LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2020 08:22

Παναθηναϊκός: μάχη για να μείνουν Ζαχίντ και Ανουάρ

Τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου "καίνε" τον Παναθηναϊκό και τον Τσάβι Ρόκα εν όψει της συνέχειας των playoffs...

Παναθηναϊκός - Ανουάρ

Οι... ανατροπές που έχει προκαλέσει σε όλα τα επίπεδα η πανδημία του κορονοϊού φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο το πολύ σοβαρό ζήτημα των συμβολαίων που ολοκληρώνονται στις 30/06 και δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη αν (και υπό ποίο καθεστώς) θα ανανεωθούν μέχρι την ολοκλήρωση των πλέι-οφ της εφετινής Super League, που προσδιορίζεται για το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου.

Ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή 8 συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Τρία εξ αυτών αφορούν δανεικούς (Ανουάρ, Ζαχίντ, Νατζ) και πέντε ελεύθερους (Χρήστος Δώνης, Ινσούα, Γιόχανσον, Αποστολάκης, Βαγιαννίδης). Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (11/06) πως «...για τους δανεικούς συζητάμε με κάθε ομάδα όπου ανήκουν γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική», ενώ «...για όσους λήγουν τα συμβόλαια είμαστε σε φάση αναμονής, εάν θα υπάρξει κάποια κεντρική θέση από τους αρμόδιους φορείς, ειδάλλως θα χειριστούμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά».

Η όλη διαδικασία, ειδικά με τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, «ακουμπάει» πρώτα απ’ όλα την ΕΠΟ, η οποία επί του παρόντος δεν έχει πάρει θέση για το πώς θα διαχειριστεί το θέμα. Είτε με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για επέκταση των συμβολαίων μέχρι την ολοκλήρωση της χρονιάς (και της 10ης αγωνιστικής των πλέι-οφ), είτε με επέκταση έστω για ένα χρονικό διάστημα 10 ημερών (10 Ιουλίου), όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά.

Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να «χάσει» μετά την 1η Ιουλίου ένα γκρουπ παικτών και να στερηθεί την παρουσία τους σε όλο το β’ γύρο των πλέι-οφ (από τις αρχές Ιουλίου και μετά), με μεγάλες αγωνιστικές συνέπειες. Για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ισχύουν τα εξής δεδομένα:

  • Ανουάρ Τουχαμί: Η Βαγιαδολίδ δεν προτίθεται να αποδεχθεί επέκταση του δανεισμού του έως τις 20 Ιουλίου. Ήδη ο Τσάβι Ρόκα είναι σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους Ισπανούς, για να αλλάξει την κατάσταση.
  • Γκίας Ζαχίντ: Ούτε ο ΑΠΟΕΛ... καλοβλέπει την ολιγοήμερη επέκταση. Και γι’ αυτό οι «πράσινοι» έχουν ήδη μιλήσει με τον Νορβηγό μέσο, για να μιλήσει με τη διοίκηση της κυπριακής ομάδας και να πιέσει κι αυτός από την πλευρά του να μείνει για τρεις εβδομάδες ακόμα στον Παναθηναϊκό.
  • Ντομινίκ Νατζ: Η Λέγκια στην οποία ανήκει ο Ούγγρος εξτρέμ, έχει θετική διάθεση για να τον αφήσει για λίγο ακόμα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής επίσημα.
  • Κώστας Αποστολάκης: Κι εδώ υπάρχει... θέμα με τον ΑΠΟΕΛ, στον οποίο έχει ήδη υπογράψει ο 21χρονος μπακ. Οι Κύπριοι του ζήτησαν να ενσωματωθεί στην προετοιμασία στις 5 Ιουλίου και αν δεν υπάρξει άλλη απόφαση από την ΕΠΟ, δεν θα μείνει.
  • Γιώργος Βαγιαννίδης: Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση, θα φύγει την 1η Ιουλίου για την Ίντερ, εκτός αν αλλάξει τα δεδομένα η ΕΠΟ.
  • Εμάνουελ Ινσούα: Πολύ δύσκολα θα παραμείνει ο Αργεντινός μπακ μετά την 1η Ιουλίου στον Παναθηναϊκό.
  • Χρήστος Δώνης-Ματίας Γιόχανσον: Και οι δύο παίκτες έχουν μεταφέρει τις αρχικές σκέψεις τους για να παραμείνουν για λίγες ημέρες ακόμα, προκειμένου να παίξουν σε όλα τα ματς και να βρουν πιο εύκολα την επόμενη ομάδα στην καριέρα τους.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:47Θεσσαλονίκη: Απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ τους σήμερα στο λιμάνι - Ποια σημεία θα αποκλείσουν10:33ΕΟΔΥ: 104 νέες εισαγωγές COVID-19 και 7 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης10:19Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας10:05Ηράκλειο: Συνελήφθη 45χρονος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας09:52Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο