεκρό. Τι ισχυρίζεται τώρα. Ανάστατοι οι γονείς της μικρής Μαντλίν.

Εξαφάνιση Μαντλίν - μήνυμα  γονείς

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Γερμανός Εισαγγελέας στην υπόθεση της Μαντλίν Μακκάν, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα υποστήριξε πως το κορίτσι είναι σίγουρα νεκρό.

Μιλώντας στη «Mirror», ο Χανς Γουόλτερ, ανέφερε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι η Μαντλίν είναι νεκρή. Είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι «ο Κρίστιαν Μπρίκνερ σκότωσε τη Μαντλίν γρήγορα μετά την απαγωγή της», ωστόσο ο Γουόλτερ τώρα λέει πως αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από «την προσωπική μου γνώμη».

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί του Εισαγγελέα έχουν αναστατώσει ιδιαίτερα τους γονείς της μικρής Μαντλίν, ενώ φίλος της οικογένειας ανέφερε πως «δεν θα έπρεπε να το πει αν δεν το ξέρει σίγουρα».

Και προσθέτει: «Κατέληξαν στο ότι θα χειριστούν την υπόθεση όπως χειρίζονται μια έρευνα για φόνο. Δεν θα έπρεπε να το πουν εκτός αν ήταν απολύτως σίγουροι».

Η γερμανική αστυνομία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και συγκεκριμένα για το ότι ενημέρωσε τον βασικό ύποπτο για την πρόθεσή της να τον καλέσει ως μάρτυρα στην υπόθεση και δίνοντάς του την ευκαιρία να καλύψει τα ίχνη του, αποκαλύπτει σήμερα το περιοδικό Der Spiegel.

Η γερμανική αστυνομία άνοιξε και πάλι τον φάκελο της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν σε ηλικία 3 ετών το 2007, ανακοινώνοντας πριν από δέκα ημέρες ότι έχει εντοπίσει έναν ύποπτο, τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, 43 ετών, έναν πολυ-υπότροπο παιδεραστή, που σήμερα βρίσκεται σε φυλακή του Κιέλου. Την εποχή της εξαφάνισης της μικρής Βρετανίδας, ζούσε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές η οικογένεια των ΜακΚάν.

Ο Γερμανός παιδεραστής θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της Μαντλίν, που έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, η γερμανική αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του υπόπτου αυτού από το 2013, έπειτα από πληροφορίες που διαβιβάσθηκαν από έναν άνδρα που δηλώνει ότι ήταν συνάδελφος του Κρίστιαν Mπρίκνερ, την εποχή της εξαφάνισης.

Κρίστιαν Μπ. - Γερμανός παιδόφιλος - Εξαφάνιση Μαντλίν

Με βάση αυτή την μαρτυρία, η αστυνομία του Μπρούνσβικ κάλεσε αμέσως τον Κρίστιαν Μπ. για να καταθέσει ως μάρτυρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο επίσημο email που του απηύθυνε στις 4 Νοεμβρίου 2013, το οποίο το γερμανικό περιοδικό βεβαιώνει ότι έχει δει, η αστυνομία δηλώνει ξεκάθαρα στον ύποπτο ότι θέλει από αυτόν να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση της Μαντλίν, αφήνοντας στον Κρίστιαν Mπ. αρκετό χρόνο για να καταστρέψει ενδεχόμενα αποδεικτικά στοιχεία.

«Δεν έπρεπε να γίνει έτσι και δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στην συνήθη διαδικασία σε μία τόσο ευαίσθητη υπόθεση», δηλώνει αστυνομικός στο Der Spiegel. Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι οι αστυνομικοί επιδιώκουν να συγκεντρώσουν πληροφορίες χωρίς να έλθουν σε απευθείας επαφή με ένα πιθανό εγκληματία.

Ούτε ο δικηγόρος ούτε η αστυνομία του Μπρούνσβικ θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο γερμανικό περιοδικό.

Το 2013, η γερμανική αστυνομία ενημερώθηκε για την περίπτωση του Κρίστιαν Μπ. έπειτα από δημοφιλή εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης που επιτρέπει στην αστυνομία να απευθύνει έκκληση σε μάρτυρες.

Οι γονείς της Μάντι είχαν πάρει τον λόγο μαζί με τον επικεφαλής της βρετανικής έρευνας για την εξαφάνιση, παρουσιάζοντας δύο σκίτσα εν δυνάμει υπόπτων.

Ένας άνδρας που δήλωσε ότι εκείνη την εποχή ο Κρίστιαν Μπ. εργαζόταν μαζί του στην Πορτογαλία στον τομέα παροχής υπηρεσιών πισίνας είχε τότε εμφανισθεί.

Μέχρι σήμερα, ο ύποπτος δεν έχει μιλήσει για τα γεγονότα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, και δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο