LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Ιουνίου 2020 08:08

Σύλληψη υπόπτου για τον θάνατο εγκύου ελεφαντίνας από κροτίδα

Συγκίνηση και οργή προκάλεσε ο μαρτυρικός θάνατος του άτυχου ζώου. Που κατέληξαν οι έρευνες των Αρχών.

ελέφαντας - εκρηκτικά - ανανάς - Ινδία

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε έναν εργαζόμενο σε αγρόκτημα και καταζητεί δύο άλλους στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο μιας εγκύου ελεφαντίνας, η οποία έφαγε φρούτα παγιδευμένα με κροτίδες.

Ο φρικτός θάνατος του ζώου προκάλεσε οργή και συγκίνηση σε όλη τη χώρα: σταρ του Μπόλιγουντ, αθλητές και επικεφαλής επιχειρήσεων εξέφρασαν την αγανάκτησή τους μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Η άγρια ελεφαντίνα περιφερόταν στις 27 Μαΐου σε ένα χωριό του κρατιδίου Κεράλα, όπου βρήκε και έφαγε ένα φρούτο. Η κροτίδα που περιείχε εξερράγη στο στόμα της. Μερικές ώρες αργότερα, τρελαμένη από τον πόνο, υπέκυψε στα τραύματά της σε έναν ποταμό όπου μπήκε προφανώς για να δροσίσει τα εγκαύματά της.

ελέφαντας - εκρηκτικά - ανανάς - Ινδία

ελέφαντας - εκρηκτικά - ανανάς - Ινδία

ελέφαντας - εκρηκτικά - ανανάς - Ινδία

Τα παγιδευμένα φρούτα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά από τους χωρικούς προκειμένου να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους από τα άγρια ζώα, τα οποία έχουν χάσει το φυσικό περιβάλλον τους λόγω της αποψίλωσης των δασών.
Ο συλληφθείς, που ονομάζεται Π. Γουίλσον, ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε παγιδευμένες καρύδες για να εκδιώξει τα άγρια ζώα που περιφέρονταν στη φυτεία καουτσουκόδεντρων, είπε ο Σουρέντρα Κούμαρ, ο υπεύθυνος για την προστασία της άγριας πανίδας της Κεράλα. Οι άλλοι δύο ύποπτοι διαφεύγουν.
Οι τρεις άνδρες κατασκεύασαν πολλές τέτοιες «εκρηκτικές καρύδες» κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και τις πέταξαν γύρω από τη φυτεία. Αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 7 ετών επειδή σκότωσαν έναν ελέφαντα, είδος που προστατεύεται στην Ινδία.
Η υπόθεση πήρε και πολιτική τροπή στη χώρα, όταν πολλοί εθνικιστές ινδουιστές αξιωματούχοι κατηγόρησαν ψευδώς τη μουσουλμανική κοινότητα της Ινδίας ως υπεύθυνη. Υποστήριζαν ότι οι μουσουλμάνοι στοχοθετούν τους ελέφαντες επειδή το ζώο αυτό είναι η ενσάρκωση του ινδουιστικού θεού Γκανές.?
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονηςΣήμερα 16:52 | Ειδήσεις

Νωρίτερα σήμερα (28/11) η 46χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα, ενώ κατά την απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία ότι δολοφόνησε την πεθερά της.

Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράςΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Οι υπηρεσίες καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα το πρωί στην οικία του Άντριι Γερμάκ.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πάπας Λέων: Tο κοινό προσκύνημα στην ΝίκαιαΣήμερα 15:12 | Ειδήσεις

Παρόντες στην κοινή προσευχή είναι επικεφαλής και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών εκκλησιών και ομολογιών.

Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης Σήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όταν η 75χρονη απευθύνθηκε στις αρχές για το περιστατικό,  οι αστυνομικοί της είπαν ότι δεν πρόκειται για ληστές, αλλά για κάποιο άτομο από το κοντινό της περιβάλλον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup19:12ΣΤΑΣΥ: Τετράωρη στάση εργασίας στις 29 Νοεμβρίου - Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί18:58Μητσοτάκης στο TikTok - Επιστροφή ενοικίου: Η στέγαση είναι μείζον ζήτημα ειδικά για τους νέους18:44Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονης18:30Τζουμέρκα: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε τρεις μέρες - Το μεγαλύτερο "χτύπημα" από την κακοκαιρία Adel18:16Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης18:06Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης 17:56Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς17:46Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:36Ευλογιά: Εντοπίστηκαν 3 περιστατικά παραβάσεων κανονισμών προστασίας της δημόσιας υγείας και της ζωικής παραγωγής17:26Θεσσαλονίκη: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές του Μετρό προς Καλαμαριά17:16Ρωσία: Παρελήφθη το νέο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου - Θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα17:06ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα 3,7 δισ. που καταβάλλονται στους αγρότες το 202516:56ΑΑΔΕ: Επιστροφή ενός μηνιαίου ενοικίου για 9.000 δικαιούχους16:46Ψηφιακό Μητρώο: Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2026 για την απογραφή ανελκυστήρων16:36e-ΕΦΚΑ: Παράταση προθεσμίας για καταβολή δόσεων ρύθμισης και τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών16:26Ολυμπιακός - Ελ Κααμπί: Έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ με ελληνική ομάδα στην Ευρώπη...μαζί με τον Βαζέχα16:16Λέσβος: Η Adel χτυπάει το νησί - Σφοδρή χαλαζόπτωση (Εικόνες + Βίντεο)16:06Πιερρακάκης: Ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα που δεν φοβάται το αύριο, δημιουργεί, πατά σε σταθερά θεμέλια15:56Τέμπη: Νέα διακοπή στη δίκη για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας15:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο