LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Ιουνίου 2020 07:08

Σεντένο για Eurogroup: δεν τέθηκε ζήτημα για τα πρωτογενή πλεονάσματα στην Ελλάδα

Ο Μάριο Σεντένο ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup. Τι είπε για τη χώρα μας.

Eurogroup - Βρυξέλλες - Σεντένο

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ευρωζώνη επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρισκόμαστε σε βαθιά ύφεση» και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για πολιτική δράση η οποία θα στηρίξει την ανάκαμψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφορικά με την Ελλάδα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας είπε ότι πρόκειται για δύσκολη περίοδο και για την ελληνική οικονομία, εξαίροντας ωστόσο την αποφασιστική και κατάλληλη απάντηση των ελληνικών αρχών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόσο ο Μάριο Σεντένο όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι είπαν ότι «η Ελλάδα θα επωφεληθεί από την ίδια ευελιξία όπως και τα άλλα μέλη της ευρωζώνης». Σημείωσε πάντως ότι το ζήτημα των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα των επόμενων ετών δεν συζητήθηκε στο Eurogroup.

Σχετικά με την Ισπανία και την Κύπρο, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι "κατανοούμε πλήρως πως αυτοί είναι πολύ δύσκολοι καιροί, αλλά εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας και τις δύο χώρες για την αντίδρασή τους στην πανδημία και είμαι βέβαιος ότι τα μέτρα που αποφάσισαν οι αρχές αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα τις βοηθήσουν να αντέξουν στο σημερινό σοκ".

Παράλληλα, ο Μάριο Σεντένο ενημέρωσε επισήμως τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup λέγοντας ότι «όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΝΑΤΟ: Τη Δευτέρα η ετήσια πυρηνική άσκηση13:07Χανιά: Συνελήφθη 34χρονη που κατηγορείται για 7 κλοπές12:54Ξάνθη: Κατασχέθηκαν 6.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 100 κιλά λαθραίου καπνού12:40Γάζα - ΟΗΕ: 60.000 τόνοι τροφίμων έτοιμοι για διανομή12:26Ο Τραμπ ξαναρχίζει και κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα12:12Θεσσαλονίκη: 35χρονος απείλησε οδηγό ταξί με σύριγγα11:58Αλέξης Τσίπρας: Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει11:44Στα επίπεδα του 2009 μειώνεται το δημόσιο χρέος - Τα άμεσα οφέλη και το σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής11:30Φιλιππίνες: Κάτοικοι καθαρίζουν τα συντρίμμια των δυο ισχυρών σεισμών11:16Λαμία: Σοβαρό τροχαίο - Φορτηγό προσέκρουσε σε Ι.Χ11:02Η ρωσική βιομηχανία των drones, o "υβριδικός πόλεμος" κατά της Ευρώπης και οι ανεπαρκείς κυρώσεις10:48Κλειστή η οδός Λιοσίων λόγω ελέγχου ύποπτου αντικειμένου - Αναφορές για χειροβομβίδα10:34Αυστραλίας Μακάριος: Όποιος αδιαφορεί για την ιστορία του μοιάζει με δέντρο που κόβει τις ρίζες του10:20Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία ναυτεργατικών σωματείων στις 14 Οκτωβρίου10:06Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Οκτωβρίου 09:53Χαϊδάρι: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πτώσης καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ09:39Τενεσί: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευής πυρομαχικών - Νεκροί και αγνοούμενοι09:25Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά σε υπαίθριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής (βίντεο)09:11Λεωφόρος Συγγρού: Φωτιά σε υπόγεια διάβαση (εικόνες)08:57Λαύριο: Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή - Νεκρός ο οδηγός που καρφώθηκε σε φανάρι08:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο