LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Ιουνίου 2020 02:11

Ερνστ Ράιχελ: Ανησυχητική η συμπεριφορά της Τουρκίας

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Γερμανός Πρέσβης τόνισε πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σκληρύνουν την στάση τους απέναντι στην Άγκυρα.

ΟΙΚΟΝΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ - ΕΡΝΣΤ ΡΑΙΧΕΛ - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Η Ελλάδα διαχειρίστηκε την κρίση του κορονοϊού εξαιρετικά καλά, πολύ καλύτερα και από τη Γερμανία, επεσήμανε ο Γερμανός Πρέσβης, Έρνστ Ράιχελ, και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Κυβέρνηση για αυτό το γεγονός, κατά τη διάρκεια συζήτησης εν όψει της Προεδρίας της ΕΕ, που αναλαμβάνει η Γερμανία στις αρχές Ιουλίου. Μάλιστα ο κ. Ράιχελ ανέφερε πως πέρασε το lockdown στην Αθήνα, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί καλύτερο τόπο για να το κάνει.

Ο κ. Ράιχελ αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα του αναλαμβάνοντας την Προεδρία της ΕΕ στις αρχές Ιουλίου, λέγοντας πως θα βρεθεί αντιμέτωπη ταυτόχρονα με δύο μεγάλες κρίσεις: την υγειονομική αλλά και την οικονομική. Ο Γερμανός Πρέσβης επεσήμανε πως και σε παγκόσμιο επίπεδο η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η λογική και η ψυχραιμία έχουν χαθεί. O ίδιος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να στραφούμε μόνο στην Ευρώπη, όπως είπε. Για αυτόν το λόγο, συνέχισε, εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να δείξουμε αλληλεγγύη.

Ο Γερμανός Πρέσβης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πακέτο των 750 δισ. ευρώ παρά τις αντιρρήσεις κάποιων χωρών, αλλά - όπως είπε - θα χρειαστεί πολύς κόπος για αυτό. Επιπλέον, ο κ. Ράιχελ αναφέρθηκε στις μεγάλες προσκλήσεις που έχει μπροστά της η Γερμανία, εν μέσω πανδημίας, όπως το μεταναστευτικό, η “πράσινη” συμφωνία, το άνοιγμα των συνόρων.

Για το μεταναστευτικό, είπε πως είναι ένα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο ζήτημα, η Γερμανία όμως, τόνισε, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει κοινά αποδεκτές λύσεις. Πιστεύουμε, είπε ο κ. Ράιχελ, πως πρέπει να σταθούμε δίπλα στην Ελλάδα και στις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να μοιραστούμε το βάρος ως ΕΕ. Στόχος της Γερμανίας είναι, συνέχισε, να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα ενθαρρύνουν ακόμα και κράτη που αρνούνται σήμερα να δεχτούν πρόσφυγες στο έδαφος τους να το κάνουν. Χρειάζεται βέβαια ομοφωνία και αυτό κάνει το ζήτημα ακόμα πιο δύσκολο, επισήμανε ο πρέσβης.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο Γερμανός Πρέσβης χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ανησυχητική, σημειώνοντας ότι το δίλημμα που έχουμε οι Έλληνες, οι Γερμανοί, εμείς οι Ευρωπαίοι, είναι πόσο σκληροί θα πρέπει να γίνουμε απέναντι στην Τουρκία.

Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ο Έρνστ Ράιχελ είπε πως πρόκειται για ιστορικές σχέσεις που έχουν τις ρίζες τους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συγχρόνως όμως είναι και περίπλοκες.

Στο ερώτημα εάν θα πρότεινε την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό στους Γερμανούς, απάντησε θετικά και αποκάλυψε πως ήδη ενθάρρυνε τα ενήλικα παιδιά του να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές, όταν τον ρώτησαν αν είναι ασφαλής προορισμός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σύμη: Τα μηνύματα του ανήλικου ζευγαριού και τα αναπάντητα ερωτήματα (βίντεο)19:52Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο