LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 06 Ιουνίου 2020 22:04

Κορονοϊός: παραμένει σε καραντίνα η Βόρεια Μακεδονία

Αναζωπυρώθηκε η επιδημία τις τελευταίες ημέρες. Κύρια εστία ο μουσουλμανικός δήμος Τσαϊρ...

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΣΚΟΠΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Συνεχίζεται μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί η απαγόρευση της κυκλοφορίας στα Σκόπια και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Β. Μακεδονίας μετά την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 125 νέα κρούσματα έναντι 180 μία μέρα νωρίτερα, ενώ δύο ασθενείς κατέληξαν, ανεβάζοντας στους 151 τον αριθμό των θυμάτων  από τη νόσο.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 2.915. Τα περισσότερα από τα 125 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (46) και ακολούθως στο Κουμάνοβο (19), στο Στιπ (17) και στο Τέτοβο (16).

Τις περασμένες 24 ώρες διενεργήθηκαν 1.085 διαγνωστικά τεστ (έναντι 1.272 τεστ, την προηγούμενη ημέρα).

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, αναφερόμενος την αναζωπύρωση της επιδημίας τις τελευταίες ημέρες σημείωσε ότι το 90% των νέων κρουσμάτων προέρχονται από 15 οικογένειες.

«Έχουμε υπό έλεγχο την κατάσταση και εντοπίσαμε τις μολύνσεις και τις εστίες τους» είπε ακόμη ο Φίλιπτσε και πρόσθεσε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, οι πολίτες αρνούνται τη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Κέντρου Δημόσιας Υγείας στα Σκόπια, Άρμπεν Ζιμπέρι δήλωσε ότι το κύριο κέντρο μόλυνσης στην πρωτεύουσα είναι ο κυρίως μουσουλμανικός δήμος Τσαϊρ, όπου πολλοί πιστοί στα τέλη Μαΐου πήγαν στα τζαμιά για να προσευχηθούν και παραβρέθηκαν σε μαζικές οικογενειακές συνεστιάσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Αρκετά κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες και στην κεντρική πόλη Στιπ, όπου οι κάτοικοί της είναι Χριστιανοί. Η μόλυνση στην πόλη αυτή έχει εξαπλωθεί μεταξύ των εργαζομένων σε πολλά κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια της περιοχής, που μετά τα πολλά κρούσματα έχουν πλέον κλείσει.

Λόγω της αναζωπύρωσης αυτής της επιδημίας στη χώρα, από προχθές το βράδυ και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, απαγορεύεται πλήρως, με απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, η κυκλοφορία των πολιτών τόσο στην πρωτεύουσα της χώρας, Σκόπια, όσο και σε ορισμένες άλλες πόλεις, όπως στο Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 16:00 μ.μ. και λήγει στις 05:00 π.μ. την επομένη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κεντρικό σημείο των αιτημάτων αποτελεί η κατηγορηματική αντίθεση στη μεταφορά της διαχείρισης και του ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούςΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

«Ανακαλύψαμε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα αυτοκίνητο που συνδέεται με τον δράστη που σκοτώθηκε».

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοιΣήμερα 16:26 | Ειδήσεις

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την δράση της ομάδας, αφορά επτά κακουργήματα. Σε τρεις ομάδες οι απολογίες τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεση21:09Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Σαν… σίφουνας πέρασε η “Ένωση” από το Αγρίνιο20:55Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση20:41ANT1 Sports: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κόντρα στον φιλόδοξο Άρη20:27Άρης Μουγκοπέτρος: Τροχαίο ατύχημα για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου - Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο20:13Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:59Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούς19:42Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28Σίδνεϊ - Βασιλιάς Κάρολος: Η σύζυγος μου κι εγώ, είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι από τη φοβερή αντισημιτική επίθεση19:11Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» το Περιστέρι18:54Αίγιο: Νεκρός ο άνδρας που ξυλοκόπησε γιατρό μέσα στο Νοσοκομείο18:37Αργυρούπολη: Οδηγός έβγαλε τσεκούρι σε καυγά με άλλο οδηγό σε διασταύρωση18:23Αυστραλία: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ18:09Νετανιάχου: Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας ότι οι πολιτικές του ενθαρρύνουν τον αντισημιτισμό17:55Χρυσοχοΐδης: Είναι ψέματα ότι η ΕΛΑΣ άσκησε καταστολή στους αγρότες17:41Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο “Τσάπλιν 2026”17:27Μαρούσι – ΠΑΟΚ: Πέταξε ψηλά ο “Δικέφαλος”17:13Κικίλιας - Προϋπολογισμός 2026: Οι επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές είναι η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη16:59Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσος 16:45ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι16:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο